km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
György-napi gyertyagyújtások -- Gonda Györgyre és Horváth Györgyre emlékeztek 

György-napi gyertyagyújtások -- Gonda Györgyre és Horváth Györgyre emlékeztek 

György-napi gyertyagyújtással emlékeztek e hét szerdáján tisztelői dr. Gonda Györgyre (1923-2000), az egykori Vas Megyei Tanács néhai elnökére a Jáki úti temetőben lévő sírjánál.

Lerótta kegyeletét lánya, dr. Gonda Andrea is. Dr. Gál József, Berzsenyi-díjas helytörténész idézte fel az egykori megyei elnök alakját, sokrétű, máig ható szombathelyi tevékenységét (is).

A megemlékezés kezdeményezője, Benke Éva, Radnóti-díjas tanárnő Nagy László Anyakép című versét mondta el.

„Értelem, nemcsak magamban, / hanem a nagy sokaságban / kivirágzásodat lássam, / féreg ne nyessen!”.

Az emlékezők fölkeresték Horváth György (1943-2020) néhai MMIK-igazgató, az MSZP egykori városi elnöke, a kulturális bizottság valamikori elnöke sírját, ahol ugyancsak mécseseket gyújtottak.   

 

SZP
Fotó: Szenkovits Péter   

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.