km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Az oltás nem, a maszk kötelező lesz a polgármesteri hivatalban

Az oltás nem, a maszk kötelező lesz a polgármesteri hivatalban

Az oltás nem lesz kötelező a hivatal és az önkormányzati intézmények, önkormányzati tulajdonú cégek dolgozóinak, a maszkhasználat viszont igen a polgármesteri hivatalban, tájékoztatta lapunkat a Városháza.

 

Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere az oltások felvételének kötelező elrendelésével és a maszkhasználattal kapcsolatban, egyeztetve a Védekezést Segítő Tanácsadó Testület tagjaival, illetve figyelembe véve a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és az érintett önkormányzati intézmények, önkormányzati tulajdonú cégek dolgozóinak átoltottságával és védettségével kapcsolatos információkat, az alábbi döntéseket hozta:

 

  • nem teszi kötelezővé az oltás felvételét az oltatlan dolgozóknak a szombathelyi Polgármesteri Hivatalban és az érintett önkormányzati intézmények, önkormányzati tulajdonú cégek munkavállalóinál, de kéri megfontolni az oltás mihamarabbi felvételét.


Elrendeli továbbá, hogy:

 

  • a hivatal épületébe történő belépéstől kezdődően az ügyintézés teljes időtartama alatt az ügyfél számára kötelező a maszk használata;
  • a hivatal dolgozóinak kötelező a maszk viselése a hivatalnak az ügyfelek részére nyitva álló területén az ügyfél fogadásának ideje alatt;
  • a hivatal épületében tartott sajtótájékoztatón résztvevő személyek számára a sajtótájékoztató időtartama alatt kötelező a maszk viselése, a maszk csak a személy felszólalásának időtartama alatt vehető le, aki a beszéd végeztével a maszkot köteles az arcára visszahelyezni;
  • a szombathelyi önkormányzati fenntartású bölcsődék, óvodák épületébe történő belépéstől kezdődően minden harmadik személy számára (azaz a gyermekeknek, dolgozóknak nem) kötelező a maszkhasználat az intézmény épületében való tartózkodás idejére.


Az utasítások 2021. november 8-tól visszavonásig érvényesek.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.