km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Haladás: Ismét kritikus a pénzügyi helyzet – Frissítve

Haladás: Ismét kritikus a pénzügyi helyzet – Frissítve

A Haladásnak járó kétmillió eurót nem ír jóvá az MBH Bank hónapok óta, a helyzet a 2024/2025 évi licenc megszerzését is veszélyezteti. Ez a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet, írja a klub hivatalos honlapja.

A közlemény szerint: „A mai napon tulajdonosi egyeztetést tartott a Szombathelyi Haladás Kft, melyet az ügyvezető hívott össze. A társaság pénzügyi helyzete újra kritikussá vált.

A klub nem tudta teljesíteni a márciusban esedékes februári bérek kifizetését. A fennálló szállítói és köztartozások veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is. Ez a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

Homlok Zsolt a többségi tulajdonos (80%) képviseletében elmondta, hogy a jelenlegi helyzet kialakulását az alábbi okok eredményezték:

- A Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. érvényes megállapodással rendelkezik a Haladás Marketing Kft.-vel a klub marketing jogainak értékesítésére, a társaság működtetéséhez szükséges bevételek biztosítására.

-   A tavaly novemberben a Haladás Marketing Kft. egy 2024. 06. 30-ig szóló szerződést kötött az SGS Csoporttal 2 millió EUR (mintegy 800 millió Ft) értékben, amely a 2023-24-es szezonhoz szükséges pénzügyi források jelentős részét fedezné.

- Az SGS Csoport tájékoztatása szerint az általa bizonyítottan 2023 decemberében átutalt összeget az MBH Bank érthetetlen okokból a mai napig nem írta jóvá, ami fizetésképtelenséghez közeli helyzetet teremtett a labdarúgó klubnál.

A tagi egyeztetésen elhangzott, hogy a Homlok Zsolt által képviselt többségi tulajdonos ezeknek a tartozásoknak a jelentős részét decemberben átvállalta.

Az összeg megérkezéséig a tagok vállalták, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel mindent megtesznek a pénzügyi helyzet rendezésére.

Szombathelyi Haladás Vezetősége”

 

Frissítés – A hírekre közleményben reagált dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester:

„A tegnapi napon Szántó Erzsébet, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője a mai napra rendkívüli taggyűlést hívott össze a társaság gazdasági helyzetével kapcsolatosan. Miután megismertük a napirend tartalmát, közösen úgy döntöttünk, hogy formális taggyűlést nem tartunk, de meghallgatjuk az ügyvezetés tájékoztatóját a kialakult helyzetről. Mint az kiderült számunkra, a klub licencének megszerzéséhez szükséges feltételek továbbra sem biztosítottak, ahhoz elengedhetetlenül szükséges a Szombathely MJV idei költségvetésében meghatározott 40 millió forint támogatási összeg mielőbbi folyósítása.

Önkormányzatunk felelős kisebbségi tulajdonosként és a Haladás elkötelezett támogatójaként a kérésnek megfelelően az idei támogatást a lehető leghamarabb biztosítani fogja. A licenc megszerzéséhez szükséges tovább anyagi eszközök vonatkozásában a többségi tulajdonos Homlok Zsolt folyamatos egyeztetéseket folytat, bízunk abban, hogy erre irányuló erőfeszítéseit siker koronázza, különösen annak fényében, hogy - ahogy azt eddig is minden fórumon kommunikáltuk - az önkormányzatnak az éves támogatáson túlmenően a város elfogadott költségvetése szerint nincs lehetősége további forrásokat a klub rendelkezésére bocsátani.

Őszintén reméljük, hogy városunk labdarúgó csapatának helyzete megnyugtató és hosszútávú módon rendeződik, úgy, ahogy azt a patinás klub múltja és annak elkötelezett szurkolótábora megérdemli.

Hajrá Haladás! Éljen Szombathely!”

 

Előzmény:

 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az NB II-csapatot és a Viktóriát működtető gazdasági társaság pénzügyi nehézségekkel küzdött, több havi bérrel tartozott a játékosoknak, akik közül hárman távoztak is, a NAV pedig hátralékok miatt inkasszót tett a cég számlájára. Decemberben kétszer fizetettek a futballistáknak - az elmaradt bérek egy részét kapták meg a focisták.

Egy január 16-án érkezett közleményből kiderült, január elején rendezte a csapat felé fennálló tartozásit a klub, 10-én pedig a decemberi bért is megkapták a zöld-fehér játékosok és a stábtagok, így egy időre úgy tűnt, rendeződik a Haladás helyzete.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.