km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
SZKKA: hét új játékost jelentett be a klub, távozók is vannak

SZKKA: hét új játékost jelentett be a klub, távozók is vannak

Varga Nikolett és Kulcsár Dorottya személyében visszatérők is lesznek, az együttes célja pedig egy hosszú távon stabil, jó mentalitású csapat építése.

 

Szombaton délután sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, melynek apropója a gárda hét új igazolásának bemutatása volt. Az eseményen ott volt Dr. Hende Csaba, a klub tiszteletbeli elnöke, a város képviseletében Dr. Horváth Attila, valamint Pődör Zoltán vezetőedző is.

 

Karda Gergő sajtófelelős köszöntője után Hende Csaba elmondta, voltak olyan játékosok, akik meglehetősen későn jelentették be távozásukat, így aztán nem igazán volt már ideje a klubnak olyan magyar játékosokat találni, akikkel biztosan meg tudta volna oldani a klub a visszajutást az élvonalba. A szombathelyiekhez így aztán főként fiatal játékosok érkeztek, illetve két légiós, Elena Livrinikj Romániából, míg Milica Raicevic Szerbiából tette át székhelyét az SZKKA-hoz. Varga Nikolett egy éves kozármislenyi kitérő után tért vissza Szombathelyre, Kulcsár Dorottya pedig a Szent István SE-ben eltöltött időszak után ölt újra SZKKA-mezt. Balszélső posztra Kiskartali Zsófia érkezett Budaörsről, valamint Balogh Petra a Kisvárdától, az elmúlt két idényt a Tempo csapatánál eltöltő Fritz Noémi pedig a kapuban jelent majd erősítést a vasiak számára.

 

A klub tiszteletbeli elnöke kihangsúlyozta, Szombathelyen és környékén nagy népszerűségnek örvend a kézilabda, az SZKKA pedig egy jövőképet szeretne mutatni a fiatal generációnak, a cél, hogy ezekből a fiatal lányokból a vasi megyeszékhelyen váljon diplomás élsportoló.

 

Dr. Horváth Attila is köszöntötte a jelenlévőket, valamint az új igazolásokat, elmondta, hogy Szombathely egy sport,-és kézilabdaszerető város, és reméli, minél hamarabb ismét az élvonalban szerepelhet majd az együttes. 

 

A csapat vezetőedzője, Pődör Zoltán elmondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy nagyon jó gondolkodású, jó mentalitású, ambíciózus csapat van épülőben Szombathelyen. Kiemelte, a gárda mindent megtesz azért, hogy újra NB I-es legyen, a felkészülés, valamint az edzések is ennek szellemében zajlanak majd. A tréner elmondta, az a legfontosabb, hogy ez a csapat sokáig együtt maradjon, beérjen és a kemény munkának köszönhetően visszajusson az élvonalba, ahol aztán stabil középcsapatnak számítson.

 

A közös képek elkészítése után Dr. Hende Csaba és Dr. Horváth Attila egy emlékplakettel, valamint virágcsokorral köszöntötte az együttes kapusát, Christe Dalmát, aki a szlovéniai junior VB-n ezüstérmet szerzett a nemzeti csapattal.

 

Az érkezők mellett távozókról is hírt adott a klub hivatalos honlapja. A tájékoztatás szerint Csire Fanni, Katarina Tomasevic, Liliia Gorilska, Katarina Stosic, Szekerczés Luca, Horváth Petra, valamint Christina Gheorge is távozik, Virág Noémi pedig már csak utánpótlás-edzőként folytatja a klubnál.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.