km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Futsal: Kecskeméten már nyerni tudott, egyenlített a bajnoki döntőben a Haladás

Futsal: Kecskeméten már nyerni tudott, egyenlített a bajnoki döntőben a Haladás

A zöld-fehérek Sipos Gergő, Vas Ádám, valamint Vatamaniuc-Bartha Dávid góljaival 3-1-re nyertek az alföldiek otthonában a finálé második felvonásán.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. DÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

SG KECSKEMÉT FUTSAL - HALADÁS VSE 1-3 (0-1)

Kecskemét: Rigó László - Bíró Attila, Pál Patrik, Fekete Márk, Aleksandar Tomic, Krajcsi Bence, Hajnal Norbert, Gondi Károly, Becsik Roland, Kajtár Mátyás, Suscsák Máté, Haász Benjámin, Nádudvari Bence, Szabó János Ábel

Edző: Koós Károly

Haladás: Alasztics Marcell - Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Rutai Balázs, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Pál Patrik, ill. Sipos Gergő, Vas Ádám, Vatamaniuc-Bartha Dávid

 

Kecskeméten folytatódott az élvonalbeli futsalbajnokság döntője, melyet múlt pénteki, szombathelyi győzelmüknek köszönhetően a hazaiak várhattak 1-0-s előnyből. A Haladás számára tehát adott volt a cél: egyenlíteni és megakadályozni, hogy a második mérkőzés után is a hírösvárosiak hagyják el győztesen a játékteret.

 

Nagy küzdelemmel, kevés helyzettel kezdődött az összecsapás, majd Aleksandar Tomic szabadrúgásánál kellett nagyot védenie Alasztics Marcellnek. Henrique Diniz a hálótartó vasat találta el, nem sokkal később azonban Sipos Gergő stukkolt bele remekül Luiggi Longo kapu elé belőtt labdájába, 1-0-ra vezetett a HVSE. Az első találkozón mesterhármast szerző Bíró lövését lábbal védte Alasztics, majd Haász elől mentett óriásit Vas, ádáz csata zajlott a pályán. Luiggi távoli lövésénél is hárított a kecskeméti kapuvédő, majd Bencsik próbálkozása kötött ki az oldalhálóban az addigi legnagyobb hazai helyzetként. A szombathelyiek erre a periódusra már elérték a négy szabálytalanságot, ez nem kecsegtetett sok jóval, majd magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak és egymás után jöttek a veszélyes kísérletek: Rutai Balázs visszapassza után Vatamaniuc-Bartha Dávid lőhetett, Rigó óriási bravúrt mutatott be, majd hazai időkérés következett. Forrtak az indulatok, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet. A játékrészben több találat már nem esett, így egygólos Haladás-vezetésről jöhetett a második felvonás.

 

Ennek elején a szabálytalanságok domináltak, majd Fekete lövését hárította Alasztics, jó iramban kezdődött a félidő. Rutai Balázs nem sokkal lőtt mellé. Vatamaniuc-Bartha Dávid ziccerénél ismét óriási kapusbravúrt láthattunk, majd Henrique Diniz is gólt szerezhetett volna, tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt. A Kecskemét érezte, hogy több kell tőle, próbált is erősíteni, Vas Ádám remek szabadrúgása után azonban már 2-0-ra vezetett a címvédő. Nem sokkal később Hajmási Milán került helyzetbe, a másik oldalon viszont jött a szépítés: Pál Patrik lőtt gyönyörű gólt egy oldalberúgás után, egy gólra zárkózott a Kecskemét. A vendégeket sem kellett félteni, ők is nagyobb intenzitásra váltottak, de hátul is óriási koncentrációra, fegyelmezettségre volt szükségük, mert a házigazda bizony ment előre az egyenlítésért. Felipe Conde fiai szabadrúgások után veszélyeztettek, majd Henrique Diniz adott sarokkal szenzációs átadást Vatamaniuc-Bartha Dávidnak, aki állítgatás nélkül szintén ragyogóan fejezte be az akciót és visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). Vas Ádám futtából szerezhetett volna gólt, extázisban játszottak a szombathelyiek, A végjátékban aztán vészkapusra váltott a vendéglátó, amit azonban kis híján Luiggi Longo büntetett meg, Haász azonban nagyot mentett fejjel. A találkozó a Haladás 3-1-es győzelmével ért véget, ami azt jelenti, hogy egalizált Felipe Conde legénysége és összesítésben 1-1-re módosult a bajnoki döntő állása.

 

A párharc május 23-án, csütörtökön 20 órás kezdettek folytatódik, méghozzá a Haladás Sportkomplexumban.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.