km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vármegyei I. osztály: A Király SE és a Sárvár is nyert, továbbra is óriási a harc a dobogós helyekért

Vármegyei I. osztály: A Király SE és a Sárvár is nyert, továbbra is óriási a harc a dobogós helyekért

A Körmend a második játékrészben döntött a Rábapaty ellen, a Szentgotthárd a Nádasd bánatára szakította meg nyeretlenségi sorozatát.

 

Négy mérkőzést játszottak szombaton a vármegyei I. osztályban, a programban pedig két dobogós, a Király SE és a Sárvár összecsapása is szerepelt. Előbbi Vasvárra látogatott, utóbbi a Celldömölköt fogadta. A Szentgotthárd a Nádasddal mérkőzött, míg a Körmend a Rábapatyot látta vendégül.

 

Vasvár VSE - Király SE 0-1 (0-1)       Vasvár, vezette: Bagoly

Vasvár: Kántor - Sipos, Vincze, Czövek (Horváth, 87.), Elekes, Dávid, Péter (Pásztor, 65.), Tausz, Mikó, Márton, Schermann (Gotthárd, 74.)

Király SE: Horváth Al. - Karvalics, Takács, Schimmer, Fábián (Vilics, 82.), Kudron (Horváth An., 74.), Németh, Rózsás, Halmosi, Csákvári (Horváth D., 65.), Potyi

Gólszerzők: Schimmer 36.

 

Egy pontrúgás után született góllal vitte el a három pontot a Király SE Vasvárról. A hazaiak egyenrangú ellenfelek voltak, nem érdemeltek vereséget. Dicséret illeti az összes vasvári játékost.

 

Sárvár FC - CVSE-Vulkánfürdő 3-1 (2-0)      Sárvár, vezette: Szabó III.

Sárvár: László - Könczöl, Fider, Tokaji, Varga (Horváth, 92.), Vajda, Tóth, Kovács (Németh, 84.), Szemes, Sinka (Biró, 85.), Csonka

CVSE: Osvald - Marsai, Szuh, Gaál, Keszei, Büki (Zsoldos, 46.), Czinder, Berecz, Németh (Lőrincz, 82.), Szép (Takács, 61.), Péter

Gólszerzők: Vajda 17., Szemes 2 (21., 79.), ill. Németh 52.

 

Remekül indult az összecsapás a hazaiak számára, hiszen már a 21. minutumban kétgólos előnyre tettek szert két szép találatnak köszönhetően. A második félidő eleje aztán nem úgy alakult a Sárvár számára, ahogyan azt szerette volna, szépített a Celldömölk, 2-1-re módosult az állás. A bekapott gól után aztán ismét magasabb intenzitásra kapcsolt a házigazda, nagy helyzetekig, kapufáig jutott - a vendégeknek egy érvénytelen találata volt - , majd egy újabb góllal kialakította a találkozó 3-1-es végeredményét.

 

Körmendi FC - Rábapatyi KSK 5-0 (0-0)        Körmend, vezette: Herm

Körmend: Sály - Holecz, Péter (Sipos B., 40.), Molnár, Pergel, Czene (Sipos M., 77.), Kovács, Baumgartner (Lakosi, 77.), Nagy, Zsoldos, Zimits (Vilics, 46.)

Rábapaty: Király - Bakonyi, Horváth K., Piros D., Dugovics (Horváth M., 60.), Mesterházi, Csupor, Nardai (Gosztolya, 60.) (Németh, 78.), Kovács, Piros P. (Horváth B., 78.), Németh

Gólszerzők: Sipos B. 2 (56., 82.), Pergel 2 (63., 76.), Baumgartner. 67.

 

A hazaiak a 0-0-s félidő után a második felvonásban ötször is bevették ellenfelük kapuját és magabiztosan tartották otthon a három bajnoki pontot.

 

Kiswire-Szentgotthárdi VSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE 3-1 (1-1)      Szentgotthárd, vezette: Dr. Polgár

Szentgotthárd: Kapui - Sipos B. (Gécsek, 46.), Muzsi (László, 61.), Mesics-Leiner, Dancsecz, Laczó, Korpics (Horváth, 46.), Sulics, Sipos G., Bedi, Gyécsek (Nagy, 61.)

Nádasd: Rejtli - Horváth, Németh (Szabó, 66.), Kalamár, Varga, Major, Cservék (Gerencsér, 46.), Dudás, Meskó E., Meskó Á., Burka

Gólszerzők: Sipos G. 13., Horváth 55., Nagy 83., ill. Kalamár 23.

 

Lendületesen, jól kezdte a mérkőzést a Szentgotthárd, ami gólban is megmutatkozott, a 13. percben előnybe kerültek a hazaiak. Nem sokkal később aztán egy helyezkedési hiba után egyenlített a Nádasd, s bár ezután sokáig nem adódott komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem, a játékrész hajrájában kétszer is óriási ziccerben rontott a házigazda. A szünetben több helyen is változtattak a gotthárdiak, innentől fogva pedig igazándiból nem volt kérdés a győztes kiléte. A hazaiak folyamatosan őrölték fel az elfáradó Nádasdot és végül még két gólt szerezve 3-1-es győzelemmel tartották otthon a három pontot a sportszerű találkozón. A Szentgotthárd hosszú nyeretlenségi sorozatot követően örülhetett újra sikernek. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.