km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Derkovits: megújul a játszótér, új padokat is kitesznek

Derkovits: megújul a játszótér, új padokat is kitesznek

Folyamatosan zajlik a munka a Derkovits városrészen, játszótér újul meg, járdát újítanak fel, padok kerültek ki és parkolókat festettek fel.

Javában zajlik a Dr. Szabolcs Zoltán utcai játszótér felújítása, ezen a héten a játéktér szegélyének kiépítése történik, a következő másfél hétben pedig a kavics feltöltésére, két új pad kihelyezésére, valamint a játékok rendbetételére kerül sor.

Jól haladnak a járdafelújítási munkák is a Váci Mihály utcában az élelmiszerbolt előtt, a SZOVA NZrt. jövő héten aszfaltozza a sétányt, így várhatóan ott a jövő hét végére már befejeződnek a munkálatok.

Lakossági kérésre két új padot helyeztek ki a Váci Mihály utcában, egyet a 6-8. és 10-12. lépcsőházak közötti zöldterületre, valamint pótoltak egyet a páros oldal mögötti sétányon is.

A SZOVA NZrt. és a SZOMPARK munkatársai a közterület-felügyelet közreműködésével kitakarították és felfestették a Váci 2-4. előtti parkolót, az akció a jövő héten is folytatódik a szolgáltatóház előtti parkolóban.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.