km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
Súlyemelés: Szombaton rendezik meg a XIII. Tóth Géza Emlékversenyt

Súlyemelés: Szombaton rendezik meg a XIII. Tóth Géza Emlékversenyt

Ötven évvel ezelőtt rendezték meg először a Savaria Kupát, amely szombaton a XIII. Tóth Géza Emlékverseny lesz. A Rohonci úti Sportkomplexumban tartandó nemzetközi megmérettetés részleteiről tartottak sajtótájékoztatót kedden délután.

- Kettős érzés fog el, ha az eseményre gondolok. Egyfelől büszkeség, hogy Tóth Gézáról sikerült egy tradicionális, országos szinten is nívós versenyt elnevezni, másfelől szomorúság, hogy immár tizenhárom esztendeje nincs közöttünk Géza bácsi, a nagyszerű sportoló, edző, ember, akit volt szerencsém nagyon jól ismerni – mondta dr. László Győző, sportügyekért is felelős alpolgármester, majd hozzátette: Tóth Géza munkássága önmagáért beszél. Az alpolgármester ismertette: egy nemzetközi, kvalifikációs megmérettetésnek ad otthont Szombathely.

Hencz Kornél, az országos súlyemelő szövetség alelnöke, vasi elnöke azt emelte ki, hogy 1974-ben rendezték meg az első Savaria Kupát. A félévszázados versenyre minden eddiginél többen jelezték indulási szándékukat.

Illés Károly, a vasi súlyemelő szövetség elnökségi tagja arról szólt: nehéz időszakban sikerült újraszervezni a vasi súlyemelőéletet, de a szakma és a mindenkori városvezetés kiállt a sportág mellett, ennek is köszönhető, hogy méltóképpen tudunk ma emlékezni Tóth Gézára.

Márkus Erzsébettől, a Szombathelyi MÁV Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetőjétől megtudtuk: 18 egyesület 64 versenyzője indul majd a szombati kupán, a HVSE-t 10-en képviselik. Lesz súlyemelő San Marinóból és Szerbiából is, hangzott el. A zöld-fehér egyesület képviselőitől minél jobb eredményt vár el a klubvezetés.

Kalmár Attila, az eseményt szervező Pannonsport Kft. ügyvezetője elmondta: pénzdíjas lesz a verseny, összesen 760 ezer forint talál gazdára. A rendezvényre a belépés díjtalan, várják szombaton délelőtt fél 10-től az érdeklődőket.

Szombaton délben koszorúzáson emlékeznek meg Tóth Gézáról a róla elnevezett téren, majd fél egykor lesz az ünnepélyes megnyitója a XIII. Tóth Géza emlékversenynek.

 

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.