km/óra
  2023.01.28., szombat  •  Károly, Karola napja
Táncosok veszik birtokba hétvégén a parkettet

Táncosok veszik birtokba hétvégén a parkettet

A hétvégén ismét a táncosok veszik birtokba az AGORA Szombathelyi Kulturális Központot. A 2021. évi magyar bajnokságra mintegy négyszázan érkeznek a kétnapos rendezvényre. A program nemzetközi vonalát, egyben a verseny különlegességét az adja, hogy a szeniorkorúak mezőnyében világbajnoki címet nyer a legjobb táncos.

 

Szeptember 25. és 26 között a vasi megyeszékhely újra a táncsport fellegvára lesz. A hétvégén a Sportházban rendezik a honi szakszövetség, a Claudius Táncsport Egyesület szervezésében a 2021. évi TáncSport Magyar Bajnokságot és Hungarian Dance Open versenyt. Horváth Soma alpolgármester a rendezvény sajtótájékoztatóján kihangsúlyozta, hogy a város sport és kulturális életének kiemelten fontos programja mögé nem véletlenül állt Szombathely önkormányzata sem.


Horváth Soma alpolgármester így nyilatkozott: „arra lehetünk igazán büszkék, hogy mindig is a tánc fővárosa voltunk. Idén megint elmaradt a Savaria Nemzetközi Táncverseny, de inkább azért, mert nem tudtuk, hogy a rendezvény és a verseny zabályok hogyan alakulnak június elején, amikor ezt meg kellett volna szervezni. De a Magyar Táncsport Szakszövetség segítségével és az önkormányzat jó kapcsolatából adódóan létrejöhet ez a Táncsport Magyar Bajnokságok sorozat, amelynek az egyik nyitója a Senior I-es bajnokság, ami tulajdonképpen két éve a Savaria Nemzetközi Táncversenyt adta, úgyhogy olyan szintű verseny lesz.”


A látványos elemekben bővelkedő standard és latin táncok képviselői 11 országból érkeznek és az előzetes várakozásokat felülmúlva több mint 400 nevezést adtak le a versenyzők. A résztvevők száma azért nevezhető kiemelkedőnek, mert a koronavírus-járvány sokáig a versenynaptár összeállítását is megnehezítette. Zsámboki Marcell a magyar Táncsport Szakszövetség elnöke bizakodva várja a hétvégi bajnokságot, aminek megszervezése és lebonyolítása nem volt egyszerű feladat, ugyanakkor a rendezvény az egészség megóvás jegyében telik.


Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnök hozzátette, előre tervezett időpontokban voltak meghirdetve a versenyek, a versenyzők is természetesen úgy készültek, úgy időzítették a formájukat, hogy a versenyekre legjobb tudásukat tudják bemutatni. Sajnos ezt háromszor is le kellett állítani. De ettől függetlenül a magyar bajnokságot ezért is rakták az őszi időpontra, hiszen tavasszal még nem tudták, hogy lesz a helyzet. Most is megtesznek minden óvintézkedést, amit a sport területén akár a kormányrendeletben a kormány előír számukra.


A Táncsport 2021 névre keresztelt versenysorozatban 20 kategóriában hirdetnek győzteseket, akik kvalifikálják magukat a nemzetközi erőpróbákra, így akár az Európa- és világbajnokságon is indulhatnak a legjobbak. A rendezvény színvonalát tovább emeli, hogy vasárnap, a szeniorok mezőnyében világbajnokot is hirdetnek. A hazai színeket a Claudius TáncSport Egyesület többszörös magyar bajnoka, háromszoros világbajnoki döntős párosa, Juhász-Szánthó Szilvia és Szánthó Péter képviselik.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Mi vagyunk a lámpafény: díjátadó gála és ünnepi műsor a magyar kultúra napján
Január 21-én hagyományosan az Agorában került sor a kultúra napi díjátadó gálára, ahol a városunk kulturális életében kiemelkedő munkát végző szakembereket ismerték el. Köszöntőt mondott Horváth Soma, Szombathely MJV alpolgármestere. A díjátadót ünnepi műsor követte.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Fák közé hajtott egy autó Sitke térségében, a Sárvár felé vezető szakaszon
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC
A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.
Komáromba utazik az SZKKA
Vasárnap este 6 órától a Komáromban lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB/I B-s női kézicsapata. Mindkét gárda 21 ponttal várja az összecsapást.
Wagner András Sétány avatóünnepség lesz február 6-án
Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. tette közzé a Wagner András Sétány avatóünnepség részletes programját.
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron
A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.