km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt

„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt

Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét. Ma délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte.

 

Hazatért Szombathelyre a Játékos Sportvetélkedő, ami három évtizede innen indult országhódító útjára. A "Gyere velünk, csináld velünk" elnevezésű program a hagyományokhoz hűen az általános iskolák alsó tagozatos diákjainak ad lehetőséget a sportos versengésre. A területi elődöntőnek az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka adott otthont ma délelőtt. A csapatokat dr. László Győző alpolgármester is köszöntötte. Elmondta, sokkal könnyebb szerepben van, mint korábban, mert pár évvel ezelőtt ő is még szurkoló szülőként vett részt ezeken a versenyeken. Hozzátette,  remélhetőleg egy nagyon izgalmas, nagyon örömteli nap áll a résztvevők előtt. 


A területi elődöntőben két nagykanizsai, két kaposvári valamint két szombathelyi iskola vívott nagy csatát az országos döntőbe jutást jelentő első helyért. A Gothard iskola diákjai mellett a többszörös országos bajnok Derkovits iskola tanulói is esélyesként indultak a sportvetélkedőn.


A Játékos Sportvetélkedő szervezői minden évben igyekeznek újítani, és változatossá tenni a feladatsorokat. Ez 2023-ban sincs másként. Vadász Gábor, versenybizottság elnöke hangsúlyozta, hogy csak 9 versenyszám lesz a mai napon. Az utolsó versenyszámokat elhagyták, mert nagyon hosszúak voltak, így viszont sokkal gyorsabb és élvezhetőbb lesz a játék menete. 


Ezúttal is ügyességre és gyorsaságra volt szükség a jó eredményhez. A gyerekek ügyeltek arra, hogy tökéletesen oldják meg a feladatokat, különben értékes másodperceket veszítettek, rontásért pedig büntetőpontot kaptak. A két szombathelyi együttes drukkerei megtöltötték a lelátókat. A Derkovits iskola csapata végig magabiztosan versenyezve megnyerte a területi elődöntőt, így ott lesz az országos döntőben, Egerben. A Gothard iskola csapata nagyot hajrázott, de épphogy leszorult a dobogóról, így elbúcsúzott a további küzdelmektől.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.