km/óra
  2024.05.20., hétfő  •  Bernát, Felícia napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Olad is kizöldült - Újabb tizenkét fát ültettek el a lakótelepen

Olad is kizöldült - Újabb tizenkét fát ültettek el a lakótelepen

Az oladi lakótelepen, a Kodály 26-40-es ház mögött tizenkét fát ültettek el délelőtt - ezzel a városrészre immár 26 növény került ki. A rendezvényen részt vett dr. Horváth Attila alpolgármester, a választókörzet képviselője.

Mint ismeretes, a városi területek zöldebbé tételével szeretné felhívni Szombathely önkormányzata a Savaria Városfejlesztési Kft.-vel közösen az emberek figyelmét a természet- és környezetvédelem fontosságára, a légköri szén-dioxid-koncentráció és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Ennek eredményeként indult el a közösségteremtő faültetési kampány Szombathelyen, amely kedden Oladon folytatódott.

Az eseményen képviseltette magát az Olad Városrészért Egyesület, a Nyugalom Szigete Nyugdíjas Klub, a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesület, a Hétszínvirág Óvoda, valamint az oladi Általános Iskola – az utóbbi két intézményből természetesen gyermekek is érkeztek a rendezvényre.
Mint megtudtuk, immár 26 fa került a program keretében a városrészre, ezúttal júdásfát, bugás csörgőfát, japán liliomfát és japán díszcseresznyét ültettek el közösen az egybegyűltek.

- Nagy öröm számunkra, hogy Szombathely, azon belül is az oladi lakótelep is zöldül. Figyelnünk kell a környezetünkre, mert azt szeretnénk, hogy a gyermekeink a lehető legjobb állapotban örököljék meg tőlünk a bolygót. Azt gondolom, egyre szebb a lakótelepünk, a legtöbb játszóteret felújítottuk, érthető, hogy egyre többen szeretnének itt élni – fogalmazott dr. Horváth Attila.

Az oladi eseménnyel egyébként lezárult a közösségteremtő faültetési program, de további, mintegy 160 fát még elültetnek, így összesen 321 újabb fával gazdagodik a város.

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak