km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt

„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt

Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét. Ma délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte.

 

Hazatért Szombathelyre a Játékos Sportvetélkedő, ami három évtizede innen indult országhódító útjára. A "Gyere velünk, csináld velünk" elnevezésű program a hagyományokhoz hűen az általános iskolák alsó tagozatos diákjainak ad lehetőséget a sportos versengésre. A területi elődöntőnek az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka adott otthont ma délelőtt. A csapatokat dr. László Győző alpolgármester is köszöntötte. Elmondta, sokkal könnyebb szerepben van, mint korábban, mert pár évvel ezelőtt ő is még szurkoló szülőként vett részt ezeken a versenyeken. Hozzátette,  remélhetőleg egy nagyon izgalmas, nagyon örömteli nap áll a résztvevők előtt. 


A területi elődöntőben két nagykanizsai, két kaposvári valamint két szombathelyi iskola vívott nagy csatát az országos döntőbe jutást jelentő első helyért. A Gothard iskola diákjai mellett a többszörös országos bajnok Derkovits iskola tanulói is esélyesként indultak a sportvetélkedőn.


A Játékos Sportvetélkedő szervezői minden évben igyekeznek újítani, és változatossá tenni a feladatsorokat. Ez 2023-ban sincs másként. Vadász Gábor, versenybizottság elnöke hangsúlyozta, hogy csak 9 versenyszám lesz a mai napon. Az utolsó versenyszámokat elhagyták, mert nagyon hosszúak voltak, így viszont sokkal gyorsabb és élvezhetőbb lesz a játék menete. 


Ezúttal is ügyességre és gyorsaságra volt szükség a jó eredményhez. A gyerekek ügyeltek arra, hogy tökéletesen oldják meg a feladatokat, különben értékes másodperceket veszítettek, rontásért pedig büntetőpontot kaptak. A két szombathelyi együttes drukkerei megtöltötték a lelátókat. A Derkovits iskola csapata végig magabiztosan versenyezve megnyerte a területi elődöntőt, így ott lesz az országos döntőben, Egerben. A Gothard iskola csapata nagyot hajrázott, de épphogy leszorult a dobogóról, így elbúcsúzott a további küzdelmektől.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.