km/óra
  2023.12.01., péntek  •  Elza napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt

56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt

A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.

 

A táncversenyre az előzetes regisztráció alapján mintegy 35 ország 600 versenyző táncosát várják a szervezők a világ minden kontinenséről. A Lorigo TSE párosa, Kovács Ádám és Faludi Eliza 2023-ban ifjúsági magyar bajnoki címet nyertek, így ők és egy szentesi páros képviselik Magyarországot a Savaria Táncverseny részeként megrendezett Ifjúsági Standard Világbajnokságon. A magyar bajnok párossal a Lorigo TSE húsz kettőst indít a különböző kategóriában.


56. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY
2023. szeptember 23 - 24.


2023-ban WDSF Ifjúsági Standard Táncok Világbajnokságára, valamint WDSF STANDARD és LATIN INTERNATIONAL OPEN és további 11 WDSF OPEN verseny megrendezésére kerül sor.


További kiemelt eseménye lesz a rendezvénynek a Professzionista Latin-amerikai Táncok Magyar Bajnoksága, valamint a hazai versenytáncklubok részére meghirdetett verseny, 13 kategóriában avatnak bajnokokat, amely két napon keresztül szórakoztatja ismét a versenyre ellátogatókat.


A táncversenyre az előzetes regisztráció alapján mintegy 35 ország 600 versenyző táncosát várják a világ minden kontinenséről. A versenyen a szombathelyi táncélet képviselői is fellépési lehetőséget kapnak, csakúgy, mint az immár olimpiai sportággá vált BREAK szakágban is gyönyörködhetünk a verseny hétvégéjén.


2023. szeptember 23.
•     WDSF Senior I Standard
•     WDSF Senior II Standard
•     WDSF Senior III Standard
•     WDSF Senior IV Standard
•     WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokság
•     WDSF International Open Latin
•     WDSF Ifjúsági Open Latin
•     WDSF Senior I Latin
•     WDSF Senior II Latin
•     DSE Gyerek Standard – Latin
•     DSE Junior I Standard – Latin
•     DSE Junior II Standard – Latin


2023. szeptember 24.
•     WDSF International Open Standard
•     WDSF Ifjúsági Open Standard
•     WDSF Senior I Standard
•     WDSF Senior II Standard
•     WDSF Senior III Standard
•     WDSF Senior IV Standard


Fotó: archív/Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Anyagi vészhelyzet a Szombathelyi Haladásnál
Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába
A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.
legfrissebbek
Dr. Bödör Géza: Amerikából jött, de ezúttal nem ő volt a pilóta
Dr. Bödör Géza orvosprofesszor, laborvezető (University of Colorado, Denver) miként került a szombathelyi vérellátóból egy amerikai egyetemi katedrára? Nos, ez is kiderült mindazok számára, akik ellátogattak csütörtökön este a könyvtárba. Spiegler Tibor, a helytörténeti gyűjtő, mint volt osztálytárs invitálta meg a professzort, aki kalandos életéről az előadás előtt mesélt. A mostani hazatérése apropóját az adta, hogy a minap volt a 45. orvosi egyetemi évfolyam-találkozója.
„A zene felszabadít, erőt ad, segít leküzdeni félelmeinket”
Adventi jótékonysági hangversenyt rendezett a szombathelyi Zonta Club, a Művészeti és a Premontrei Gimnázium a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás
A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.
Átadták a balatoni bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közti szakaszát
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék Szombathelyen a hétvégén
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség az északkeleti és a déli országrészek között: szombaton napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.