km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: óriási küzdelemben egyenlített a Szolnok a döntőben, 1-1-ről folytatódik Szombathelyen az aranycsata

Kosárlabda: óriási küzdelemben egyenlített a Szolnok a döntőben, 1-1-ről folytatódik Szombathelyen az aranycsata

A végig feszült, kiélezett, fordulatos összecsapáson az utolsó negyedben döntöttek a Tisza-partiak, akik végül 100-87-es győzelmet arattak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A DÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

NHSZ-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 100-87 (16-21, 21-19, 33-29, 30-18)

Szolnok: Jovanovic 22/6, Durham 2, Lukács 12/9, Thomas 12/6, Wiggins 15. Csere: Rudner 3/3, Eads 17/9, Révész -, Kiss D. -, Sebők -, Pongó Má. 2, Pallai 15/15.

Edző: Oliver Vidin

Falco: Pot 16, Benke 8/3, Kovács B. -, Tiby 14/6, Krivacevic 4. Csere: Verasztó -, Tanoh Dez 5/3, Keller 2, Perl 25/3, Jordano -, Barac 6, Pongó Ma. 7/3.

Edző: Milos Konakov

 

Mint arról beszámoltunk, a Falco magabiztosan, 83-59-re verte a Szolnokot a bajnoki döntő első, szombathelyi összecsapásán. A két fél ezúttal a Tisza-parton nézett egymással farkasszemet, a szombathelyiek célja pedig volt más, mint hogy akár már pénteken bajnoki címet ünnepelhessenek hazai környezetben. 

 

Az első támadást a hazaiak vezették, ez Durham kettesével zárult, majd Pot palánkos kosarával egalizált a Falco. Óriási csata zajlott Wiggins és Krivacevic között, a mérkőzés következő pontjait  is a szombathelyiek szerezték, újfent Pot volt eredményes (2-4). Megintcsak nagyon elkapta a fonalat a címvédő, Tiby révén nyílt tovább az olló, majd Krivacevic büntetőből gondoskodott arról, hogy öpontosra hízzon a vasiak előnye (2-7). Benke bravúros ziccerére Jovanovic felelt, majd Pot szerzett újabb két pontot, a Tisza-partiak légiósa azonban egy triplát is elsüllyesztett (7-11). Éledezett az Olaj, 9-11-nél már csak két pont volt a differencia, Pongó és Benke remek kooperációja után azonban fontos kosarat szereztek a sárga-feketék. 9-13-nál némileg megrekedtek a felek, a könnyűnek tűnő dobások sem értek célba, Tanoh Dez büntetői azonban megtörték a rossz szériát. A Pongó-testvérek közül ezúttal a Szolnokon pattogtató Máté volt eredményes, majd Marcell is megirigyelte ezt, ő is szerzett egy kosarat, Eads triplája után pedig 16-18 állt az eredményjelzőn. Tanoh Dez visszalépős hármasával 16-21-re módosult az eredmény, Révész kísérlete rövidnek bizonyult, így az első negyed után 16-21 állt az eredményjelző táblán.

 

Keller remek egyéni akciójával indult a második felvonás, majd Tiby jegyzett egy hármast egy szép dobócselt követően, 16-26-nál tíz pont volt a két együttes között. Ahogy korábban, most is Eads kintijével kapaszkodtak a Tisza-partiak, forrtak az indulatok, a közönség hangos morajlással vette tudomásul az általa véleményesnek gondolt bírói ítéleteket. Wiggins 2+1-es akciója következett, majd a kimaradt ráadás büntető, Pot azonban nem hibázott a vonalról, 21-28 volt ekkor az állás. Pallai hármasa bement, Tanoh Dezé kiszédült, Krivacevic 50%-kal büntetőzött. A történések után Oliver Vidin kért időt, majd Wiggins lekopírozta korábbi teljesítményét és ismét faulttal együtt szerzett kosarat. Jovanovic szemfüles labdaszerzés után egalizált, 29-29 állt az eredményjelzőn, érkezett is Milos Konakov időkérése. Pot kettőből egy büntetőt értékesített, Lukács hármasa a gyűrűben kötött ki, 32-30-nál hosszú idő után ismét a házigazda vezetett. A Falco két Pot-büntetővel egyenlített, ezúttal mindkettőt bedobta a vasiak légiósa, Jovanovic pedig négyet váltott kosárra ebből a fajtából (36-32). Lukács pontjára Perl remek tempóval válaszolt, Benke egyenlített, 37-37 volt az állás. Így léptünk be az első félidő utolsó percébe, melyet Benke büntetője vezetett fel. Perl is a vonalról gyarapította pontjainak számát, Oliver Vidin pedig időt kért az utolsó támadás előtt. Ebből nem született kosár, ami azt jelentette, hogy 37-40-nel mehettek az öltözőbe a csapatok. 

