km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Véget érnek a hűvös napok, visszatér a kora nyárias idő

Véget érnek a hűvös napok, visszatér a kora nyárias idő

Napról napra melegszik a levegő: szombaton hajnalban 2 és 8, délután 18 és 23, vasárnap hajnalban 5 és 11, délután 22 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet. A jövő hét elején kitarthat a napsütéses, kora nyári idő, írja a metnet Facebook-oldala.

A bejegyzésükben így fogalmaznak: "Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő van kilátásban, valamivel több felhő nyugaton, délnyugaton, illetve északkeleten lesz felettünk, ezeken a területeken záporok is kialakulhatnak, az ország más részein ugyanakkor nem várható számottevő csapadék. A hajnali órákban néhol párássá válhat a levegő, egy-két helyen ködfoltok is képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, csak észak-északnyugaton lehetnek élénk, esetleg erős lökések. Hajnalban -2 és 5, délután 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, éjszaka a mélyebben fekvő nyugati és északi völgyekben fagyhat, napközben pedig a nyugati felhősebb tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Pénteken folytatódik a napos-gomolyfelhős idő. Helyenként záporok is kialakulhatnak, de összességében nem várható számottevő csapadék. A hajnali órákban néhol párássá válhat a levegő, egy-két helyen ködfoltok is képződhetnek. A délire, délkeletire forduló szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, de az Észak- és Nyugat-Dunántúlon élénk vagy erős lökésekre is számíthatunk. Hajnalban -2 és 5, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, éjszaka a mélyebben fekvő nyugati és északi völgyekben fagyhat. A folytatásban szombaton még számíthatunk gomolyfelhők képződésére, és egy-két helyen záporra, vasárnap azonban már a napsütésé lesz a főszerep, melyet csak kevés fátyolfelhő szűrhet. A déli, délkeleti szelet ugyanakkor főként az Észak- és Nyugat-Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön élénk vagy erős lökések is kísérhetik, az északnyugati határszélen viharos széllökések sem zárhatóak ki.

Napról napra melegszik a levegő: szombaton hajnalban 2 és 8, délután 18 és 23, vasárnap hajnalban 5 és 11, délután 22 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet. A jövő hét elején kitarthat a napsütéses, kora nyári idő."

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.