km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Megyei II. osztály, északi csoport: matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Zanati KSE-Haladás VSE

Megyei II. osztály, északi csoport: matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Zanati KSE-Haladás VSE

Az egyetlen idegenbeli győzelmet az Alsóújlak aratta, az Ikervár pedig először tudott nyerni a tavasz folyamán. A Szeleste és a Mersevát egyaránt négy találatig jutott, a Söpte pedig győzelmének köszönhetően előzni tudott a tabellán. Az Ölbő az Uraiújfaluval, a Gérce a Kemenesaljával játszott döntetlent.

 

Szeleste-Pósfa SE - Honvéd Sé Se 4-2 (1-2)   Szeleste, vezette: Papp

Szeleste: Kovács M. - Tóth, Szele (Horváth L. 94.) , Fülöp, Riba, Kovács A. (Horváth E. 93.) , Szabó (Csizmazia 29.) , Varga, Kovács R., Földi (Nagy 11.) , Trittremmel

Honvéd Sé: Földi - Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Vámos 84.) , Soós (Deutsch-Szalai 87.) , Horváth, Vándori (Nyári 56.) , Kámán, Uri (Bogyai 72.), Nemes

Gólszerzők: Nagy 25., Kovács A. 2 (54., 92.), Riba 75., ill. Kovács 14., Horváth 18.

 

Jobban kezdte a mérkőzés a vendég csapat, gyorsan két gólos előnyre tett szert, ráadásul a Szelestének sérülések miatt kétszer is cserélni kellett. A második félidőre egy másik felfogásban játszó hazai csapat jött ki az öltözőből, és remek, gólratörő játékkal megfordította az eredményt. A házigazdák, ahol minden játékos dicséretet érdemel, erővel is jobban bírták a végét és megérdemelten tartották otthon a fontos három pontot.

 

ÖTE Ikervár FC - Gencsapáti KSE 4-3 (3-2)   Ikervár, vezette: Horváth

Ikervár: Biró - Németh D., Németh M., Naszádos, Horváth (Baumgartner 76.) , Vincze Z., Vincze T., Varga, Nagy, Schimmer (Asztalos 87.) , Németh R. (Pados 68.) 

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi, Horváth Á. (Mester 46.) , Egyed, Janzsó, Fogl (Tar 46.) , Dancs, Molnár, Bokor, Lőrincz, Szigetvári (Tóth 62.)

Gólszerzők: Nagy 3 (4., 36., 91.), Németh R. 21., ill. Bokor 6., Dancs 40., Molnár 76.

 

Egy küzdelmes mérkőzésen ha nehezen is, de igazi csapatként harcolva szerezte meg az Ikervár első tavaszi győzelmét. 

 

Ölbő Községi SE - Uraiújfalu SE 3-3 (1-1)   Ölbő, vezette: Kedves

Ölbő: Varga - Tóth Al., Tóth At., Palaczky (Baksay 55.) , Szele, Tóth G. (Csizmazia 61.) , SIPOS, Papp, VASADI, BOZI, VIDOS (Joó 83.)

Uraiújfalu: Niczki - Szabó, Varga (Simon 90.) , Gáspár (Csete 89.) , Gallen A., Tóth (Burka 92.) , Gallen I., Kollárits, Németh I., Németh D., Agg (Pungor 46.)

Gólszerzők: Vasadi 2 (12., 50.), Baksay 94., ill. Tóth 28., Németh D. 53., Németh I. 56.

 

Ezen a napon egyenrangú ellenfele volt az Ölbő a vendégeknek, ennek pedig pontszerzés lett az eredménye. 

 

Pecöl KMSE - Zanati KSE-Haladás VSE 0-0 (0-0)   Pecöl, vezette: Boda

Pecöl: Kollarics - Kurucz, Szemes, Oszkó, Farkas, Illés, Gyürü, Varsányi (Németh 86.) , Czeglédi, Horváth, Márok

Zanati KSE-HVSE: Kántor - Szőts, Varga, Ferencz, Maráczi (Németh E. 73.) , Perger, Szenczi, Németh G. (Bódi 51.) , Janek (Machinek 78.) , Berta, Nemes (Edelényi 63.)

 

A forduló rangadóján remekül előkészített pálya fogadta a tabella első, valamint második helyezett együttesét. Igazi rangadóhoz méltó mérkőzést játszottak a felek, rendkívül magas színvonalú mérkőzést láthatott a szép számú közönség. A hazaiaknak megvoltak a lehetőségeik, több százszázalékos ziccerig is eljutottak, a vendégek kapusának eszén azonban nem sikerült túljárniuk. A 0-0-ás végeredmény azt jelentette, hogy a Zanati KSE-HVSE nyerte a II. osztály északi csoportját és jut fel az első osztályba, amihez a Pecöl gratulál és sok sikert kíván. A hazaiaknál mindenki remek teljesítményt nyújtott, mind védekezésben, mind pedig támadásban, emellett a hozzáállásuk is kiváló volt, mindenki maximálisan kitette szívét-lelkét a pályára. 

 

CONOIL Merseváti SE - Bozsoki SE 4-0 (1-0)   Mersevát, vezette: Bagoly

Mersevát: Patyi - Horváth, Dénes M. (Csite 73.) , Győrvári, Sebestyén (Tanai 65.) , Orbán, Dénes B., Gáncs (Takács 70.) , Nagy, Zsoldos (Pásti 56.) , Czupor

Bozsok: Miklós - Nemes, Kalmár, Kalmár, Kaposi (Pál 46.) , Jagodics, Dévényi (Dobány 46.) , Kovács, Tompek (Iker 65.) , Könye, Kiss, Marti (Bigner 65.)

Gólszerzők: Czupor 28., Horváth 55., Tanai 79., Pásti 85.

 

A jó teljesítményt nyújtó hazai csapat tetszetős egyéni megoldások után szerezte góljait és végig jó felfogású, kapura törő játékkal szolgálta ki közönségét. Régen várt, megérdemelt hazai környezetben aratott sikert sikert könyvelhetett el a Mersevát. 

 

Elektromol Spari FC - Alsóújlaki Sport Club 2-5 (0-3)   Szombathely, vezette: Farkas

Elektromol Spari: Gyetvay - Jónás (Molnár 83.) , Dienes, TÓTH, Kovács, PULAI, BARANYAI, NÉMETH V. (Sipos 80.) , Pados (Barbalits 70.) , Schmidt, Németh R.

Alsóújlak: Szőnye - Gampel Do. (Takács 81.) , Kaposi, Varga K., Pados (Papp 78.) , Nagy, Varga Á., Varga N., Gampel Dá. (Rónafalvi 71.) , Csizmazia (Hancz 60.) , Varga R.

Gólszerzők: Pulai 2 (72., 88.), ill. Gampel Do. 2 (32., 80.), Varga Á. 41., Varga R. 44., Pados 70.

 

Az első harminc percben óvatos, tapogatózó játékot mutattak a csapatok, ekkor azonban az Alsóújlak kihasználta a Spari védelmi megingását és megszerezte a vezetést. Ezt a szünet előtt újabb két vendég gól követte, így a szünetben háromgólos volt az alsóújlaki előny. A fordulás után a hazaiak mindent megtettek, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, a hátrányt azonban nem sikerült ledolgozni. Az első játékrész végi rövidzárlat megpecsételte a házigazda sorsát, az Alsóújlak megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Kemenesalja Futball Club 2-2 (0-1)   Gérce, vezette: Polgár

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé, Major, Pethő, Mórocz, Hompok, Nunkovics, Kovács (Lerik 60.) , Csonka, Kövesdi

Kemenesalja: Bakos - Kolompár (Veszprémi 63.) , Belegrai, Őri, Dobson (Bodor 68.) , Szakál, Czöndör, Iván, Pethő, Ölbei, Varga

Gólszerzők: Kovács 51., Máthé 85., ill. Iván 20., Czöndör 73.

Kiállítva: Major 41. (Gérce-Vásárosmiske), valamint Belegrai 68. (Kemenesalja)

 

A Kemenesalja két alkalommal is vezetni tudott a gérceiek ellen, akik azonban 0-1, valamint 1-2 után is egyenlíteni tudtak és a 85. percben szerzett találtuk végül azt eredményezte, hogy a házigazda egy pontot otthon tudott tartani. 

 

Söpte Sport Egyesület - Sitke KKSE 3-1 (0-1)   Söpte, vezette: Monostori

Söpte: Márffi - Németh, Kovács, Pusker, Marton (Molnár 85.) , Mester (Kálmán 81.) , Sulyok (Udvardi 59.) , Vámos, Varga, Koronczai, Pereszteghy (Orbán 68.)

Sitke: Viczmándi - Bagoly G. (Bagoly A. 79.) , Imre Gá., Gyürü (Lakatos 53.) , Papp (Hantó 53.) , Poós, Imre Ge., Sulyok, Kelemen, Németh, Horváth

Gólszerzők: Vámos 49., Marton 62., Mester 78., ill. Poós 21.

Kiállítva: Németh 36. (Söpte), valamint Imre Ge. 75. (Sitke)

 

Hazai helyzetekkel indult a találkozó, a félidő közepén mégis a vendégek kerültek előnybe Poós révén egy védelmi megingást kihasználva. A bajt még tetézte, hogy pár perc múlva egy reklamálásért kapott második sárga lap után tíz emberre fogyatkozott a söptei gárda. Ettől függetlenül a sitkei térfélen pattogott a labda, a szünetig azonban nem sikerült betalálni a remekül védő Viczmándi kapujába. A második félidőben gólokká érett a fölény, Vámos Márk egy távoli bombával egalizált, Marton egy kezezésért megítélt büntetőt váltott gólra, míg Mester egy mintaszerű támadás végére tette fel a koronát. A látottak alapján a hazai győzelemhez nem férhet kétség a sportszerű, szimpatikus sitkei gárda ellen.

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.