km/óra
  2021.09.22., szerda  •  Móric napja
Túl nagy falat volt a Haladás-Viktóriának a bajnoki döntős MTK

Túl nagy falat volt a Haladás-Viktóriának a bajnoki döntős MTK

Az ETO FC Győr elleni pontszerzés után ezúttal nem sikerült a bravúr.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 18. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - MTK HUNGÁRIA 0-3 (0-1)

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi (Balázs, 84.), Balogh, Fördős, Horti, Hajba (Pálmai, 85.) – Németh M. (Simon, 60.), Kovács V., Csizmadia (Varga B., 60.) – Szil (Urbán, 74.), Herczeg

Edző: Székely Tibor

MTK: Varga – Legendás (Zahár, 77.), Szemán-Tóth, Farádi-Szabó (Stephens, 65.) Pinczi – Stefán (Boyle, 84.), Csányi, Kocsán – Mayer (Sain, 84.), Pápai, Diószegi (Curless, 77.)

Edző: Tóth Mihály

Gólszerzők: Diószegi 22., Csányi 49., Pápai 73.

 

Jó iramú, lüktető játékkal teltek az első percek, a vasiak bátran futballoztak, nem ijedtek meg az éllovas MTK-tól. A 8. percben Herczeg 20 méteres, jobb sarokra tartó szabadrúgásánál kellett résen lennie Varga kapusnak Ezt követően fölénybe került a vendég együttes, többet birtokolta a labdát, de a hazaiak stabilan tartották magukat. Sőt, egy gyors kontra után Szil egyedül lépett ki a védők közül a bal oldalon, ám Farádi-Szabó az utolsó pillanatban becsúszva mentett. A 22. percben aztán egy egyéni villanás után megszerezte a vezetést az MTK. Diószegi cselezett balról befelé, majd 20 méterről nagy gólt rúgott. Három perc múlva Pápai tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, egy csel után lőtt, de Bíró védte a rövid bal sarokra tartó labdát. A bekapott gól kicsit megzavarta a hazaiakat, kellett egy kis idő, mire rendezték soraikat. A szombathelyiek energiáját felemésztette a védekezés, támadásaik nem jelentettek komoly veszélyt. A másik oldalon Diószegi lőtt balról, a labda az oldalhálóban kötött ki. A félidő utolsó perceiben is jobbára a hazaiak tizenhatosa előtt folyt a játék, a szünetben 0-1 állt az eredményjelzőn.

 

A szünet után, a 49. percben növelte előnyét a vendégcsapat, Kocsán bal oldali szöglete után a nagy tömörülésben Csányi hat méterről fejelt a bal sarokba. A folytatásban is támadásban maradtak a fővárosiak, és csakúgy, mint az első, a második gól is megfogta a vasiakat. Szil révén két veszélyes kontra után próbálkozott a Haladás-Viktória, ám egyikből sem született gól. Egy órányi játékot követően Székely Tibor kettős cserével próbált új lendületet adni csapatának, majd a 62. percben Diószegi közeli fejesét mentette óriási becsúszással a gólvonalról Horti. A 68. percben Kocsán ziccerből, 11 méterről leadott lövését védte nagy bravúrral Bíró. A 73. percben már nem volt kegyelem: Pápai kapott labdát, majd 12 méterről, balról a kapu közepébe emelt. Noha bő negyedórával a vége előtt eldőlt a meccs, a hazaiak nem adták fel, mentek előre a szépítő gólért, ám a vendégek taktikusan járatták a labdát, a játék főként továbbra is a szombathelyi térfélen folyt. Újabb találat már nem született, a zöld-fehérek nagyot küzdöttek, de nem tudták meglepni a listavezetőt, amely elvitte a három pontot a vasi megyeszékhelyről.

 

A szombathelyiek legközelebb április 29-én csütörtökön az FTC otthonában vizitálnak, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti 17 órától.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
legfrissebbek
Repülőrajtot vett a Falco, esélyt sem adott a PVSK-nak a bajnoki nyitányon
A szombathelyiek 20-2-es kezdéssel sokkolták a baranyaiakat, innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára.
Megérkezett a fővárosi állatkertbe Szása, a szibériai tigris
A 12 éves állat már látható a kifutójában.
WHO-szakember: Szerbia kezdetben sikeres volt, már nem az
Vb-selejtezők: Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai összecsapását október 9-én az albánok ellen vívja.
Bécs polgármestere szigorításokat jelentett be
A döntést a fővárosi kórházak intenzív osztályain ápolt Covid-betegek számának emelkedésével indokolta a polgármester.