km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Olad is kizöldült - Újabb tizenkét fát ültettek el a lakótelepen

Olad is kizöldült - Újabb tizenkét fát ültettek el a lakótelepen

Az oladi lakótelepen, a Kodály 26-40-es ház mögött tizenkét fát ültettek el délelőtt - ezzel a városrészre immár 26 növény került ki. A rendezvényen részt vett dr. Horváth Attila alpolgármester, a választókörzet képviselője.

Mint ismeretes, a városi területek zöldebbé tételével szeretné felhívni Szombathely önkormányzata a Savaria Városfejlesztési Kft.-vel közösen az emberek figyelmét a természet- és környezetvédelem fontosságára, a légköri szén-dioxid-koncentráció és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Ennek eredményeként indult el a közösségteremtő faültetési kampány Szombathelyen, amely kedden Oladon folytatódott.

Az eseményen képviseltette magát az Olad Városrészért Egyesület, a Nyugalom Szigete Nyugdíjas Klub, a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesület, a Hétszínvirág Óvoda, valamint az oladi Általános Iskola – az utóbbi két intézményből természetesen gyermekek is érkeztek a rendezvényre.
Mint megtudtuk, immár 26 fa került a program keretében a városrészre, ezúttal júdásfát, bugás csörgőfát, japán liliomfát és japán díszcseresznyét ültettek el közösen az egybegyűltek.

- Nagy öröm számunkra, hogy Szombathely, azon belül is az oladi lakótelep is zöldül. Figyelnünk kell a környezetünkre, mert azt szeretnénk, hogy a gyermekeink a lehető legjobb állapotban örököljék meg tőlünk a bolygót. Azt gondolom, egyre szebb a lakótelepünk, a legtöbb játszóteret felújítottuk, érthető, hogy egyre többen szeretnének itt élni – fogalmazott dr. Horváth Attila.

Az oladi eseménnyel egyébként lezárult a közösségteremtő faültetési program, de további, mintegy 160 fát még elültetnek, így összesen 321 újabb fával gazdagodik a város.

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban