km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Öten őrizetben (Frissítve!) Gázspray-csata, húsklopfoló, partvisnyél - rendőrök szakították félbe a Fő téri összecsapást

Öten őrizetben (Frissítve!) Gázspray-csata, húsklopfoló, partvisnyél - rendőrök szakították félbe a Fő téri összecsapást

Három nappal a szombathelyi Fő téren történt garázdaságot követően újabb, rivális családok közötti összezördülésre került sor. Ezúttal kifejezetten sok rendőr érkezett a helyszínre és állítólag kés is előkerült, írja a 112press.hu.

A tudósításban ez áll: "Információink szerint többen is tárcsázták a segélyhívót, miután néhányan gázspray-vel fújták le egymást a szombathelyi Fő téren, majd hangos sikoltozás és trágár átkozódások közepette különböző tárgyakat lóbálva üldöztek egyeseket. Az elmondások alapján partvisnyelet és húsklopfolót láttak az üldözőknél, majd egyre többen csatlakoztak a csetepatéba. A jelek alapján ismét családok közötti összezördülés történt kedden délelőtt. Utoljára szombaton délelőtt zajlott hangos nézeteltérés a téren, amit szintén rendőrök szakítottak félbe.

Sok emberrel beszéltünk a mai események után, akik elmondták, hogy ijesztő és félelemkeltő volt az, amit láttak. Az egyik bolt dolgozója szó szerint megkönnyezte a történteket, mivel akaratlanul is szívott a kifújt könnygázból. Az OTP-fiók környékén több irodában és lakásban is érezni lehetett a gázt, a munkatársak torokkaparásra panaszkodtak.

Azt, hogy pontosan mi történt, nagyon nehéz rekonstruálni, hiszen aki tehette igyekezett kimenekülni a cselekmények középpontjából.

Egy férfi azt mondta, hogy többen kiabálva befutottak az OTP melletti átjárón és az elöl szaladók gázsprayvel fújták le az utánuk sietőket. Ezután kergetőzés, fenyegetőzés kezdődött. Többen is említették, hogy az egyik nőnél húsklopfoló volt, egy férfi pedig partvisnyéllel "harcolt". Az egyik szemtanú alapján ezt egy Fő téren sétáló embertől zsákmányolta.

Néhány perc múlva több nő is érkezett, akik a hangerejükkel és a sikoltozásukkal is hozzájárultak a káoszhoz. Egyre több trágár kifejezés hangzott el. A "k#rvázás", "f#szszopózás", "kutyázás" mellett elhangzott a "telefonszexes" kifejezés is.

Az a "párbeszédekből" nyilvánvaló volt, hogy a felek ismerik egymást. Egy szemtanú kilenc szereplőt számolt össze, akik közül többen elfutottak a szirénákat hallva. Kiabálás, fenyegetőzés volt a Hefele Menyhért és a Kossuth utcában is. Több megtámadott nő egy vendéglátóhelyre menekült.

A helyszínre három rendőrségi furgon, három járőrautó és legalább három civil jellegű rendőrautó érkezett. A szemtanúk elmondása alapján az igazoltatások után több embert előállítottak."

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság a  police.hu oldalon közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

Szombathelyen verekedett össze négy férfi és egy nő. Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük eljárás.

A főkapitányságra 2023. október 17-én délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Szombathelyen, a Fő téren többen összeverekedtek. Ezt követően a rendőrök négy férfit és egy nőt állítottak elő a Szombathelyi Rendőrkapitányságra, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazták egymást. Az adatok alapján az elkövetéshez gázspray-t és különböző konyhai eszközöket – sodrófát, húsklopfolót – is használtak.

A szombathelyi nyomozók a garázdákat csoportosan, a köznyugalmat megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

(Fotó: olvasó)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak