km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Az oltás nem, a maszk kötelező lesz a polgármesteri hivatalban

Az oltás nem, a maszk kötelező lesz a polgármesteri hivatalban

Az oltás nem lesz kötelező a hivatal és az önkormányzati intézmények, önkormányzati tulajdonú cégek dolgozóinak, a maszkhasználat viszont igen a polgármesteri hivatalban, tájékoztatta lapunkat a Városháza.

 

Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere az oltások felvételének kötelező elrendelésével és a maszkhasználattal kapcsolatban, egyeztetve a Védekezést Segítő Tanácsadó Testület tagjaival, illetve figyelembe véve a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és az érintett önkormányzati intézmények, önkormányzati tulajdonú cégek dolgozóinak átoltottságával és védettségével kapcsolatos információkat, az alábbi döntéseket hozta:

 

  • nem teszi kötelezővé az oltás felvételét az oltatlan dolgozóknak a szombathelyi Polgármesteri Hivatalban és az érintett önkormányzati intézmények, önkormányzati tulajdonú cégek munkavállalóinál, de kéri megfontolni az oltás mihamarabbi felvételét.


Elrendeli továbbá, hogy:

 

  • a hivatal épületébe történő belépéstől kezdődően az ügyintézés teljes időtartama alatt az ügyfél számára kötelező a maszk használata;
  • a hivatal dolgozóinak kötelező a maszk viselése a hivatalnak az ügyfelek részére nyitva álló területén az ügyfél fogadásának ideje alatt;
  • a hivatal épületében tartott sajtótájékoztatón résztvevő személyek számára a sajtótájékoztató időtartama alatt kötelező a maszk viselése, a maszk csak a személy felszólalásának időtartama alatt vehető le, aki a beszéd végeztével a maszkot köteles az arcára visszahelyezni;
  • a szombathelyi önkormányzati fenntartású bölcsődék, óvodák épületébe történő belépéstől kezdődően minden harmadik személy számára (azaz a gyermekeknek, dolgozóknak nem) kötelező a maszkhasználat az intézmény épületében való tartózkodás idejére.


Az utasítások 2021. november 8-tól visszavonásig érvényesek.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.