km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
November 1-től bezár a soproni Tűztorony és minden más múzeum, végleg lakat kerül a Hotel Lövérre is

November 1-től bezár a soproni Tűztorony és minden más múzeum, végleg lakat kerül a Hotel Lövérre is

November elsejétől végleg lakat kerül Sopron ikonikus szállodájára, a Hotel Lövérre, amely 39 év után zár be. A szálloda ideiglenes bezárása már szeptemberben felmerült, Bartha György a háromcsillagos hotel bérlője és igazgatója ezt a megnövekedett rezsiszámlákkal indokolta - írja a Telex.

„Az elmúlt néhány hónap gáz- és áramszámláit nézve az éves energiaköltségünk 80 millióról mintegy 420 millióra nőne, s ezt nem tudjuk kigazdálkodni” – nyilatkozta akkor a Turizmus.com-nak.

A szálloda honlapjára azóta már kikerült egy búcsúzkodás, ami azt sejteti, hogy nem ideiglenes, hanem végleges a leállás.

„Tőlünk független külső körülmények kedvezőtlen alakulása végleg térdre kényszerít bennünket”

– írják ebben a szállást foglalókat is tájékoztató levélben. Bartha György és Bartha Mára, akik több mint nyolc éve üzemeltették a Danubius Hotels tulajdonában lévő szállót, azt írták, hogy közös megegyezéssel szüntették meg az üzemeltetői szerződést. Akiknek szállásfoglalásuk van, azok a befizetett előleget levonások nélkül visszakapják, akiknek érvényes ajándékutalványuk van, azoknak a befizetett vásárlási árat szintén levonások nélkül visszafizetik. „Amennyiben érvényes, de fel nem használt utalvánnyal, vagy jelenleg foglalás nélküli előleggel rendelkezik, kérjük, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot szállodánkkal” – írták még a honlapon.


Szintén soproni hír, hogy szintén november elsejétől nem látogatható a város egyetlen múzeuma, köztük a Tűztorony sem. A városi múzeumok honlapjára a múlt héten került ki a tájékoztatás Változik a múzeum nyitvatartás címmel, eszerint októbertől őszi nyitvatartásra álltak át, majd november 1-től „közgyűlési határozat értelmében a Soproni Múzeum valamennyi kiállítóhelye bezár”, valamint elmaradnak az október elejétől december elejéig tervezett múzeumi szabadegyetemi programok is. a teljes anyag a Telexen olvasható.

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.