km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Haladás: gól nélküli döntetlen és egy pont a Vasas ellen

Haladás: gól nélküli döntetlen és egy pont a Vasas ellen

A szombathelyiek megismételték az előző fordulóban Csákváron elért eredményüket.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 35. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - VASAS SC 0-0 (0-0)

SZOMBATHELYI HALADÁS: Verpecz – Kállai, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Csilus T.Kiss B., HoldampfDoktorics  Tóth Milán (Tóth-Gábor 91.), Horváth R.

Edző: Németh Szabolcs

VASAS SC: Jova – Szivacski, Otigba, Ilyinbor, Silye – Hinora, Pátkai (Márkvárt 58.), Cipf (Hidi M. 79.), Berecz  – Radó (Zimonyi 58.), Feczesin (Szalai G. 58.)

Edző: Kuttor Attila

 

Rangadó várt hétfő este a Szombathelyi Haladás együttesére, ugyanis a már feljutó Vasas együttese érkezett a Haladás Sportkomplexumba.

 

Jó tempóban kezdtek a felek bátor támadójátékot vállalt fel mindkét együttes, aminek helyzetek, szép megmozdulások voltak az eredményei. A csapatok távolról is előszeretettel próbálkoztak, a kapusoknak akadt is dolguk bőven, de Jova és Verpecz is jól tette a dolgát. Minden labdáért nagy küzdelem folyt, gyűrte egymást a két gárda, majd a 37. percben az addigi legnagyobb lehetőséget lehetett feljegyezni: Holdampf passzából Doktorics Áron került helyzetbe a bal oldalon, a szombathelyiek 18-asa azonban kapu fölé lőtt. 

 

A 0-0-ás félidő után Kiss Bence próbálkozott először a második játékrészben, majd angyalföldi cserék következtek. A Vasas kontrollálta a játékot, ám a 69. percben könnyen hátrányba kerülhetett volna, Otigba véleményes kezezésénél azonban néma maradt a játékvezető sípja. A találkozó utolsó szakaszában nagy erőket mozgósítottak a friss erőket is bevető vasiak a három pont megszerzéséért, veszélyes támadásokat is tudtak vezetni, ezekből azonban nem sikerült gólt szerezni. Az összecsapás 0-0-s eredménnyel ért véget, ez pedig azt jelentette, hogy nem csak a feljutást ünnepelhette a Vasas, hanem a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es kiírásának bajnoki címét is.

 

A zöld-fehérek a következő játéknapon, május 8-án a Siófok otthonába látogatnak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.