km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
A Spartan Race Szombathelyre gyakorolnak

A Spartan Race Szombathelyre gyakorolnak

Szombathely Megyei Jogú Város felkérésére a Szombathelyi Egyetemi SE (SZoESE), társrendezőként pedig az ELTE SEK, az ELTE Sporttudományi Intézete, valamint a Magyar Honvédség nyílt napot tartott ma mindazok számára, akik indulni kívánnak az április 13-án rendezendő Spartan Race Szombathely elnevezésű megmérettetésen.

Kívés István, a program vezetője érdeklődésünkre elmondta: előzetesen regisztrálni kellett a mai eseményre, amely remek lehetőséget nyújt az áprilisi versenyre való felkészülésben.

- Célunk a mai programmal az volt, hogy felmérjük: milyen igény mutatkozik ezen összetett verseny iránt. Az egyetem futófolyosóján, valamint a sportcsarnokban olyan akadályokat igyekeztünk felállítani, amelyekhez hasonlóak vannak az igazi Spartan Race-en. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a jelentkezőknek milyen a felkészültségi szintjük, azaz egyfajta erőfelmérő is volt a mai. Ám ami a legfontosabb: igyekeztünk egy újabb közösségi programot szervezni a sport iránt érdeklődő szombathelyieknek. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy mellénk álltak – fogalmazott Kívés István.

Dr. László Győző, sportügyekért is felelős alpolgármester köszöntötte a mintegy félszáz érdeklődőt.

- Tavaly kapcsolódott be városunk e viszonylag új sportág vérkeringésébe, és örömmel mondhatom, hogy a SZoESE két válogatott versenyzője, Kívés Bendegúz és Rácz Henriette kiváló „nagykövete” volt Szombathelynek. Ennek is köszönhetően sikerült szintet lépnünk, és áprilisban megrendezhetjük a Spartan Race Szombathelyt. Addig is – együttműködve az egyetemmel és a honvédséggel – gyakorlási lehetőséget kívánunk adni a sportág szerelmeseinek. Jó szórakozást kívánok mindenkinek – mondta dr. László Győző.

Hogy mi várta a jelentkezőket az egyetemen? Több mint 10 féle, a hely adottságainak megfelelő akadály. Volt – egyebek mellett -  gyűrű és egyéb függesztett eszköz, vízszintes mászófal, és úgynevezett „olympos” is. A versenyre készülők egyensúlyozhattak, kötelet mászhattak, gumit görgethettek, valamint szabadtéri programként dárdát hajíthattak.

A tréningre csaknem félszázan regisztráltak. A bemelegítést Kívés Bendegúz vezényelte, majd a résztvevők csoportokban próbálták ki tudásukat az akadályokon.

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.