km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Nagyot küzdött, de nem tudta borítani a papírformát Siófokon az SZKKA

Nagyot küzdött, de nem tudta borítani a papírformát Siófokon az SZKKA

A szombathelyiek az első félidőben megráncigálták az oroszlán bajszát, a folytatásban viszont a Siófok akarata érvényesült.

 

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 15. FORDULÓ

Siófok KC – Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 43-31 (20-18)

SZKKA: Tomasevics - Wald 2, Bandelier 9, Pődör R. 2, Horilszka 11, Agbaba 2, Orbán 1 Csere: Mayer 1, Varga 1, Kulcsár 2, Pődör B., Biró, Franka, Szendrei, Christe 

 

Jól kezdte a találkozót a szombathelyi alakulat, az ő akaratuk érvényesült, sikerült is percekig őrizni az egy-két gólos előnyt. 4-5 állt az eredményjelzőn, amikor Bandelier büntetőt hibázott, a kontra végén pedig kiegyenlítettek a Balaton-partiak. Ettől függetlenül a szerb átlövő tarthatatlan volt, nyolc perc alatt öt találatig jutott. Jól működött a vasiak védekezése, a Siófok pedig rengeteg hibával kézilabdázott. A játékrész közepére aztán a villámgyors hazai lerohanásokat követően fordult a kocka, a 14. percben 11-8-nál időt is kért Marosán György. Kaptunk két üreskapus gólt, feljavult a Siófok támadójátéka, hatékonyabbak voltak a hazaiak a befejezéseknél. Innen még volt visszaút, főleg Bandelier és Horilszka tartotta a lelket az SZKKA-ban. Ezt követően egy újabb hétméteres maradt ki, hat perccel a félidő vége előtt, 17-14-nél pedig időt kértek a feketemezesek. A szünetre 20-18-as állással mentek pihenni a csapatok.A szünet után a Siófok kezdett jobban, nehezen jöttek a szombathelyi gólok. Visszaállt az ötgólos differencia, sőt, 29-22-nél kialakult az eddigi legnagyobb különbség. Egyre nagyobbra nyílt az olló (32-23), időt kért az SZKKA. Két számjegyű is volt a különbség, védekezésben, illetve támadásban is elfáradtak a vasiak. A félidőben még nem úgy tűnt, hogy ilyen forgatókönyve lesz a találkozónak, ám végül érvényesült a papíforma és 43-31-re győzött a házigazda.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.