km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Túl nagy falat volt a Haladás-Viktóriának a bajnoki döntős MTK

Túl nagy falat volt a Haladás-Viktóriának a bajnoki döntős MTK

Az ETO FC Győr elleni pontszerzés után ezúttal nem sikerült a bravúr.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 18. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - MTK HUNGÁRIA 0-3 (0-1)

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi (Balázs, 84.), Balogh, Fördős, Horti, Hajba (Pálmai, 85.) – Németh M. (Simon, 60.), Kovács V., Csizmadia (Varga B., 60.) – Szil (Urbán, 74.), Herczeg

Edző: Székely Tibor

MTK: Varga – Legendás (Zahár, 77.), Szemán-Tóth, Farádi-Szabó (Stephens, 65.) Pinczi – Stefán (Boyle, 84.), Csányi, Kocsán – Mayer (Sain, 84.), Pápai, Diószegi (Curless, 77.)

Edző: Tóth Mihály

Gólszerzők: Diószegi 22., Csányi 49., Pápai 73.

 

Jó iramú, lüktető játékkal teltek az első percek, a vasiak bátran futballoztak, nem ijedtek meg az éllovas MTK-tól. A 8. percben Herczeg 20 méteres, jobb sarokra tartó szabadrúgásánál kellett résen lennie Varga kapusnak Ezt követően fölénybe került a vendég együttes, többet birtokolta a labdát, de a hazaiak stabilan tartották magukat. Sőt, egy gyors kontra után Szil egyedül lépett ki a védők közül a bal oldalon, ám Farádi-Szabó az utolsó pillanatban becsúszva mentett. A 22. percben aztán egy egyéni villanás után megszerezte a vezetést az MTK. Diószegi cselezett balról befelé, majd 20 méterről nagy gólt rúgott. Három perc múlva Pápai tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, egy csel után lőtt, de Bíró védte a rövid bal sarokra tartó labdát. A bekapott gól kicsit megzavarta a hazaiakat, kellett egy kis idő, mire rendezték soraikat. A szombathelyiek energiáját felemésztette a védekezés, támadásaik nem jelentettek komoly veszélyt. A másik oldalon Diószegi lőtt balról, a labda az oldalhálóban kötött ki. A félidő utolsó perceiben is jobbára a hazaiak tizenhatosa előtt folyt a játék, a szünetben 0-1 állt az eredményjelzőn.

 

A szünet után, a 49. percben növelte előnyét a vendégcsapat, Kocsán bal oldali szöglete után a nagy tömörülésben Csányi hat méterről fejelt a bal sarokba. A folytatásban is támadásban maradtak a fővárosiak, és csakúgy, mint az első, a második gól is megfogta a vasiakat. Szil révén két veszélyes kontra után próbálkozott a Haladás-Viktória, ám egyikből sem született gól. Egy órányi játékot követően Székely Tibor kettős cserével próbált új lendületet adni csapatának, majd a 62. percben Diószegi közeli fejesét mentette óriási becsúszással a gólvonalról Horti. A 68. percben Kocsán ziccerből, 11 méterről leadott lövését védte nagy bravúrral Bíró. A 73. percben már nem volt kegyelem: Pápai kapott labdát, majd 12 méterről, balról a kapu közepébe emelt. Noha bő negyedórával a vége előtt eldőlt a meccs, a hazaiak nem adták fel, mentek előre a szépítő gólért, ám a vendégek taktikusan járatták a labdát, a játék főként továbbra is a szombathelyi térfélen folyt. Újabb találat már nem született, a zöld-fehérek nagyot küzdöttek, de nem tudták meglepni a listavezetőt, amely elvitte a három pontot a vasi megyeszékhelyről.

 

A szombathelyiek legközelebb április 29-én csütörtökön az FTC otthonában vizitálnak, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti 17 órától.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.