km/óra
  2021.02.25., csütörtök  •  Mátyás napja
Méteres hó hullott Ausztria nyugati részén: lezárt utak, áramkimaradás, lavinaveszély

Méteres hó hullott Ausztria nyugati részén: lezárt utak, áramkimaradás, lavinaveszély

Kedd óta havazik Ausztria nyugati részén: Tirolban és Vorarlbergben rendkívüli lavinaveszélyre figyelmeztetnek a nagy mennyiségű friss hó miatt.

 

Tirolban és Vorarlbergben pénteken reggel több utat le kellett zárni lavinaveszély vagy kidőlt fák miatt. Lech, Zürs, Warth és St. Christoph településeket nem lehet közúton megközleíteni és ugyanez a helyzet Söldennel is, közölte az ORF. Az Inntal-autópályán (A 12-es) lelassult a forgalom, több helyen lezártták. Zirl közelében egy teherautó borult fel, ott hamar 2 kliométeres sor torlódott fel. A B171-es úton lehetett volna kerülni, azt viszont kidőlt fák miatt kellett lezárni. A sztráda Bregenz felé vezető oldalán a teherautók helyenként még mindig torlódnak. A Brenner-autópályán (A 13) szintén lassan haladnak a járművek.

 

❄️EINGESCHNEIT❄️ am 14. Jänner 2021! Über Nacht hat die Niederschlagsfront so einiges an Neuschnee abgeladen. Der Meter...

Közzétette: Lech Zürs am Arlberg – 2021. január 14., csütörtök


 


A fő- és alacsonyabb rendű utak közül jó néhányon leállították a forgalmat lavinaveszély miatt. az ORF listája a zárásokról itt érhető el. Ugyanitt olvasható, hol kötelező a hólánc.

 

Seefeld in Tirol Fotó: Krizsán Ildikó
Seefeld in Tirol Fotó: Krizsán Ildikó


A kidőlt fák miatt pénteken reggel Imst környékén még 200 háztartás volt áram nélkül. A vonatközlekedés is akadozik: a szerelvények nem járnak Bludenz és Ötztal között, Innsbruck és Brenner-hágó között buszok szállítják az utasokat. 


Vorarlberg a havazás miatt csütörtökön 7400 háztartás maradt áram nélkül, az erős hóesés miatt tűzoltókat számos helyre hívták, főleg kidőlt fák és elakadt járművek miatt kellett kivonulniuk. A tartományban és Tirolban kedd déltől péntek reggelig 130-150 centi hó esett, de van ahol ennél sokkal vastagabb hótakarót mértek. Az előrejelzés alapján a havazás még péntek délelőtt is folytatódik.  A Vorarlbergben és Tirolban 4-es fokozatúra emelték a lavinariasztást: a meglévő, fagyos hórétegre hullott friss hótömeg rendkívül instabil, spontán lavinák is kialakulhatnak. A síterepeken, a gondozott sípályákon kívül ezért veszélyes a sportolás, hívták fel a figyelmet a hatóságok.

A tartomány útlezárásai itt olvashatóak.
 

❄FLOCKDOWN❄

Közzétette: Lech Zürs am Arlberg – 2021. január 15., péntek


 

Borítókép: Lech Zürs am Arlberg/Facebook

 

kapcsolódó cikkek
Kétméteres hó temette maga alá Tirol keleti részét: rekordok dőltek meg a hétvégi havazásban
Kétméteres hó temette maga alá Tirol keleti részét: rekordok dőltek meg a hétvégi havazásban
Az elmúlt évek egyik legdurvább télkezdetét élték meg az Alpok déli részén, írja a wetteronline.de portál. A hétvégén Tirol egyes részein több mint két méter hó esett.
címkék
kapcsolódó cikkek
Kétméteres hó temette maga alá Tirol keleti részét: rekordok dőltek meg a hétvégi havazásban
Kétméteres hó temette maga alá Tirol keleti részét: rekordok dőltek meg a hétvégi havazásban
Az elmúlt évek egyik legdurvább télkezdetét élték meg az Alpok déli részén, írja a wetteronline.de portál. A hétvégén Tirol egyes részein több mint két méter hó esett.
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Haladás: Búcsú a kupától
A Kisvárda jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé: az NB/I-es együttes 0-1-re győzött a Szombathelyi Haladás ellen.
Oltópont, költségvetés, Fő téri illemhely – Online fogadóórát tartott a polgármester
A fertőzöttek száma szempontjából kedvező a helyzet Szombathelyen, de szükséges az óvintézkedések fenntartása ahhoz, hogy ez így is maradjon – egyebek mellett járványügyi helyzetjelentést is adott dr. Nemény András az év első online polgármesteri fogadóóráján, amit az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán követhettek a szombathelyiek.
Rendkívüli támogatást kaphatnak az állatkertek
Rendkívüli támogatást kaphatnak a pandémia miatt nehéz helyzetbe került magánalapítású állatkertek.
Buffont választották minden idők legjobb kapusának
A Juventusban védő Gianluigi Buffon lett minden idők legjobb kapusa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).
A távmunkában érintettek kitartanának a home office mellett
A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is - közölte a Reacty Digital szerdán, év eleji kutatási eredményeit ismertetve az MTI-vel.