km/óra
  2024.05.18., szombat  •  Erik, Alexandra napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Nem tartott hivatalos taggyűlést a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. (Frissítve!)

Nem tartott hivatalos taggyűlést a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. (Frissítve!)

Nem volt hivatalos taggyűlés, így érdemi döntések sem születtek szerda délután a Haladásnál. Lemondott Séllei Árpád ügyvezető, Homlok Zsolt szerint korábban is voltak anyagi nehézségek a Halinál. Dr. László Győző alpolgármester szerint a Szombathely Megyei Jogú Város kezdeményezésére összehívott taggyűlést a többségi tulajdonos tiltakozása miatt nem lehetett megtartani.

Mint ismeretes, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft-nek három tulajdonosa van: a Haladás Marketing Kft. (ügyvezető-tulajdonosa: Homlok Zsolt, 80 százaléknyi tulajdonrész), Szombathely Megyei Jogú Város (10 százalék), és az Illés Sport Alapítvány (10 százalék).

November 24-én látott napvilágot a hír, miszerint komoly anyagi gondok vannak a Haladás NB/II-es csapatánál. A sajtóhírekre a klub egy felettébb érdekes közleménnyel reagált: a hivatalos dokumentumban tulajdonképpen semmi konkrétum nem szerepelt.

Az önkormányzat, mint kisebbségi tulajdonos a közgyűlésen napirendre is tűzte a klub ügyét, zárt ülésen aztán úgy döntöttek a városatyák: az NB II-es klubot üzemetető cég többségi tulajdonosát arra kérik, hogy tegyen meg mindent a likviditási problémák megoldására.

A bizonytalanságban lévő játékosok közül hárman, Doktorics Áron, Lucas Mario Simut és Derekas Zoltán szerződést is bontott a klubbal, rajtuk kívül több focista is jelezte az MLSZ felé, hogy a klubnak tartozási vannak a focisták felé.

Kedden a négy szurkolói csoport közös közleményt fogalmazott meg, sürgetve a probléma mielőbbi megoldását. Mint írták: "A Hali szurkolók kitartanak jóban, rosszban a CSAPAT és a KLUB mellett, de már a 24. órán is túl vagyunk! Aggodalmunkat kifejezve kérjük a Tulajdonosokat, hogy legyen MEGNYUGTATÓ megoldás a JELEN-re és a JÖVŐ-re!"

Szervezett Haladás szurkolói csoportok: GWA, GKG, Dogs Elite, HSZK

Ilyen előzményekkel ült volna ma össze a taggyűlés, amely érteselésünk szerint nem volt hivatalos, így érdemi döntések sem születtek a klubbal kapcsolatban.

A klub hivatalos honlapján jelen meg a közlemény, amit változtatás nélkül közlünk.

Ügyrendi okból kifolyólag a mai napon informális egyeztetést tartottak a Haladás Labdarúgó Kft. tulajdonosai az elmúlt időszakban kialakult pénzügyi helyzet kapcsán.

A tulajdonosok meghallgatták az ügyvezetők helyzetjelentését és beszámolóját, valamint a Felügyelő Bizottság beszámolóját a lefolytatott adatbekérés eredményéről, és ennek alapján megállapították, hogy a tervezett árbevétel – reklámbevétel – elmaradása és kiesése okozta a pénzügyi helyzet kialakulását.

Megállapították, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a tervezett bevételek beérkezésével a társaság pénzügyi helyzete belátható időn belül helyreállítható és a további bevételek biztosítják a szezon biztonságos befejezését, valamint a klub következő évi licenckérelmének feltételeit.

A kialakult pénzügyi helyzet sajnálatos szakmai következménye és vesztesége, hogy a csapat 3 játékosa, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Derekas Zoltán – élve jogi lehetőségével – szerződést bontott a klubbal és máshol folytatják karrierjüket.

Séllei Árpád ügyvezető benyújtotta lemondását, melyet hivatalosan legkorábban a januári taggyűlésen fogadhatnak el.

A kisebbségi tulajdonosok a klubot és a többségi tulajdonost a helyzet megoldásában elvi támogatásukról biztosították.

Homlok Zsolt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 10 évben, mióta a klub életében, mint támogató aktívan részt vesz, már voltak nehéz pénzügyi helyzetek, de a Haladás a nehézségeket mindig meg tudta oldani.

A tulajdonosok közös álláspontja, hogy a Haladás Szombathely városának és közösségének fontos és nélkülözhetetlen értéke, melynek megóvása mindnyájunk közös feladata és érdeke!

A kisebbségi tulajdonos önkormányzat is közleményben reagált a mai seményekre. Dr. László Győző alpolgármester szerint ígéretet kaptak, de garanciát nem.

"Szombathely Megyei Jogú Város kezdeményezésére a mai napra összehívott Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlését a többségi tulajdonos tiltakozása miatt nem lehetett megtartani. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a többségi tulajdonos képviselője Homlok Zsolt megakadályozta a taggyűlés megtartását.

Azért, hogy képet kaphassunk a klub valós helyzetéről az elmaradt taggyűlés után is maradtunk és egy informális beszélgetés keretében tájékoztatást kértünk a társaság anyagi helyzetéről, jövőbeni lehetőségeiről. Ennek során a többségi tulajdonos kifejezte arra vonatkozó reményét, hogy december 31-ig megnyugtatóan tudja rendezni a helyzetet.

Ígéretet kaptunk, de garanciát nem."

 

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak