km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Fokozódik a koronavírus-helyzet: naponta 5-9 beteg hal meg a Markusovszky kórházban

Fokozódik a koronavírus-helyzet: naponta 5-9 beteg hal meg a Markusovszky kórházban

Naponta 5-9 koronavírus fertőzött hal meg a Markusovszky kórházban. Több mint 180 covidos beteget kezelnek itt. Bár eredetileg a szombathelyi intézmény nem szerepelt a járványkórházak listáján, de már itt is szükség van a koronavírusos betegek ellátására.

 

Szeretnénk elérni, hogy a korábban Győrbe vezényelt orvosaink és az asszisztensek visszatérhessenek Szombathelyre – mondta dr. Nemény András polgármester egy mai sajtótájékoztatón. Országosan december közepére prognosztizálják a vírus tetőzését, de már most, november első felében is nagyon komoly a helyzet, és ez fokozódik.


A Markusovszky kórházban 32 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, de hozzáértő személyzet híján csak 17-et tudnak működtetni, ezért lenne fontos, hogy visszajöjjenek a távolba vezényelt egészségügyisek. Dr. Nemény András fontosnak tartaná, hogy a szombathelyiek Szombathelyen kaphassák meg a szükséges ellátást. A polgármester úgy tudja, hogy a Markusovszky kórházban az ágyak 40 %-át alakítják át covidos betegek fogadására.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.