km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Erste Liga-mérkőzéssel nyílik meg a szombathelyi jégcsarnok vasárnap

Erste Liga-mérkőzéssel nyílik meg a szombathelyi jégcsarnok vasárnap

Talán kevésbé ismert tény, de az első vidéki jégkorongklub éppen Szombathelyen alakult meg, 1939-ben. Azóta sok mindent történt a magyar jégkorongban, más vidéki városokban és a fővárosban alakultak ki a sportági fellegvárak. De a hoki nagyon is jelen van a vasi megyeszékhelyen. A jégcsarnokot ünnepélyesen vasárnap avatják fel. A hivatalos megnyitót az Erste Liga-mérkőzés elé időzítették.

 

Mint azt a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján megjelent cikkben is írják, az 1991-ben alakult Szombathelyi Pingvinekben 180-an jégkorongoznak jelenleg: U8-tól U18-ig teljes utánpótlás palettával bír a klub, női U25-ben egy B- és egy C-ligás csapata van, ahogyan egy OB IV-es amatőr csapat is hódol a szenvedélyének – már a tavaly megnyílt új jégcsarnokban. (Szintén itt edzenek a Nyugati Eszkimók egyesületének csapatai is.)


- Egy-egy hónapos próbaüzemmel indultunk 2022 májusában, majd augusztustól fél szezonon át, január végéig tudott működni a csarnok. Már az első évben puhatolóztunk egy Erste Liga-mérkőzés megrendezésével kapcsolatban, de akkor még nagyon sok feladatunk volt az üzemeltetéssel összefüggésben. Idén már egyértelmű cél volt, hogy ligabajnokit hozzunk Szombathelyre – mondta Göncz Szabolcs, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke. - Ez lesz az első teljes jeges idényünk a csarnokban, amelynek a hivatalos megnyitóját az október 29-i Erste Liga-mérkőzés elé időzítettük. Már igazi nagyüzem van a létesítményben, hiszen augusztusban két U16-os Elite Cup-fordulóval nyitottuk a szezont, alighogy kész lett a jég, azóta pedig folyamatosan zajlanak az edzések és mérkőzések.


A klubelnök elmondta, ötéves megállapodást kötöttek a létesítmény névadó szponzorával, így az aréna Trend Optika Jégcsarnok néven üzemel a következő időszakban, mindkét fél megelégedésére. Ebben a létesítményben rendezték meg egyébként idén nyáron az országos felnőtt nyílt inline bajnokság döntőjét is.


- Örülünk, hogy két, a magyar jégkorongban meghatározó hagyományokkal bíró klub csapatai érkeznek Szombathelyre, az eddigi eredményeket figyelve joggal bizakodhatunk abban, hogy egy nagyon jó színvonalú, látványos meccset élvezhetünk majd Szombathelyen – utalt a FEHA19-UTE párosításra Göncz Szabolcs klubelnök.


A Trend Optika Jégcsarnok ünnepélyes megnyitója 13 órakor, a meccs 15 órakor kezdődik október 29-én, vasárnap. 


Az Erste Liga a korábbi évekhez hasonlóan – amikor a többi közt mérkőzést rendezett Zalaegerszeg, Ajka – ebben a szezonban is igyekszik olyan vidéki városokat bevonni a bajnoki körforgásba, ahol jelenleg nincs élvonalbeli jégkorongcsapat. Szombathelyen kívül Jászberényen, Ajkán és Zalaegerszegen is lesz bajnoki a következő időszakban.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

kapcsolódó cikkek
Új neve lett a Szombathelyi Jégcsarnoknak
Új neve lett a Szombathelyi Jégcsarnoknak
A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub és a szombathelyi kötődésű Trend Optika Csoport hosszútávú névadó szponzori megállapodást írt alá a Szombathelyi Jégcsarnokot illetően, olvasható a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnökségének közleményében.
címkék
kapcsolódó cikkek
Új neve lett a Szombathelyi Jégcsarnoknak
Új neve lett a Szombathelyi Jégcsarnoknak
A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub és a szombathelyi kötődésű Trend Optika Csoport hosszútávú névadó szponzori megállapodást írt alá a Szombathelyi Jégcsarnokot illetően, olvasható a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnökségének közleményében.
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
legfrissebbek
A zebrára lökte az Audit a pick-up, de szerencsére nem a gyalogosra
Szombathelyen a Gagarin úti körforgalomnál történt a baleset szerdán, az okozó Toyota sofőrje előző este Eb-meccset nézve sörözött, és nem gondolta, hogy reggel ezt még kimutathatja a szonda.
Választott a vármegye is, változatlan erőviszonyok
A június 9-én megtartott választások után a Vas vármegyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP megőrizte kétharmados többségét, amiben közrejátszhatott, hogy a Tisza Párt az utolsó pillanatban mégsem indított jelölteket. A 13 vármegyei városban sem változtak jelentősen az erőviszonyok, mindössze két települést irányíthat új polgármester. A testületekben viszont egyre több a független, vagy civil szervezet delegálta képviselő, és kevesebb a fideszes politikus. Választások utáni megyei visszatekintő körképünk.
Szerdától megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. is
Olimpiai sétát tartanak a szombathelyi olimpikonok emléktábláinál
A közelgő párizsi olimpiára hangolódva 2024. június 23-án, vasárnap délután, Olimpia Napján sétára hív minden sportbarátot a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület.
Hamarosan indul a Lamantin improvizációs tábor
1985 és 1989 között évente rendeztek improvizációs táborokat Szombathelyen Nesztor Iván vezetésével. A Lamantin Jazz Fesztivál ideje alatt – Márkus Tibor ötlete alapján és művészeti vezetésével – a régi hagyományt újjáélesztve immár 20. alkalommal szervezik meg az egyhetes, országos Lamantin Improvizációs tábort.