km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Haladás-tiszteletjegyek a kórház dolgozóinak

Haladás-tiszteletjegyek a kórház dolgozóinak

A Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. minden őszi hazai Hali-meccsre száz tiszteletjegyet ajánl fel a Markusovszky kórház dolgozóinak a koronavírus-járvány ideje alatt tanúsított példamutató, erőn felüli munkájukért, derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Haladás azzal hirdetett meg, hogy fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást.

Dr. Nagy Lajos, az egészségügyi intézmény főigazgatója fogadta a Haladás delegációját, aki elmondta, hogy dr. Hende Csaba országgyűlési alelnök, képviselő (Fidesz-KDNP) volt a kezdeményezés ötletgazdája.
 

-  A tiszteletjegyek iránt óriási a kereslet, egy óra alatt csaknem 270-en jelezték, hogy élnének a lehetőséggel – fogalmazott a főigazgató, majd hozzátette: abban bízik, hogy hamarosan ismét az élvonalban szerepelhet a zöld-fehér alakulat. 
 

Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője kiemelte: természetesen még tudnak belépőket adni a kórház dolgozóinak, akik elképesztő terhelés alatt dolgoztak hónapokon keresztül. Hozzátette: reményei szerint a csapat győzelmekkel örvendezteti meg majd az egészségügyi dolgozókat is. A Hali célja továbbra is a társadalmi szerepvállalás, így a mostani felajánlást újabbak követik majd. 

 

A sajtótájékoztató végén Séllei Árpád, Gőbl Gábor klubmenedzser és Gál Sándor, a sportkomplexum ügyvezetője átadták a tiszteletjegyeket a főigazgatónak.


Hasonló kezdeményezéssel élt a szombathelyi önkormányzat  idén május végén, ekkor született döntés arról, hogy köszönetét és háláját fejezi ki a város közigazgatási területén működő egészségügyi intézménynél vagy szolgáltatónál foglalkoztatott dolgozók koronavírus-járvány elleni küzdelemben tanúsított áldozatos és emberfeletti munkájáért.
 

Egyebek mellett  idén június 1-től  2021. december 31-ig az egészségügyi dolgozók (és velük három kiskorú) ingyen látogathatják az AGORA Savaria Filmszínházat, a Tófürdőt,  a Kalandvárost, a Mesebolt Bábszínházat, a Savaria  Múzeumot és a Fedett Uszodát és Termálfürdőt - az utóbbi a lehetőséget a Vasivíz biztosítja.

 

 

 

kapcsolódó galéria
címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.