km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Tóth Milán-duplával Haladás-győzelem az ETO ellen az idei év első bajnoki mérkőzésén

Tóth Milán-duplával Haladás-győzelem az ETO ellen az idei év első bajnoki mérkőzésén

A szombathelyiek sikerükkel továbbra is tapadnak a dobogósokra.

 

MERKANTIL BANK LIGA 21. FORDULÓ

ETO FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-2 (0-1)

ETO: Fadgyas – Kovács K., Csonka B., Fodor F., Forgács D. – Bagi (Berki, 46.), Toma – Bacsa, Vitális (Farkas B., 62.), Vernes (Óvári, 46.) – Priskin

Vezetőedző: Klausz László

Haladás: Rózsa – Kállai, Guzmics, Bosnjak, Tarján – Csilus T., Kiss B., Holdampf, Doktorics (Tóth Máté, 92.) – Lencse (Szijjártó, 92.), Tóth Milán (Monori, 83.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth Milán (18., 64.)

 

Zöld-fehér nyugati derbivel vette kezdetét a Szombathelyi Haladás együttese számára a 2022-es esztendő. Németh Szabolcs tanítványai Győrbe látogattak a bajnokság 21. játéknapján, és bár beteség, sérülés, valamint eltiltás miatt több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerültek a vasiak, a cél a három pont megszerzése volt. 

 

A hiányzók ellenére a vendégek kezdték jobban a találkozót, többet birtokolták a labdát, átlövéseknek köszönhetően pedig veszélyeztetni is tudtak. A szombathelyi fölény a 18. percben góllá is érett: egy jobb oldali beadást Doktorics Áron belsőzött a kapufára, a labda Tóth Milán elé pattant, aki közelről bekotorta azt (0-1). Nagy küzdelem folyt a pályán, apróbb szabálytalanságok, sárga lapok jellemezték a találkozót, komoly lehetőséget egyik csapatnak sem sikerült kidolgoznia. A játékrész végén Doktorics Áron távoli lökete szállt kapu fölé, a felek egygólos Haladás-vezetésről várhatták a folytatást.

 

A fordulás után sokkal bátrabban, veszélyesebben futballozott a kettős cserét végrehajtó Rába-parti alakulat, a játék áttevődött a szombathelyiek térfelére, Rózsa Dánielnek pedig korábbi csapattársa, Priskin Tamás helyzeténél kellett bravúrt bemutatnia. A vendégek gyors ellentámadásokkal próbáltak zavart kelteni a győri védelemben, de Kiss Bence szabadrúgása után is közel jártak a gólhoz. Az ETO hiába jutott el a kapuig, a befejezésekbe, utolsó mozzanatokba hiba csúszott, ezt pedig megbüntette Németh Szabolcs együttese: a 64. percben Lencse átadását Tóth Milán lőtte kapura félfordulatból, a labda pedig egy hazai játékoson irányt változtatva utat talált a kapuba (0-2). A fehérmezesek ugyan továbbra is próbálkoztak, ám mindezt helyzetek nélkül, akárcsak az első játékrészben, most is a küzdelem, a mezőnyjáték dominált. Ezúttal is sokat állt a játék, sok volt a sárga lapos figyelmeztetés, az idő pedig a Haladás malmára hajtotta a vizet. A hajrában meglehetősen kettészakadt a pálya, Kállai próbálkozását Fadgyas fogta, és mivel újabb találat már nem született, a vasiak remek idegenbeli győzelemmel rajtoltak.

 

A Haladás a következő fordulóban a Nyíregyháza együttesét látja vendégül, az összcsapásra február 7-én, hétfőn 20 órakor kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.