km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
A Spartan Race Szombathelyre gyakorolnak

A Spartan Race Szombathelyre gyakorolnak

Szombathely Megyei Jogú Város felkérésére a Szombathelyi Egyetemi SE (SZoESE), társrendezőként pedig az ELTE SEK, az ELTE Sporttudományi Intézete, valamint a Magyar Honvédség nyílt napot tartott ma mindazok számára, akik indulni kívánnak az április 13-án rendezendő Spartan Race Szombathely elnevezésű megmérettetésen.

Kívés István, a program vezetője érdeklődésünkre elmondta: előzetesen regisztrálni kellett a mai eseményre, amely remek lehetőséget nyújt az áprilisi versenyre való felkészülésben.

- Célunk a mai programmal az volt, hogy felmérjük: milyen igény mutatkozik ezen összetett verseny iránt. Az egyetem futófolyosóján, valamint a sportcsarnokban olyan akadályokat igyekeztünk felállítani, amelyekhez hasonlóak vannak az igazi Spartan Race-en. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a jelentkezőknek milyen a felkészültségi szintjük, azaz egyfajta erőfelmérő is volt a mai. Ám ami a legfontosabb: igyekeztünk egy újabb közösségi programot szervezni a sport iránt érdeklődő szombathelyieknek. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy mellénk álltak – fogalmazott Kívés István.

Dr. László Győző, sportügyekért is felelős alpolgármester köszöntötte a mintegy félszáz érdeklődőt.

- Tavaly kapcsolódott be városunk e viszonylag új sportág vérkeringésébe, és örömmel mondhatom, hogy a SZoESE két válogatott versenyzője, Kívés Bendegúz és Rácz Henriette kiváló „nagykövete” volt Szombathelynek. Ennek is köszönhetően sikerült szintet lépnünk, és áprilisban megrendezhetjük a Spartan Race Szombathelyt. Addig is – együttműködve az egyetemmel és a honvédséggel – gyakorlási lehetőséget kívánunk adni a sportág szerelmeseinek. Jó szórakozást kívánok mindenkinek – mondta dr. László Győző.

Hogy mi várta a jelentkezőket az egyetemen? Több mint 10 féle, a hely adottságainak megfelelő akadály. Volt – egyebek mellett -  gyűrű és egyéb függesztett eszköz, vízszintes mászófal, és úgynevezett „olympos” is. A versenyre készülők egyensúlyozhattak, kötelet mászhattak, gumit görgethettek, valamint szabadtéri programként dárdát hajíthattak.

A tréningre csaknem félszázan regisztráltak. A bemelegítést Kívés Bendegúz vezényelte, majd a résztvevők csoportokban próbálták ki tudásukat az akadályokon.

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.