km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Zárt ülésen tárgyalták a Haladás helyzetét

Zárt ülésen tárgyalták a Haladás helyzetét

A Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban 10%-os tulajdonrésszel bíró önkormányzat a mai közgyűlésen szerette volna megkérdezni a többségi tulajdonosokat a kialakult gazdasági válsághelyzetről, azonban a meghívottak nem mentek el. A napirendi pontot, üzleti titkok miatt zárt ülésen tárgyalták.

 

Amit arról pár hete beszámoltunk, bajban van a Szombathelyi Haladást üzemeltető kft. A hírek szerint nagy tartozást halmoztak fel, amit ugyan a zöld-fehérek vezetése közleményben ténybelileg nem cáfolt - a klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, jelezték -, viszont egyúttal azt írták, hogy az alaphír valótlanságokat is tartalmaz. 


Az önkormányzat kezdeményezte a kft.-nél taggyűlés és felügyelő bizottsági ülés összehívását, ám egyik sem történt meg azóta sem.


A mai közgyűlésre meghívták a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-t, hogy annak képviselői tájékoztatást adhassanak a kialakult aggasztó anyagi helyzetről. Ám sem Séllei Árpád, sem Szántó Erzsébet ügyvezetők, sem Homlok Zsolt tulajdonos nem jelent meg. Unger Richárd, a felügyelő bizottság elnöke vett részt egyedül a közgyűlésen, ahol zárt ülést rendelt el a polgármester. Elmondta, hogy a FEB elnöke a titoktartás miatt nem adhat tájékoztatót a közgyűlésnek, a polgármesternek (a tulajdonos képviselőjének) viszont beszámolhatott a helyzetről. Kiemelte, ő polgármesterként mindent meg szeretne osztani, ám az üzleti titkok miatt csak zárt ülésen adhat tájékoztatást a hallottakról. 


Dr. László Győző alpolgármester arról számolt be, hogy december 20-ára összehívták a taggyűlést, ahol képviselni fogják a várost. Séllei Árpád telefonon közölte vele, hogy remélik, akkor pozitív fejleményekről számolhatnak be. 


Dr. Czeglédy Csaba (független) szó szerint így fogalmazott: Séllei Árpád, Szántó Erzsébet és Homlok Zsolt "gyáva, szar módon" viselkednek, nem méltóak arra, hogy a Haladással egy lapon említsék őket. Szerinte nyilvános ülésen kellene tárgyalni a napirendi pontot, hiszen közvagyon és közpénz van benne. 


Ez utóbbival Koczka Tibor (Pro Savaria) is egyetértett, a nyilvánosságra tartozik a Haladás helyzete. 

 

Zárt ülésen egyhangúlag fogadták el a határozati javaslatot, melyben felkérik a társaság többségi tulajdonosát, hogy a fennálló, de a rendelkezésre álló információk alapján kezelhető likviditási problémák megoldásához szükséges általa vázolt és tervezett intézkedéseket tegye meg. Tovább javasolták, hogy 2024. január 15-re újabb taggyűlést hívjanak össze. 

 

Dr. Czeglédy Csaba képviselő a Haladásról és a zárt ülésről osztott meg bejegyzést a Facebookon: 

 


Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak