km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Maradj otthon: Szombathely helyi szabályokkal szigorította a kijárási korlátozást

Maradj otthon: Szombathely helyi szabályokkal szigorította a kijárási korlátozást

Helyi szabályokat léptetett életbe Nemény András polgármester péntek délután a koronavírus-járvány miatt, ezek főleg szabadidős és sporttevékenységeket érintenek. 

A polgármester bejelentése után (korlátozások a Csónakázó-tó környékén, a közparkokban, a Parkerdőnél stb.) gyorsan cselekedtek a közterület-felügyelők és polgárőrök. Amikor négy óra körül arra jártunk, már lezárták az Emlékmű alatti, az uszoda előtti, a Claudius szálloda melletti, a szigetre vezető hídnál lévő, valamint a Tóvendéglőnél található parkolókat. A korábban beállt járműveket kiengedték, de újabbak már nem parkolhattak le – a sofőröket udvariasan informálták és elküldték. 


A Parkerdő nagy parkolóját is lekerítették – ide egyébként már délelőtt sem látogattak ki túl sokan. Akik mégis kijöttek és nem értesültek az intézkedésekről, azokat az oszlopokra szerelt hangszórókon keresztül értesítette a közterület-felügyelet arról, hogy a népszerű kirándulóhely csak gyalogosan vagy kerékpáron közelíthető meg, így kocsival nem lehet parkolni. Néhányan így szereztek tudomást a három órától érvényes rendelkezésről – és kiderült az is, hogy az oszlopokra szerelt kamerák is működnek: aki a lezárt parkoló helyett alternatív és kreatív megállóhelyet talált, annak külön is szólt a figyelmeztetés, hogy ott sem szabad megállni.    


A helyi szabályok szombat délután 3-tól léptek életbe és hétfő 24 óráig érvényesek. Nemény András polgármester pénteki videóüzenetében azt mondta, hogy kirándulóhelyeket zárták le, hanem inkább olyan feltételeket teremtenek, hogy biztonságosan lehessen ezeket használni. Azt akarták kizárni, hogy akár más városokból is turisztikai céllal érkezzenek emberek. Ugyanis máshol is korlátozásokat vezettek be, ha ők ezt most nem tették volna, akkor Szombathely kiránduló célponttá válna. Az intézkedéseket komolyan veszik, a rendőrség felügyeli ezeket betartását.


Fotók: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.