km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Vádat emeltek a sofőr ellen, aki ittasan megbontotta a régi Rába hidat Körmenden

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki ittasan megbontotta a régi Rába hidat Körmenden

Nem követte a hosszú évek óta létező sávszűkítést, hanem egyenesen felhajtott a járdára, majd hídelemeknek ütközött, amiket kiszakított a helyükből és eltolt.

A Körmendi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 decemberében ittasan vezette személygépkocsiját lakott területen.

A sofőr – ittassága miatt – egy kanyarban kisodródott az autóval, letért az útról és egy beton hídfőnek ütközött. A balesetben a vádlott könnyű sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

A baleset egyébként 2023. december 15-én történ a körmendi Bajcsy-Zsilinszky utcában, a régi Rába hídont és a 112Press részletesen is beszámolt róla. A Hegyaljai utcából tartott a belváros irányába a 60 év körüli, helyismerettel rendelkező sofőr egy Renault személyautóval. Nem követte a hosszú évek óta létező sávszűkítést, hanem egyenesen felhajtott a járdára, majd hídelemeknek ütközött, amiket kiszakított a helyükből és eltolt. Ezek közül több rácsúszott a híd mellett futó gázvezetékre, aminek a burkolata megrongálódott, a tartóbilincsek közül több elpattant.

A Renault hátsó kereke kiszakadt és elgurult a járdán szikrázva sodródó autó mellett. Szerencsére az autó nem sodort el gyalogost, az ittasság gyanúja már a helyszínen felmerült, később pedig be is igazolódott.

A segítségére sietők elmondása alapján a sofőr több érdekes állítást is tett, például hogy elvileg el akarta engedni a szemből érkezőt – ezt egyébként a jelzőtábla alapján is meg kellett volna tennie, de nem a járdára ugratva és a hidat amortizálva.

 

Fotó: 112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.