km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót

A Bolyai nyerte a Gólyaavatót

A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.

- Belépve a terembe, megannyi szép emlék fogott el, hiszen magam is DÖK-ös voltam. Akkor is és most is jól működik a diákönkormányzatiság Szombathelyen. Az ilyen rendezvényeken sok új barátság köttetett, remélem ezúttal is így lesz - fogalmazott Horváth Soma, aki jó szórakozást kívánt a fiataloknak.

A négytagú zsűri tagjait (Varga Jenő Jéglovag, Rosta Hanna, a West Side táncosa, Görcz Gergő, a Waldorf DÖK elnöke, valamint Varga Bence, a Zaporozsec frontembere) Imre Marcell diákpolgármester és Horváth Félix diákalpolgármester mutatta be. A versenyen kilenc iskola mérettette meg magát: az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, a VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium, az Oladi Technikum, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium, valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ.

A X. Városi Gólyaavató fő témája a világ országai voltak. A csapatok négy előfeladatot kaptak, az osztálytáncot a saját országhoz kapcsolódóan és az országra jellemző jelmezben vagy ruhában kellett előadniuk a fiataloknak. A diákok egy saját indulót is előadtak a bevonuláskor, és ekkor mutatták be a zászlójukat is, amely a témához, valamint az iskolájukhoz kapcsolódott. Emellett minden osztály a saját országából származó ételkülönlegességgel lepte meg a zsűrit. Ezt követően kezdődtek a sportos, humoros sorversenyek és feladatok. A végeredmény: 1. Bolyai, 2. KDG, 3. Oladi. A Gólyaavató bulival zárult.

A Városi Gólyaavató minden évben a diákság legnagyobb kulturális- és sportrendezvénye, a közösségépítés az egyik legerősebb pillére. Célja, hogy a középiskolát elkezdő diákok kötetlen keretek között megismerjék egymást és a többi iskola diákjait, és játékos vetélkedőkkel összemérjék erejüket. A felkészülésben mentorként segítették őket a tavalyi gólyák, akik ötleteikkel, tapasztalataikkal látták el a versenyzőket. A Gólyaavatót egyébként először 2010-ben rendezték meg.


(Fotó: Nagy Jácint)

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
legfrissebbek
Örömkorcsolyázással köszönt el a jégcsarnok
Elköszönt a Fedett Jégcsarnok a nagyközönségtől - szombaton jégdiscót tartottak, közönségkorcsolyázásra pedig vasárnap délelőtt volt lehetőség a szezonban utoljára. A jégkészítést az elszabadult rezsi díjak miatt állították le. A csarnok a tervek szerint néhány hét múlva görkorcsolyapályaként nyit ki újra, a hokicsapatok is részben műanyagborításon edzenek tovább.
Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat
A Szombathelyi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a férfinak, aki 2021 februárjában késsel megsebesítette édesapját, közölte a Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály.
Devizapiac: erősödött a forint reggel
A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Koronavírus: 620 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 19 beteg
A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat a Koronavírus Sajtóközpont.
Elektromos rövidzárlat miatt keletkezhetett tűz egy nemesládonyi családi házban