km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Emléktábla, díj, ingyen belépő: Szombathely hálás az egészségügyi dolgozóknak

Emléktábla, díj, ingyen belépő: Szombathely hálás az egészségügyi dolgozóknak

Szombathely önkormányzata köszönetét és háláját fejezi ki a város közigazgatási területén működő egészségügyi intézménynél vagy szolgáltatónál foglalkoztatott dolgozók koronavírus-járvány elleni küzdelemben tanúsított áldozatos és emberfeletti munkájáért, áll a Városháza közleményében.

 

Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere a város hálájának kifejezése érdekében május 26-án az alábbi döntéseket hozta:


1. A koronavírus-járványban elhunytak emléke és az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt tisztelegve az Egészségügyi Alapellátó Központ (Szombathely, Markusovszky L. u. 8.) falán emléktáblát helyeznek el, melyet ünnepélyesen avatnak fel a magyar egészségügy napján, 2021. július 1-jén.


2. Az egészségügy területén dolgozók munkájának elismeréseként 2021. június 1. napjától 2021. december 31. napjáig ingyenes belépési lehetőséget biztosít az önkormányzat az alábbi kulturális és szabadidős létesítményekbe:


a) AGORA Savaria Filmszínház,
b) Tófürdő,
c) Kalandváros,
d) Mesebolt Bábszínház,
e) Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum.


Az ingyenes belépési lehetőség az egészségügyi dolgozót és a vele érkező legfeljebb három kiskorút illeti meg. Az egészségügyi dolgozó a jogosultságát MESZK, vagy Magyar Orvosi Kamarai igazolvánnyal, továbbá OMSZ igazolvánnyal tudja igazolni.


3. Javasolta a Vasivíz ZRt.-nek, hogy 2021. december 31. napjáig a 2. pontban meghatározott feltételekkel biztosítson ingyenes belépési lehetőséget az egészségügy területén dolgozóknak a Fedett Uszoda és Termálfürdőben.


Illetve dr. Czeglédy Csaba városi képviselő kezdeményezte az „Év szombathelyi ápolója” díj alapítását, amely az egészségügyben és a szociális ellátásban ápolási feladatokat végzők világjárvány alatti áldozatos munkájának elismerését jelentené. Az előterjesztést dr. Nemény András polgármester elfogadta. A kitüntetéssel kapcsolatos részletek a csatolt dokumentumban találhatók.

 

Fotó: MTI

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.