km/óra
  2024.03.02., szombat  •  Lujza napja
Ezen a számon azonnal hívhatja a vadászt, ha vaddisznót lát a városban

Ezen a számon azonnal hívhatja a vadászt, ha vaddisznót lát a városban

Az Aranypatak Vadásztársaság négy vadászával szerződött le a szombathelyi önkormányzat, akik váltásban ügyelnek, és ha riasztják őket 18.0-24.00 között, gyakorlatilag azonnal tudnak intézkedni.

2021 óta észlel a lakosság a vaddisznókat Szombathely nyugati területén, elsősorban a Csónakázótó környékén, az oladi, valamint a parkerdei városrésznél. A bejelentésekben a lakók a vaddisznók által okozott károkról számoltak be, az érintett területen élők több esetben már félve mentek ki az utcára.

A probléma megoldására - egyzetetve a a vadak kilövésével megbízott vadásszal is - a szombathelyi önkormányzat kezdeményezte az Aranypatak Vadásztársaságnál (az érintett területek hozzájuk tartoznak), több vadász bevonását. Megállapodott velük, hogy 2023 december 31-ig négy vadász lát el ügyeleti feladatokat, úgy, hogy egyidejűleg ketten lesznek "szolgálatban", így belterületi vadészlelés esetén őket bárki értesítheti 18.00 és 24.00 óra között, így gyakorlatilag azonnal tudnak intézkedni. 

Ezzel a megoldással az önkormányzat reményei szerint még a korábbiaknál is hatékonyabb, azonnal reagálni képes rendszert lehet működtetni.

A vadászok részére biztosított mobiltelefon hívószáma, amelyen vaddisznók belterületi észlelése esetén bárki értesítheti az ügyeletes vadászt: +36 20 334 2628

A belterületen lévő vadakkal kapcsolatosan külön e célra létrehozott e-mail cím, amelyen megtehető a közérdekű bejelentés:belteruletivadak@szombathely.hu

Illusztráció: Agrarszektor.hu

kapcsolódó cikkek
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.
címkék
kapcsolódó cikkek
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.
Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Piszok drága lesz idén egy gombóc fagyi
Emelkedtek a költségek, drágább az alapanyag és a béreket is emelni kellett, ezért akár 600-650 Forint is lehet tavasztól a fagyi gombóconként.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Lomtalanítás Szombathely 2024 - tavaszi időpontok és helyszínek
A SZOVA Nonprofit Zrt. meghirdeti a lomtalanítást Szombathelyen 2024-ben is. A város egyes részein, a tavalyi évhez hasonlóan idén is, nagyrészt úgynevezett bejelentéses rendszerben, illetve házhoz menő módon végezik el a lom, hulladék gyűjtését.
Isten éltesse, Gáti Oszkár!
Ma 75 esztendős. 1949. február 21-én született Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
A korai gyümölcsöket veszélyezteti a jövő héten érkező lehűlés és fagy
Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, a növények a tavaszt érezve fejlődésnek indultak, de a jövő hét közepén előre láthatólag lehűlés és fagy érkezik, ami veszélyezteti a korai csonthéjasokat - írta a HungaroMet Zrt csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
Itt nézheti meg, hogy a megvásárolni kívánt termék érintett-e a zsugorinflációban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) március 1-én indított adatbázisában kikereshető, hogy melyik terméknek mennyivel csökkent a kiszerelése.
Porcukor helyett tisztítószerrel ízesítették a gyerekek reggelijét a Mesevölgy Óvodában
Több gyerek rosszul lett szerda délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, ahol a reggeli tálalása közben összekeverhették a porcukrot a tisztítószeres zacskóval, értesült a Bors.
Közgyűlési értékelők - Nemény András: Büszkék lehetünk a költségvetésre!
Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését. Ebben szerepel többek között az út- és járdafelújítási program folytatása, a 16 éven aluliak ingyenes közlekedése és a nyugdíjasok tízezer forintos támogatása is. Erről, illetve az SZKKA támogatásáról és a kegyelmi botrány szombathelyi fejezetéről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon.
A család jogi védelme lesz az idei Vasi Jogásznap fókuszában
A Magyar Jogász Egylet Vas Vármegyei Szervezete és Vas Vármegye Önkormányzata pénteken sajtótájékoztatón ismertette a XXVII. Vasi Jogásznap programját.