km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Országos Könyvtári Napok: színes programok helyben is

Országos Könyvtári Napok: színes programok helyben is

A Berzsenyi könyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok eseménysorozathoz, színes programmal várják a héten az érdeklődőket. Előadás Almásy grófról, irodalomtörténet Fűzfa Balázzsal, kiállítás Berzsenyi Dánielről - a rendezvények ingyenesek és védettségi igazolvány nélkül látogathatók.

 

Szakmai nappal indult a 17. könyvtári hét. A találkozón azt vizsgálták, milyen szerepe lehet a könyvtáraknak a fenntarthatósági szemlélet alakításában. Zöldkönyvtár már Szombathelyen is van - Kámonban - ezt az irányt szeretnék továbbvinni a megye más részein is. Szentgotthárdról és Körmendről érkeztek résztvevők. 


A hét további részében a helytörténet iránt érdeklődőket várják: Bajzik Zsolt levéltáros tart előadást gróf Almásy Lászlóról, vagyis az angol betegről, halálának 70. évfordulója alkalmából. Fűzfa Balázs online irodalomtörténeti előadásán a velünk élő Berzsenyi Dánielről beszél, kiállítás is nyílik a költő születésének és halálának évfordulóján az első emeleti olvasóban. Csütörtökön bemutatják, hogyan kell használni a SZIKLA katalógust.


Baráthné Molnár Mónika, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az országos könyvtári napok hete a könyves vasárnappal zárul. Fő attrakcióként Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lesznek a vendégeik egy különleges élménnyel.


A könyves vasárnap közkedvelt motívuma az amnesztia, ilyenkor elengedik a lejárt könyvekre vonatkozó késedelmi díjakat. 


A programokról a könyvtár honlapján részletesebben is olvashatnak. 
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.
Folytatódnak az útfelújítások
A Derkovits-lakótelepen és Oladon kezdődtek meg a munkálatok.