km/óra
  2021.09.17., péntek  •  Zsófia napja
Remek győzelmet aratott a Haladás-Viktória a szezonzárón

Remek győzelmet aratott a Haladás-Viktória a szezonzárón

A szombathelyiek Szil, Herczeg, valamint Fördős góljaival nyertek a rivális Szeged ellen.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 21. FORDULÓ

KÉSZ-ST. MIHÁLY - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 2-3 (0-1)

St. Mihály: Skoric – Kerekes (Török, 58.), Papp, Savanya – Boros, Sajti, Koprena, Sweatman, Malesevic – Micic, Pilán

Edző: Jenei Péter

Haladás-Viktória: Boanda – Kopcsándi, Horti, Balogh, Varga B. (Urbán, 72.) – Németh M., Csizmadia, Fördős, Kovács V. – Herczeg, Szil

Edző: Székely Tibor

Gólszerzők: Koprena 54., Papp 74., ill. Szil 32., Herczeg 58., Fördős 86.

 

A Női Labdarúgó NB I záró fordulójában Makóra látogatott a Haladás-Viktória együttese, ahol a tabellán közvetlenül előtte helyet foglaló St. Mihály együttesével mérkőzött meg. A két csapat tavalyi mérkőzésén Herczeg Andrea góljával a zöld-fehérek nyertek, idén pedig 2-2-es döntetlent játszottak egymással a felek a vasi megyeszékhelyen. A képlet egyszerű volt: a Viktória győzelem esetén megszerezhette a biztos bentmaradást érő hatodik pozíciót, minden más eredmény a hazaiknak kedvezett. 

 

A játékrész első fele fordulatos játékkal telt, inkább a hazaiak akarata érvényesült, a szombathelyiek pedig kontrákkal próbálkoztak. Mindkét oldalon alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek, a vendégeknél Herczeg lábáról lopta le az utolsó pillanatban a labdát Skoric. Harminc perc elteltével egy remek akció végén megszerezte a vezetést a szombathelyi csapat: Herczeg cselezte át magát védőjén a bal oldalon, centerezését pedig Szil hat méterről a kapu közepébe fejelte. Ezt követően is támadásban maradtak a vendégek, nem sokkal később Csizmadia lőtt nem sokkal a bal sarok mellé. A hajrát megnyomták a szegediek, de a vendégek védelme jól állt a lábán, a hazaiak előtt csak kisebb helyzetek adódtak.

 

A fordulás után nem sokkal egyenlíteni tudtak az alföldiek, Koprena vette be a vasiak kapuját. Örömük azonban nem tartott sokáig, miután Horti remek labdáját Herczeg szelidítette meg szépen, majd lőtte ki a bal alsó sarkot. A vasiak bátran, emellett pedig fegyelmezetten futballoztak, de a 74. percben Papp 22 méteres, léc alá tartó bombája utat talált a hálóba, ezzel pedig ismét egyenlő volt az állás. Vérszemet kaptak a hazaiak, nagy rohamokat vezettek, ám a hajrában, a 86. percben Horti felívelését Fördős hat méterről a bal sarokba bólintotta, ezzel pedig hatalmas lépést tett a győzelem felé Székely Tibor együttese. A szegediek mindent egy lapra feltéve támadtak, de a vendégek hősiesen védekezve és óriásit harcolva kiküzdötték a biztos bentmaradást jelentő győzelmet.

 

A Haladás-Viktória 4 győzelemmel, 5 döntetlennel, valamint 12 vereséggel a 6. helyen zárta a Simple Női Liga 2020/2021-es idényének küzdelmeit.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában
Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.
M86: más nyomvonalat javasoltak
Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közötti szakaszának tervezésére 2019-ben írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A nyertes konzorcium tanulmánytervében három változat szerepelt a nyomvonalra és Körmend felé a becsatlakozásra. A befutó terv nem minden településnek nyerte el a tetszését. Egy olyan változat mellett döntöttek, ami a meglévő M86-ost a Vép–Szombathely közötti szakaszon egy új, különszintű csomópont kialakításával viszi el déli irányba Szombathely és Táplánszentkereszt között.
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján
A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen
Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.
legfrissebbek
Jóváhagyták Magyarország uniós támogatási térképét
Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.
Fontos egészségpolitikai döntést hozott az Európai Parlament
Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Csütörtök este lecsap a hidegfront
Csütörtök este hidegfront érkezik, hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Talpra állt a magyar turizmus
A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el.
EU: kinyitnák a kapukat a diplomás bevándorlók előtt
Az új szabályok könnyítik a bevándorlást és a családegyesítést is a magasan képzett unión kívüli dolgozók számára. A döntés életbe lépéséhez még az Európai Unió Tanácsának áldása is szükséges.