km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Fokozódik a koronavírus-helyzet: naponta 5-9 beteg hal meg a Markusovszky kórházban

Fokozódik a koronavírus-helyzet: naponta 5-9 beteg hal meg a Markusovszky kórházban

Naponta 5-9 koronavírus fertőzött hal meg a Markusovszky kórházban. Több mint 180 covidos beteget kezelnek itt. Bár eredetileg a szombathelyi intézmény nem szerepelt a járványkórházak listáján, de már itt is szükség van a koronavírusos betegek ellátására.

 

Szeretnénk elérni, hogy a korábban Győrbe vezényelt orvosaink és az asszisztensek visszatérhessenek Szombathelyre – mondta dr. Nemény András polgármester egy mai sajtótájékoztatón. Országosan december közepére prognosztizálják a vírus tetőzését, de már most, november első felében is nagyon komoly a helyzet, és ez fokozódik.


A Markusovszky kórházban 32 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, de hozzáértő személyzet híján csak 17-et tudnak működtetni, ezért lenne fontos, hogy visszajöjjenek a távolba vezényelt egészségügyisek. Dr. Nemény András fontosnak tartaná, hogy a szombathelyiek Szombathelyen kaphassák meg a szükséges ellátást. A polgármester úgy tudja, hogy a Markusovszky kórházban az ágyak 40 %-át alakítják át covidos betegek fogadására.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak