km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Haladás-Vasas: Gólok, lapok, pontosztozkodás

Haladás-Vasas: Gólok, lapok, pontosztozkodás

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a Haladás a Vasast fogadta a Rohonci úti stadionban, a 2023. november 12-én rendezett NB II-es futballmérkőzésen. Izgalmas meccsen a felek 3-3-ra végeztek.

Tóth Milán lebetegedett, így a keretbe sem került be, helyette a volt válogatott Holender kezdett. A Hali vezetői köszöntötték Bosnjak Predragot, aki a Kazincbarcika ellen 250. bajnoki találkozóját játszotta a Haladásban. A meccs előtt Tóth Péterre, a Haladás hűséges drukkerére emlékeztek gyászszünettel. Az ünnepélyes kezdőrúgást Viszket Zsolt törzsszurkoló végezte el.  

A 2. percben remek kontrát vezetett a Hali: Bosnjak tört kapura, majd okosan jobbra passzolt, ott érkezett Jancsó, aki 13 méterről lőtt, Uram másodszorra tudta megfogni a labdát. Az ellentámadásnál Novothny került helyzetbe, 8 méterről, balról tüzelt, a labda Nyíriről vágódott a mezőnybe.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét együttes felvállalta a nyílt focit.

A 10. percben Csernik ment a bal szélen, Deutsch szögletre szerelte. Szakály kornere után Beronja 28 méterről fölé lőtte a labdát. A 13. percben Holender ugratta ki Radót, a csatár azonban sokat várt,  így Csonka beérte, és tisztázott előle. A Hali a baloldalon vezette támadásait, de a centerezések pontatlanok voltak. Az első negyed órában csak helyzetekig jutottak el a gárdák, gól nem született.  

A 19. percben egy gyorsan elvégzett bedobás után Csernik lőtt 17 méterről, kissé jobbról, Uram magabiztosan védte a rövidbe tartó labdát. A félidő feléhez érve a Hali háromszor, a fővárosiak egyszer lőttek kapura. A 24. percben Csernik passzolt Ráczhoz, a hazaiak csapatkapitánya 18 méterről, kissé balról lőtt, a labda alig kerülte el a bal kapufát. Szép jelenet volt.

A 25. percben Rácz csapta be Deutschot, nagyszerűen passzolt középre, érkezett Jancsó, aki 15 méterről középről lőtt, de gyengén, így Uram könnyedén védett. Ezek a Hali percei voltak.

A 27. percben megszerezte a vezetést a Haladás! Rácz baloldali szögletére kijött Uram, de kiejtette a labdát, amit Bolla két méterről gurított az üres kapuba (1-0)!

A 30. percben röviden szabadított fel a vasi védelem, Hídi 17 méterről kapásból lőtt, de a labda fölé szállt. A 32. percben Pálfi ijesztegette a hazai drukkereket: cselezgetni kezdett, kis híján elveszítette a labdát, de végül felszedte Novothny elől. A 34. percben a harmadik Vasas-szöglet tuán Szivacski fejelt 5 méterről, de Pálfi védett.

A gól után átvette a játék irányítását a piros-kék alakulat, de újabb találatot a Hali szerzett! Pintér és Nyíri harcolt meg közösen egy labdáért, ami így Rácz elé került: a „cséká” 18 méterről a bal alsóba bombázott (2-0)!

A 42. percben újabb remek szombathelyi akció végződött helyzettel: Nyíri tüzelt jobbról, 8 méterről, de célt tévesztett, a labda fölé szállt.

A 43. percben 11-est ítél Kovács: Beronja estében kézzel ért a labdához – balszerencsés szituáció volt. A büntetőt Radó végezte el: erővel a kapuba bal oldalába lőtt (2-1).

A szünetben kettőt is cserélt Desits Szilárd. Az első lehetőség a zöld-fehérek előtt adódott: Csernik 17 méterről lőtt, Uram vetődve védte a bal alsóba tartó labdát. Az 50. percben hatalmas Vasas helyzet maradt ki: ekkor még Bolla a gólvonalról szögletre mentett. A korner után Holender megcsúsztatta a labdát, amit Pávkovics két méterről lőtt a Haladás kapujába (2-2).  

Az 54. percben újra a Hali került előnybe! Egy kontra végén Nyíri lőtte középre a labdát, amelyet Rácz becsúszva pörgetett a kapuba (3-2)! A kétgólos kapitány ütközött Urammal, ápolni kellett.

Rácz nem is tudta folytatni, Doktorics érkezett a helyére. Még egy hazai csere: Jancsót Simut váltotta.

A 60. percben Radó passzolt Novothnyhoz, a csatár egy csellel elfektette Csonkát, 13 méterről lőtt, Pálfy bravúrral védett. Izgalmas volt a meccs, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek szép számmal.

A fővárosiak ismét mezőnyfölénybe kerültek, a zöld-fehérek alig-alig tudták megtartani a labdát. Áttevődött a játék a Hali térfelére, szervezetten védekeztek Bosnjakék. Izgalmas hajrá ígérkezett.  

A 72. percben újabb cserék érkeztek a Haladásnál. Mohos és Kelemen váltotta Csermiket és Pintért.

A 74. percben egyenlített a Vasas: Pávkovics kapott nagyszerű indítást a jobb szélen, centerezett, ott érkezett Zimonyi, aki 3 méterről a kapuba gurított (3-3)  

Jött egy-egy sárga kártya mindkét oldalon, beállt Horváth Rajmund Nyíri helyére. A 81. percben megfogyatkozott az angyalföldi társulat: Kelemen tört volna kapura, Hinora lebirkózta a támadót a 16-os vonalán. A szabadrúgást Simut végezte el: a sorfalról levágódott a labda.

A 85. percben Radó jobboldali beadására Zimonyi érkezett, a csatár 4 méterről alig csúsztatott a jobb kapufa mellé.

Nagyot küzdött a Hali, az utolsó percekben mentek előre a három pontért Szakályék. A 89. percben Simut ugratta ki Kelement, a csatár 14 méterről a bal kapufa mellé gurított. Hatalmas ziccer volt.  

A négyperces hosszabbításban már nem esett gól, izgalmas meccsen osztoztak meg a csapatok a pontokon.  

SZOMBATHELYI HALADÁS–VASAS FC 3–3  (2-1)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1270 néző, vezette: Kovács Imre (Aradi József, Baghy Csaba)
HALADÁS: Pálfi – Beronja, Csonka, Bolla, Bosnjak – Nyíri (Horváth R. 81.), Rácz (Doktorics 58.), Jancsó (Simut 58.), Szakály, Csernik (Mohos 72.) – Pintér (Kelemen 72.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
VASAS: Uram – Szivacski (Berecz 46.), Pákovics, Otigba, Deutsch (Hinora 63.) – Hidi, Urblík, Bakti (Girsik 46.) – Radó, Novothny, Holender (Zimonyi 68.). Vezetőedző: Desits Szilárd.
Góllövők: Bolla (27.), Rácz (37., 54.), illetve Radó 11-esből (44.), Pávkovics (50.), Zimonyi (74.)
Kiállítva: Hinora (81.)

 

Statisztika

A két csapat utolsó öt találkozónak az eredménye:

NB II.
2022. május.2
Haladás - Vasas 0-2

2021. nov. 21.
Vasas - Haladás 1-0

2021. 02. 14.
Haladás - Vasas

2020. aug.23.
Vasas- Haladás 2-2

2019. okt. 20.
Vasas - Haladás 3-2

NB I. 
2018. május 27.
Vasas - Haladás 1-0

A fogadási statisztikával foglakozó oldalak az alábbira hívják fel a figyelmet a Haladás-Vasas meccs kapcsán:

A Haladás utolsó hat hazai bajnoki meccséből egyet nyert meg.
A zöld-fehérek utolsó 17 hazai bajnoki meccsén legalább egy gólt kapott.


A Vasas idegenben kétszer kapott ki a bajnoki sorozatban: előbb Szegeden (augusztus), majd október Kozármislenyben, mindkétszer 4-3-ra.
A Vasas az utolsó 10 bajnoki meccsén egy vagy több gólt szerzett.
A Vasas SC az utolsó 4 NB II-es idegenbeli mérkőzésén legalább 2 gólt jegyzett - amikor hármat lőttek Kozármislenyben, akkor kikaptak. 

 

(Fotó: Nagy Jácint)

kapcsolódó cikkek
Haladás: gól nélküli döntetlen és egy pont a Vasas ellen
Haladás: gól nélküli döntetlen és egy pont a Vasas ellen
A szombathelyiek megismételték az előző fordulóban Csákváron elért eredményüket.
kapcsolódó cikkek
Haladás: gól nélküli döntetlen és egy pont a Vasas ellen
Haladás: gól nélküli döntetlen és egy pont a Vasas ellen
A szombathelyiek megismételték az előző fordulóban Csákváron elért eredményüket.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak