km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: erődemonstrációt tartott és nagyon magabiztosan nyerte a ZTE elleni elődöntő első mérkőzését a Falco

Kosárlabda: erődemonstrációt tartott és nagyon magabiztosan nyerte a ZTE elleni elődöntő első mérkőzését a Falco

A vasiak már az első negyedben robbantottak, végül 101-63-as győzelemmel tették meg az első lépést a finálé felé.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A ELŐDÖNTŐ 1. MÉRKŐZÉS

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - ZALAKERÁMIA ZTE KK 101-63 (31-13, 26-15, 18-20, 26-15)

Falco: Pot 18/12, Tanoh Dez 9/3, Benke 19/6, Tiby 7/3, Krivacevic 2. Csere: Jordano -, Verasztó -, Kovács 5/3, Keller Á. 6, Barac 2, Perl 19, Pongó 14/12.

Edző: Milos Konakov

ZTE: Hikcs 10/9, Paige 8/3, Szalay 4, Ikpe 7/3, Tóth -. Csere: Csuti 3/3, Keller I. 2, Gyimes -, Németh 18/6, Ona 2, Csátaljay -, Osztojics 9.

Edző: Matthias Zollner

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Falco 3-0-val, söpréssel jutott a bajnoki elődöntőbe, ahol az a ZTE várt a sárga-feketékre, amely óriási izgalmak után, ötödik, mindent eldöntő mérkőzésen tudta búcsúztatni a DEAC gárdáját. A pályelőny a szombathelyieké volt, így a Schaeffler Aréna Savariában csaptak össze először a felek.

 

Öt triplával kezdődött a találkozó, Paige, Tanoh Dez, Ipke és Tiby is betalált, majd Krivacevic találta meg Benkét. Ipke egy pontot a vonalon hagyott, Pot is dobott egy hármast, Benke pedig egy kettest (14-7). Pot passzából Tiby zsákolt, Benke küldte helyére a büntetőit, Pot könnyű ziccert tett fel, Matthias Zollner időt is kért. Benke faulttal együtt is feltette a ziccert, Keller Ákos tett vissza egy rontott dobást, Tanoh Dez 2+1-es akciójával már 20 pont felett járt a differencia, Perl és Ona Embo szerzett két-két pontot, Osztojics tett fel egy ziccert Keller mellett, aki kettőből egy büntetőt értékesített. Németh mindkettőt, így egy negyed után 18 ponttal vezetett a Falco, 13-31-ről jöhetett a folytatás.

 

A második etap egy zalai triplával vette kezdetét, amire Perl Zoltán válaszolt, 33-16 volt az állás. A következő vendég kísérlet kintről kiszédült, de a sárga-feketék sem tudtak kosarat szerezni, a ZTE viszont ezt követően két ponttal megtoldotta addigi termését. Keller Ákos egy pontot a vonalon hagyott, Kovács Benedek zsákolt, majd a kékmezesek is egy 50%-os büntetőzést tudhattak maguk mögött (36-19). Perl Zoltán nem tette meg azt a szívességet, hogy rontson, a negyvenhez közelített a címvédő, amit éppen az ő újabb kosarával ért el (40-19). Jordano nagyon megnézte magának a gyűrűt kintről, de nem sikerült beköszönnie, a zalaiak duplája után Pongó Marcell már sikerrel járt, így aztán húsz egységen kívül került Matthias Zollner legénysége (43-21). Nagyon megszórta magát a házigazda, bő három perccel a nagyszünet előtt már 48 pontnál járt, majd Benke Szilárd remek egyén akciója után már az 50-es határnak tapsolhatott a publikum - kétszer annyi pontnál járt a hazai gárda, mint ellenfele - (50-25). A játékrész végére még tovább nyitotta az ollót a vendéglátó, két negyed elteltével 57-38 állt az eredményjelző táblán.

 

Matt Tiby két büntetővel tette közé a harmincat, majd a harmincegyet, majd a ZTE kettesét jegyezhettük fel. A kosárváltást Pot triplája követte, majd Perl tett vissza gyönyörűen egy támadó-lepattanót, ellenállhatatlanul kosárlabdáztak a szombathelyiek. Benke óriási zsákolása után 66-30 volt az állás, a zalaiaknak végül sikerült megtörni hosszú pontcsendjüket, de Keller Ákos révén villámgyorsan jött a válasz a hazaiak részéről. A triplavonalon túlról is be tudott köszönni a ZTE, erre is Keller Ákos felelt. Hicks újfent betalált kintről, ráadásul kétszer is, Benke is bevágott egy triplát, majd Hicks és Osztojics büntetőzött. Pongó értékesítette Perl kiosztását, Keller Iván betörésével ért véget a harmadik negyed, amelynek végén 75-48 volt az állás.

 

Perl remek középtávolija vezette fel a záró etap eseményeit, majd Pongó triplája ugrasztotta talpra a közönséget, 80-48-ra vezettek a sárga-feketék. Perl kisvártatva újabb klasszis megoldással jelentkezett, majd újabb Pongó-hármas szottyant a gyűrűben. A tetemes előny tudatában sem lassított a Falco, sorra érkeztek az újabb kosarak, Perl pedig hátul is pazar mozdulattal, káprázatos szereléssel villant meg. A hazaiak 9-ese arról is gondoskodott, hogy negyven pontos legyen a differencia, bő három perccel a találkozó vége előtt pedig 93-53-at mutatott az eredményjelző tábla. A lényegi kérdések már jóval korábban eldőltek, Tanoh Dez András megszerezte a századik hazai pontot is, a Falco pedig tükörsima, 101-63-as diadallal kezdte meg elődöntős párharcát.

 

A következő találkozóra április 30-án, kedden 18 órás kezdettel kerül sor Zalaegerszegen.

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
Foci Eb 2024: átszáguldott a német válogatott a harmatos skótokon a nyitómeccsen
A papírforma érvényesült a labdarúgó Eb nyitómeccsén: a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott szombaton lép  pályára Svájc ellen. 
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.