km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
SZKKA: hét új játékost jelentett be a klub, távozók is vannak

SZKKA: hét új játékost jelentett be a klub, távozók is vannak

Varga Nikolett és Kulcsár Dorottya személyében visszatérők is lesznek, az együttes célja pedig egy hosszú távon stabil, jó mentalitású csapat építése.

 

Szombaton délután sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, melynek apropója a gárda hét új igazolásának bemutatása volt. Az eseményen ott volt Dr. Hende Csaba, a klub tiszteletbeli elnöke, a város képviseletében Dr. Horváth Attila, valamint Pődör Zoltán vezetőedző is.

 

Karda Gergő sajtófelelős köszöntője után Hende Csaba elmondta, voltak olyan játékosok, akik meglehetősen későn jelentették be távozásukat, így aztán nem igazán volt már ideje a klubnak olyan magyar játékosokat találni, akikkel biztosan meg tudta volna oldani a klub a visszajutást az élvonalba. A szombathelyiekhez így aztán főként fiatal játékosok érkeztek, illetve két légiós, Elena Livrinikj Romániából, míg Milica Raicevic Szerbiából tette át székhelyét az SZKKA-hoz. Varga Nikolett egy éves kozármislenyi kitérő után tért vissza Szombathelyre, Kulcsár Dorottya pedig a Szent István SE-ben eltöltött időszak után ölt újra SZKKA-mezt. Balszélső posztra Kiskartali Zsófia érkezett Budaörsről, valamint Balogh Petra a Kisvárdától, az elmúlt két idényt a Tempo csapatánál eltöltő Fritz Noémi pedig a kapuban jelent majd erősítést a vasiak számára.

 

A klub tiszteletbeli elnöke kihangsúlyozta, Szombathelyen és környékén nagy népszerűségnek örvend a kézilabda, az SZKKA pedig egy jövőképet szeretne mutatni a fiatal generációnak, a cél, hogy ezekből a fiatal lányokból a vasi megyeszékhelyen váljon diplomás élsportoló.

 

Dr. Horváth Attila is köszöntötte a jelenlévőket, valamint az új igazolásokat, elmondta, hogy Szombathely egy sport,-és kézilabdaszerető város, és reméli, minél hamarabb ismét az élvonalban szerepelhet majd az együttes. 

 

A csapat vezetőedzője, Pődör Zoltán elmondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy nagyon jó gondolkodású, jó mentalitású, ambíciózus csapat van épülőben Szombathelyen. Kiemelte, a gárda mindent megtesz azért, hogy újra NB I-es legyen, a felkészülés, valamint az edzések is ennek szellemében zajlanak majd. A tréner elmondta, az a legfontosabb, hogy ez a csapat sokáig együtt maradjon, beérjen és a kemény munkának köszönhetően visszajusson az élvonalba, ahol aztán stabil középcsapatnak számítson.

 

A közös képek elkészítése után Dr. Hende Csaba és Dr. Horváth Attila egy emlékplakettel, valamint virágcsokorral köszöntötte az együttes kapusát, Christe Dalmát, aki a szlovéniai junior VB-n ezüstérmet szerzett a nemzeti csapattal.

 

Az érkezők mellett távozókról is hírt adott a klub hivatalos honlapja. A tájékoztatás szerint Csire Fanni, Katarina Tomasevic, Liliia Gorilska, Katarina Stosic, Szekerczés Luca, Horváth Petra, valamint Christina Gheorge is távozik, Virág Noémi pedig már csak utánpótlás-edzőként folytatja a klubnál.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.