km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
NB III: hátrányból fordított és elhozta a három pontot Dorogról a Haladás

NB III: hátrányból fordított és elhozta a három pontot Dorogról a Haladás

A szombathelyi zöld-fehérek Szabó Martin duplájával, valamint Árvay Dávid 94. percben szerzett találatával 3-2-es idegenbeli győzelmet arattak a bajnokság 29. fordulójában.

 

NB III. ÉSZAK-NYUGATI CSOPORT 29. FORDULÓ

DOROGI FC - SZOMBATHELYI MÁV HALADÁS VSE 2-3 (1-0)

Dorog:  Pálfi Kristóf – Forgó Gergő (Nagyházi Dávid, 46.), Tóth László (Hoszpodár Bence, 46.), Ferkó Ádám, Bokán Barnabás (Balla Mátyás, 57.), Harmat Zsombor (Selmeci József, 77.), Vígh Ádám (Ferkó Máté, 80.), Papp Máté, Szerencsi Miklós, Barna Gergő, Tomás Lénárt, Tulipán Ákos, Ludvig Bende, Boda Máté, Berkó Ádám, Schaffer Gergő, Bokán Bence, Sidó Szabolcs

Edző: Bekő Balázs

Haladás: Horváth Bendegúz – Buzás László (Tóth Márton, 31.), Czuczi Péter, Varga Csaba (Balogh Ákos, 46.), Kovács Bálint, Ferencz Zoltán, Szenczi Bence (Pap Márton, 70.), Vigh Patrik (Pataki Roland, 86.), Árvay Dávid, Horváth Márk, Szabó Martin

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Szerencsi Miklós 17., Tomás Lénárt 90. ill., Szabó Martin 2 (51., 53.), Árvay Dávid 94.

 

A szezon utolsó előtti összecsapására készült a Haladás NB III-as labdarúgó-csapata, amely ezúttal a Dorog otthonában vizitált. Az első negyvenöt perc után a hazaiak mehettek egygólos előnnyel a szünetre, ám a térfélcsere után jött Szabó Martin, aki villámgyorsan egalizált, majd fordított, amivel 2-1-re már a vasi alakulat vezetett. A dorogiak a 90. minutumban ugyan egyenlíteni tudtak, ám nem ez volt az utolsó említésre méltó momentum a találkozón: a slusszpoén a 94. percben következett, Árvay Dávid köszönt be, aki így ki is alakította a 3-2-es végeredményt és eldöntötte a három pont sorsát.

 

„Tudtuk, hogy fájni fog, de egyre inkább bánt minket a kiesés. Frusztráló, mivel nem kellett volna sok ahhoz, hogy ez a csapat bennmaradjon. Ezt ma is bizonyították a gyerekek. Ma nem csak egységesek voltak, hanem a játékunk is hasonlított az elvárthoz. A hazai találat előtt is volt már két ziccerünk és volt két lövésünk is, amit bravúrral védett ellenfelünk kapusa. Majd egy hosszú súlypontáthelyezést nem jól védekeztünk le, és ebből előnyt szerzett a Dorog. Ennek ellenére mentük tovább előre és támadásban maradtunk. Erre jön egy sérülés és egy kényszerű csere. Mivel előző nap ismét utánpótlás bajnoki mérkőzésen szerepeltek a fiatalok, így nem tudtam számítani rájuk. Három cserelehetőségem volt a mezőnyben és egy a kapuban. Véleményem szerint a labdabirtoklási fölényünk megmaradt, de sajnos hátránnyal mehettünk az öltözőbe, pedig akár kétgólos előnnyel is tehettük volna ugyanezt. Szünetben egy újabb cserét kellett végrehajtanunk sérülés miatt. Kényszerűségből felállási formát kellett váltanunk, ami viszont jól sült el, mert két támadásból elért két gyors góllal megfordítottuk az állást. Ezután egyre inkább felerősödött a hazai nyomás, és ahogy fogyott nálunk az erő, egyre inkább szorultunk hátrébb. Voltak is lehetőségei a Dorognak, volt kapufájuk és a 90. percben jött az egyenlítésük. De még ez előtt egy újabb sérülés nálunk és mivel nem volt más, kapust kellett becserélnem a mezőnybe, hogy legalább létszámban egyenlőek maradjunk. A hosszabbításban viszont jött a slusszpoén. Egy jól végig vitt kontrát értékesítettünk. és a mi szempontunkból egy megérdemelt győzelmet arattunk. Többször elmondtam már, ezért csak ismételni tudom önmagam. Ezek a játékosok, ez a csapat mindig, mindent megtett a győzelemért. Amit pedig ma teljesítettek, arról csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Szenzációs egyéni teljesítmények mellett egy nagybetűs CSAPATKÉNT képviselték az egyesületet. Büszke vagyok rájuk és imádtam, szerettem velük dolgozni. Vasárnap jön a már szinte biztos bajnok Tatabánya. Ellenük is mindent megteszünk, hogy méltóképpen búcsúzzunk ettől az osztálytól" - összegezte a látottakat a csapat vezetőedzője, Szenczi Imre.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.