km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Disznótoros és farsangi mulatság – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Disznótoros és farsangi mulatság – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Ezen a hétvégén is sokféle programot kínálnak a szervezők: Szombathelyen lesz Hacuka vásár, kézműves kuckó, farsangi játszóház, Győrváron gasztronómiai fesztivál és böllérverseny, illetve lehet túrázni Kőszegen és Oszkón is. Lesz kosármeccs, snapszerbajnokság és jóga móka is.

Február 8., szombat
Szombathely
Agora  –  Művelődési és Sportház, 8 óra: Hacuka közösségi vásár. Gardróbürítésből származó, új és használt, de jó állapotú női és férfiruhák, kiegészítők, gyerekruhák, játékok és egyéb hasznos holmik, valamint egyedi tervezésű ékszerek és ajándéktárgyak vására.


Agora MSH, 9 óra: Kézműves kuckó. Téma: virágbox készítése. Részvételi díj: 500 Ft/fő.


AndakaLand, 10 óra: Matató. Kreatív érzékszervfejlesztés – így lehetne röviden összegezni, hogy mi is az a Matató. A foglalkozásokat 2 éves kor fölött ajánlják a kicsiknek. Óriási papírra festegetve, nagymozgásokkal indítva, egészen az apró, finommotorikus mozgásig jutnak el.


Csepp Életmód Stúdió, 11 óra: Jóga móka ovisoknak, 47 éves korig.


Bartók Béla Zeneiskola, 16 óra: Zenés farsangi délután. A gyermekek jelmezes felvonulására a szünet előtt a színpadon kerül sor.


Arena Savaria, 18 óra: Falco KC – Alba Fehérvár. 


Végállomás Klub, 19 óra: Moby Dick. Vendégük az Innistrad, valamint a helyi színek képviseletében a Red Rockets.


Celldömölk
Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár – gyermekkönyvtár, 10–12 óra: Farsangi álarckészítő kézműves foglalkozás.


Győrvár
Makovecz házzal szembeni rendezvénytér, 6-23 óra: VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny. 6 órakor Csapatébresztő és „disznóbúcsúztató” a nagy megmérettetés – a böllérverseny kezdete. 12 órakor megnyitó. Köszöntőt mond Kaczor Zsolt Mihály polgármester. A rendezvényt megnyitja: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Winkler Gyula RMDSZ Európai Parlamenti képviselő. Fellépők: Bomba Bulizenekar, Éder Gabee, Kármentő Népzenei Együttes, A jó Laci Betyár, Sihell Ferry&Henna, Sláger Tibó és Nagy Natália, Delta. 


Kőszeg
Írottkő Natúrpark Iroda, 9 óra: Bolhás-barlang túra. Közepesen nehéz túra.
Útvonal: Kőszeg, Fő tér – Szőlőskert utca - királyvölgyi tanösvény – óriás gesztenyefa – Okmányos parkoló (Kincs-pihenő) – csillaghúr tanösvény - Óház-kilátó – Bolhás barlang (zöld sávjelzés) – Szabó-hegyi tornapálya – Tölgyes utca - Kőszeg
táv: 12 km, túrabot használata ajánlott
időtartam: 6 óra
túravezető: Hegyvári Ferenc


Oszkó
Hegypásztor Pincék, 9 óra: Kerüljük meg Oszkót! Téli túra a Vasi Hegyháton. Táv: 15 km. Részletek: Nagy Csillánál: Tel: +3630/569-1423.


Szentgotthárd
Refektórium, 18 óra: Gordonka és zongora kamaraest  –  Mód Orsolya és Borbély László estje.

 

Február 9., vasárnap
Szombathely

Agora – Művelődési és Sportház, 10–13 óra: Farsangi családi játszóház. Fánksütés, kreatív farsangi foglalkozások, babaszőnyeg, társasjátékok.


Mesebolt Bábszínház, 10 óra: Josef Čapek: Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című matiné előadás, melyre 4 éves kortól várják a gyermekeket.


Liget Bowling, 11 óra: Savaria Kupa Snapszerbajnokság.


Herényiek Háza, 17 óra: Akrojóga. 


Bartók Terem, 19 óra: Capella Savaria hangverseny.

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.