km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
A művészeti szakgimnázium diákjai alkothatják újra a Maulbertsch-faliképet

A művészeti szakgimnázium diákjai alkothatják újra a Maulbertsch-faliképet

Franz Anton Maulbertsch osztrák festő születésének 300. évfordulójára emlékezik a Szombathelyi Egyházmegye. A művész a Székesegyházban és a Püspöki Palotában is dolgozott. A kerek jubileumhoz kapcsolódóan meginvitálták a Művészeti Szakgimnázium diákjait, hogy a Püspöki Palota Dísztermének mennyezetén látható Maulbertsch-képet újragondolják és újraalkossák. Az együttműködés első lépéseként ma délelőtt a diákok ellátogattak a palota dísztermébe, ahol Tarr György restaurátorművész mutatta be nekik az alkotást, és a feladatról is beszélgettek. A tervek szerint az elkészült alkotásokból június 7-én, a festő megkeresztelésének napján kiállítás nyílik.

 

 

Forrás: SZTV
Fotó: Szombathelyi Egyházmegye/Facebook

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.