 

Perl és Pallai váltott kosarat, nem hagyta magát a Vidin-legénység, majd újfent a vendégek 9-ese volt az, aki villant. Űzte-hajtotta ellenfelét a Szolnok, 42-44 állt az eredményjelzőn, Jovanovic és Thomas büntetőivel azonban visszavette a vezetést a házigazda. Pallai újabb hármast küldött a helyére, Pot faulttal együtt dobta be, majd a ráadás büntetőnél sem remegett meg a keze (49-47). Pallai elképesztően bedobta magát, újfent kintről köszönt be, mint ahogyan Thomas is, 55-47-nél Milos Konakov hívta magához övéit. A szombathelyiek szintén egy triplával tértek vissza a pályára, Wiggins egy büntetőt dobott be, majd Tiby kettesét jegyezhettük fel. Wiggins egyértelműen vezérré lépett elő szolnoki oldalon, ezúttal is egy 2+1-es akcióval rukkolt elő. Sokat állt a játék, 59-55-nél Perl adott egy pazar "no look-passzot" Baracnak, aki aztán dobhatott is két büntetőt (59-57). Wiggins sem szeretett volna leállni, újabb pontokat szerzett, 63-59-nél pedig Rudner palánkos triplája ért célba. Gyönyörű, ritmusos támadás végén zárkózott a címvédő, nem engedte ellépni riválisát, ez az etap pedig egy klasszis, faultos Perl-kosárral zárult, ráadásul még egy szolnoki technikai is kiosztásra került. A két büntető volt a negyed utolsó momentuma, 70-69-ről várhatták a felek a mindent eldöntő, negyedik játékrészt.

 

Ezt egy 5-0-s rohammal kezdték Milos Konakov fiai, majd Keller Ákos pontozódott ki. Perl ezen a találkozón is extrát nyújtott, Wiggins nem hibázott a vonalról, továbbra is teljesen nyílt volt az összecsapás (74-76). Érezhető volt, hogy óriási a tét, rengeteget reklamáltak a játékosok, Jovanovic pedig egy hármassal ismét a Szolnokot juttatta lépéselőnyhöz (77-76). Felváltva estek a kosarak, egyik együttes sem nyugodhatott meg egy pillanatra sem, bő hat perccel a vége előtt 80-80 állt az eredményjelző táblán. Wiggins és Thomas kosaraival 85-80-ra elhúzott a vendéglátó, nem volt könnyű helyzetben a Falco, ráadásul két triplakísérletet sem sikerült kosárra váltania. Jovanovic büntetői után Perl kosara adta vissza a szombathelyi reményeket, majd egyik eladott labda követte a másikat, Lukács hármasa után, 89-82-nél pedig időt kért Milos Konakov. Pot kosara úgy kellett a vendégeknek, mint egy falat kenyér, viszont Eads újabb hármast jegyzett. 92-84-nél egy vasi büntető ért célba, Pallai is triplát szórt, amivel gyakorlatilag le is zárta az összecsapást. A Szolnok végül 100-87-es győzelmet aratott, így május 17-én, pénteken 1-1-es összesítésről folytatódik a párharc a Schaeffler Aréna Savariában. 

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.