km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt

56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt

A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.

 

A táncversenyre az előzetes regisztráció alapján mintegy 35 ország 600 versenyző táncosát várják a szervezők a világ minden kontinenséről. A Lorigo TSE párosa, Kovács Ádám és Faludi Eliza 2023-ban ifjúsági magyar bajnoki címet nyertek, így ők és egy szentesi páros képviselik Magyarországot a Savaria Táncverseny részeként megrendezett Ifjúsági Standard Világbajnokságon. A magyar bajnok párossal a Lorigo TSE húsz kettőst indít a különböző kategóriában.


56. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY
2023. szeptember 23 - 24.


2023-ban WDSF Ifjúsági Standard Táncok Világbajnokságára, valamint WDSF STANDARD és LATIN INTERNATIONAL OPEN és további 11 WDSF OPEN verseny megrendezésére kerül sor.


További kiemelt eseménye lesz a rendezvénynek a Professzionista Latin-amerikai Táncok Magyar Bajnoksága, valamint a hazai versenytáncklubok részére meghirdetett verseny, 13 kategóriában avatnak bajnokokat, amely két napon keresztül szórakoztatja ismét a versenyre ellátogatókat.


A táncversenyre az előzetes regisztráció alapján mintegy 35 ország 600 versenyző táncosát várják a világ minden kontinenséről. A versenyen a szombathelyi táncélet képviselői is fellépési lehetőséget kapnak, csakúgy, mint az immár olimpiai sportággá vált BREAK szakágban is gyönyörködhetünk a verseny hétvégéjén.


2023. szeptember 23.
•     WDSF Senior I Standard
•     WDSF Senior II Standard
•     WDSF Senior III Standard
•     WDSF Senior IV Standard
•     WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokság
•     WDSF International Open Latin
•     WDSF Ifjúsági Open Latin
•     WDSF Senior I Latin
•     WDSF Senior II Latin
•     DSE Gyerek Standard – Latin
•     DSE Junior I Standard – Latin
•     DSE Junior II Standard – Latin


2023. szeptember 24.
•     WDSF International Open Standard
•     WDSF Ifjúsági Open Standard
•     WDSF Senior I Standard
•     WDSF Senior II Standard
•     WDSF Senior III Standard
•     WDSF Senior IV Standard


Fotó: archív/Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A szomszéd megyében kapták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt, akit tizenhárom hatóság körözött
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak egy férfit, akit több hatóság keresett, európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.