km/óra
  2021.09.22., szerda  •  Móric napja
Hétfőn született hivatalos döntés arról, hogy a szombathelyi orvosok visszatérhetnek Győrből a Markusovszky Kórházba

Hétfőn született hivatalos döntés arról, hogy a szombathelyi orvosok visszatérhetnek Győrből a Markusovszky Kórházba

Hétfőn tértek vissza Szombathelyre a Győrbe kirendelt orvosok, ez derült ki dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) Facebook-bejegyzéséből, amiben a honatya közölte, az intézkedést ő kérte a operatív törzs vezetőjétől.

A bejegyzés amitt érdekes, mert dr. Nemény András polgármester egy kedd délelőtti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A 32 lélegeztetőgépből csak 17 működik megfelelő személyzet híján, mert több helyi orvost Győrbe rendeltek ki. A polgármester nem maga találta, hogy mi a helyzet a kórházban, erről a Facebook-on írt:


"A reggeli védelmi bizottsági ülésen  még  azt a tájékoztatás kaptuk, a megyei védekezés  vezetőjétől, hogy több hete  hiába kérik az orvosok hazahívását erre csak remény van."


 

A kórház igazgatója épp csak azt felejtette ki a közleményből, hogy (hogy hogynem) pont ma vezényelték vissza egy hónap...

Közzétette: Dr. Nemény András – 2020. november 10., kedd


 

A kórház főigazgatója főigazgatója, dr. Nagy Lajos viszont közleményben reagált kedden délután, pánikkeltésre alkalmasnak nevezte az álláspontja szerint pontatlan információkat:


„Jelenleg a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház egyetlen egy dolgozója sem végez a győri kórházban egészségügyi ellátást. Korábban valóban történt kirendelés, mikor a győri Petz Aladár kórház volt kijelölve a járványügyi feladatokra és a Markusovszky kórház nem, de ez a járványügyi helyzet változásával megszűnt.”
 

Azt is közölte, hogy a kapacitás bővíthető, hiszen 117 olyan ágy van a Markusovszky kórházban, amely alkalmas lélegeztetésre

 

Amúgy az aktuális magyar és szombathelyi sajtóviszonyok tűpontos tükörképe, hogy a nyilatkozatot egyedül Vas Népe kapta meg - mintha a kórház esetében nem is egy állami intézményről lenne szó, amit az adófizetők pénzéből és őértük tartanak fenn, ebből következően nemcsak illendő, hanem kötelező is minden kiadóhoz eljuttatni az információkat. 
 

Dr. Hende Csaba szerda délelőtt reagált a Facebook-oldalán, az írásában felfedte, milyen körülmények között és mikor kerültek/kerülnek vissza Szombathelyre az orvosok. 
 

"Múlt pénteken felhívtam Lakatos Tibor tábornok urat, az Operatív Törzs vezetőjét a szombathelyi altatóorvosok győri kirendelése megszüntetésének érdekében. A telefonbeszélgetés alatt jelen volt Prof. Dr. Nagy Lajos, kórházunk főigazgatója is. Tábornok úr tájékoztatott arról, hogy orvosaink hamarosan visszatérnek Szombathelyre. Az erről szóló hivatalos döntés már hétfőn meg is született."

 

Múlt pénteken felhívtam Lakatos Tibor tábornok urat, az Operatív Törzs vezetőjét a szombathelyi altatóorvosok győri...

Közzétette: Hende Csaba – 2020. november 10., kedd

 

 

Vagyis valóban voltak szombathelyi orvosok Győrben, hétfőn született hivatalos döntés arról, hogy visszatérhetnek a Markusovszky Kórházba, hogy ez a járványügyi helyzet változása vagy egyéb más miatt történt meg, az nem derült ki egyértelműen. 

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
legfrissebbek
Repülőrajtot vett a Falco, esélyt sem adott a PVSK-nak a bajnoki nyitányon
A szombathelyiek 20-2-es kezdéssel sokkolták a baranyaiakat, innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára.
Megérkezett a fővárosi állatkertbe Szása, a szibériai tigris
A 12 éves állat már látható a kifutójában.
WHO-szakember: Szerbia kezdetben sikeres volt, már nem az
Vb-selejtezők: Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai összecsapását október 9-én az albánok ellen vívja.
Bécs polgármestere szigorításokat jelentett be
A döntést a fővárosi kórházak intenzív osztályain ápolt Covid-betegek számának emelkedésével indokolta a polgármester.