km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Elindult a nevezés a XIV. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás és Pályázatra

Elindult a nevezés a XIV. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás és Pályázatra

A pályázaton részt vehet minden Szombathelyen (is) dolgozó fotóriporter, illetve szabadúszó fotós. A nevezés ingyenes.

Idén immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg az önkormányzat a Szombathelyi Sajtófotó-kiállítást és Pályázatot, hogy objektíven (és azon keresztül) megmutassák Szombathely legfontosabb, leglátványosabb, és legérdekesebb történéseit, kulturális és sporteseményeit.

 

A részvétel feltételei:

 • A pályázaton részt vehet minden Szombathelyen (is) dolgozó fotóriporter, illetve szabadúszó fotós.
 • 2023-ban készült fotókat várnak, ami a pályázat fent említett céljainak megfelelően betartja a sajtófotó írt és íratlan, technikai, etikai és jogi szabályait. 
 • Fontos, hogy csak Szombathelyen készült fotó, vagy olyan máshol készült fotó az elfogadott, ami Szombathellyel kapcsolatba hozható (példa: egy szombathelyi sportoló/csapat székesfehérvári mérkőzése és egy szombathelyi művész budapesti kiállítása/koncertje elfogadott, de egy soproni zenei fesztiválon készült budapesti zenekar fotója nem, hasonlóan sport és közéleti témák esetén sem.)

 

Idén is több kategóriában várják a fotókat:

 • hír/esemény,
 • kultúra/művészet
 • sport,
 • külön kategória.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdetik a külön kategóriát, ahova azokat a pályaműveket várják, amik beleférnek a sajtófotó tágabb műfajába, ugyanakkor valamiért az első három kategória egyikébe se tagolhatóak. Jellemzően ebbe a kategóriába sorolható a streetfotó, a tájkép, vagy akár a természetfotó is.

Idén újdonság, hogy eltörölték a pályaművekre vonatkozó mennyiségi korlátot, azaz tetszőleges számú pályaművel lehet nevezni, kategóriára való tekintet nélkül. Továbbá kategóriától függetlenül nevezhetőek egyedi képek, vagy képsorozatok is.

 

A képsorozat esetében fontos:

 • legfeljebb 10 képből állhat
 • jelezzétek a képek sorrendjét
 • valóban képsorozat legyen.

Egy képsorozat egyetlen pályaműnek számít, de a zsűri fenntartja magának a jogot, hogy onnan kiemeljen egyedi képeket.

 

Nevezés:

 • A nevezés ingyenes
 • Nevezni az alábbi linken lehetséges, a feltöltő nevének és elérhetőségeinek megadásával: https://szombathely.hu/sajtofoto-kiallitas
 • Eredeti méretű képeket várnak, nincs méretkorlát.
 • A képeken kívül egy szöveges fájlban egyértelműen jelezni kell, melyik pályamű melyik kategóriában indul, továbbá minden képhez/képsorozathoz kell egy címet és egy egymondatos tárgyilagos leírás, mindenképpen feltüntetve az eseményt, a helyét és az idejét.
 • A pályázat beküldési határideje: 2024. február 23. 12:00

A nevezésnél megadott adatokat a pályázat lebonyolításához használják, azokat a jövő évi pályázat meghirdetéséig őrzik meg. A beküldött képekkel kapcsolatos bármiféle jogi felelősséget a pályázó a nevezéssel automatikusan magára vállalja és tudomásul veszi, hogy forrásmegjelöléssel a Szombathelyi Sajtófotó-kiállításon, valamint a város honlapján (szombathely.hu), közösségi média felületein (pl. Facebook: Szombathely MJV, Instagram: @szombathely.hu), a város utcai digitális hirdetőin, valamint az önkormányzati médiumokban (Savaria Fórum, SZTV) a pályázattal és a kiállítással kapcsolatosan megjelenhetnek.

 

Zsűrizés és kiállítás:

A beküldött pályaműveket névtelenített módon, fotóriporterekből álló szakmai zsűri bírálja el, melynek tagja Benkő Sándor, MÚOSZ-nagydíjas fotóriporter, valamint Gáspár Gábor veszprémi és Seres Péter zalaegerszegi fotóriporter. Kategóriánként egy-egy díjat osztanak ki, továbbá egy pályázó Angyal László-emlékdíjat kap.

A pályaművekből rendezett kiállítás megnyitója, valamint az ünnepélyes díjátadó a hagyományoknak megfelelően, idén is a március 15-i ünnepi események része lesz.

 

Címlapfotó: Pixabay

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.