km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Rangadót nyert az SZKKA

Rangadót nyert az SZKKA

Az NB/I B-s kézibajnokság 28. fordulójában rangadót rendeztek a Haladás Sportkomplexumban. A bajnok vasi együttes az Érdet is legyőzte - 28/28-as a szombathelyiek mérlege.


Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, a védekezés egyik oldalon sem állt össze, így az 5. percben 3-2-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban Pődör Rebeka vette a hátára a csapatot, három találatot szerzett zsinórban, aztán Szmolek is betalált: a 8. percben már néggyel mentek a mieink (6-2) – Simics Judit, a vendégek trénere időt is kért.

A félidő harmadához érve maradt a különbség (7-3), azonban az érdiek megkezdték a felzárkózást (9-7), a 17. percben pedig sikerült is egyenlíteniük a narancssárga-feketéknek (10-10). Sebességet váltott Vida Gergő alakulata, és Kulcsárék ismét elhúztak (25. p.: 16-11).

A játékrész hajrájában a Pest megyeiek kettős emberhátrányba kerültek, így a szünetre 19-13-as állással vonultak a csapatok.   

A második félidőben felváltva estek a gólok, az érdiek nem tudtak közelebb kerülni a hazaiakhoz (45. p.: 26-19). A szombathelyiek egyre magabiztosabbá váltak, a látogatók trénere újra magához rendelte tanítványait.

A hajrában nem változott a játék képe, az SZKKA magabiztosan nyerte meg a rangadót.   

SZKKA – Érd   33-29   (19-13)
SZKKA: Csatlós, Christea (kapusok) – Török 1, Pődör R 11., Pálffy 1, Kulcsár 7, Pődör B. 4, Szmolek 3, Varga 4, Szeberényi, Böhm, Balogh 1, Kazai, Gönczöl, Hornyák 1. Vezetőedző: Vida Gergő.

(Fotó: Pataki Gergő/archív)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.