km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Megyei II. osztály, északi csoport: matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Zanati KSE-Haladás VSE

Megyei II. osztály, északi csoport: matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Zanati KSE-Haladás VSE

Az egyetlen idegenbeli győzelmet az Alsóújlak aratta, az Ikervár pedig először tudott nyerni a tavasz folyamán. A Szeleste és a Mersevát egyaránt négy találatig jutott, a Söpte pedig győzelmének köszönhetően előzni tudott a tabellán. Az Ölbő az Uraiújfaluval, a Gérce a Kemenesaljával játszott döntetlent.

 

Szeleste-Pósfa SE - Honvéd Sé Se 4-2 (1-2)   Szeleste, vezette: Papp

Szeleste: Kovács M. - Tóth, Szele (Horváth L. 94.) , Fülöp, Riba, Kovács A. (Horváth E. 93.) , Szabó (Csizmazia 29.) , Varga, Kovács R., Földi (Nagy 11.) , Trittremmel

Honvéd Sé: Földi - Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Vámos 84.) , Soós (Deutsch-Szalai 87.) , Horváth, Vándori (Nyári 56.) , Kámán, Uri (Bogyai 72.), Nemes

Gólszerzők: Nagy 25., Kovács A. 2 (54., 92.), Riba 75., ill. Kovács 14., Horváth 18.

 

Jobban kezdte a mérkőzés a vendég csapat, gyorsan két gólos előnyre tett szert, ráadásul a Szelestének sérülések miatt kétszer is cserélni kellett. A második félidőre egy másik felfogásban játszó hazai csapat jött ki az öltözőből, és remek, gólratörő játékkal megfordította az eredményt. A házigazdák, ahol minden játékos dicséretet érdemel, erővel is jobban bírták a végét és megérdemelten tartották otthon a fontos három pontot.

 

ÖTE Ikervár FC - Gencsapáti KSE 4-3 (3-2)   Ikervár, vezette: Horváth

Ikervár: Biró - Németh D., Németh M., Naszádos, Horváth (Baumgartner 76.) , Vincze Z., Vincze T., Varga, Nagy, Schimmer (Asztalos 87.) , Németh R. (Pados 68.) 

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi, Horváth Á. (Mester 46.) , Egyed, Janzsó, Fogl (Tar 46.) , Dancs, Molnár, Bokor, Lőrincz, Szigetvári (Tóth 62.)

Gólszerzők: Nagy 3 (4., 36., 91.), Németh R. 21., ill. Bokor 6., Dancs 40., Molnár 76.

 

Egy küzdelmes mérkőzésen ha nehezen is, de igazi csapatként harcolva szerezte meg az Ikervár első tavaszi győzelmét. 

 

Ölbő Községi SE - Uraiújfalu SE 3-3 (1-1)   Ölbő, vezette: Kedves

Ölbő: Varga - Tóth Al., Tóth At., Palaczky (Baksay 55.) , Szele, Tóth G. (Csizmazia 61.) , SIPOS, Papp, VASADI, BOZI, VIDOS (Joó 83.)

Uraiújfalu: Niczki - Szabó, Varga (Simon 90.) , Gáspár (Csete 89.) , Gallen A., Tóth (Burka 92.) , Gallen I., Kollárits, Németh I., Németh D., Agg (Pungor 46.)

Gólszerzők: Vasadi 2 (12., 50.), Baksay 94., ill. Tóth 28., Németh D. 53., Németh I. 56.

 

Ezen a napon egyenrangú ellenfele volt az Ölbő a vendégeknek, ennek pedig pontszerzés lett az eredménye. 

 

Pecöl KMSE - Zanati KSE-Haladás VSE 0-0 (0-0)   Pecöl, vezette: Boda

Pecöl: Kollarics - Kurucz, Szemes, Oszkó, Farkas, Illés, Gyürü, Varsányi (Németh 86.) , Czeglédi, Horváth, Márok

Zanati KSE-HVSE: Kántor - Szőts, Varga, Ferencz, Maráczi (Németh E. 73.) , Perger, Szenczi, Németh G. (Bódi 51.) , Janek (Machinek 78.) , Berta, Nemes (Edelényi 63.)

 

A forduló rangadóján remekül előkészített pálya fogadta a tabella első, valamint második helyezett együttesét. Igazi rangadóhoz méltó mérkőzést játszottak a felek, rendkívül magas színvonalú mérkőzést láthatott a szép számú közönség. A hazaiaknak megvoltak a lehetőségeik, több százszázalékos ziccerig is eljutottak, a vendégek kapusának eszén azonban nem sikerült túljárniuk. A 0-0-ás végeredmény azt jelentette, hogy a Zanati KSE-HVSE nyerte a II. osztály északi csoportját és jut fel az első osztályba, amihez a Pecöl gratulál és sok sikert kíván. A hazaiaknál mindenki remek teljesítményt nyújtott, mind védekezésben, mind pedig támadásban, emellett a hozzáállásuk is kiváló volt, mindenki maximálisan kitette szívét-lelkét a pályára. 

 

CONOIL Merseváti SE - Bozsoki SE 4-0 (1-0)   Mersevát, vezette: Bagoly

Mersevát: Patyi - Horváth, Dénes M. (Csite 73.) , Győrvári, Sebestyén (Tanai 65.) , Orbán, Dénes B., Gáncs (Takács 70.) , Nagy, Zsoldos (Pásti 56.) , Czupor

Bozsok: Miklós - Nemes, Kalmár, Kalmár, Kaposi (Pál 46.) , Jagodics, Dévényi (Dobány 46.) , Kovács, Tompek (Iker 65.) , Könye, Kiss, Marti (Bigner 65.)

Gólszerzők: Czupor 28., Horváth 55., Tanai 79., Pásti 85.

 

A jó teljesítményt nyújtó hazai csapat tetszetős egyéni megoldások után szerezte góljait és végig jó felfogású, kapura törő játékkal szolgálta ki közönségét. Régen várt, megérdemelt hazai környezetben aratott sikert sikert könyvelhetett el a Mersevát. 

 

Elektromol Spari FC - Alsóújlaki Sport Club 2-5 (0-3)   Szombathely, vezette: Farkas

Elektromol Spari: Gyetvay - Jónás (Molnár 83.) , Dienes, TÓTH, Kovács, PULAI, BARANYAI, NÉMETH V. (Sipos 80.) , Pados (Barbalits 70.) , Schmidt, Németh R.

Alsóújlak: Szőnye - Gampel Do. (Takács 81.) , Kaposi, Varga K., Pados (Papp 78.) , Nagy, Varga Á., Varga N., Gampel Dá. (Rónafalvi 71.) , Csizmazia (Hancz 60.) , Varga R.

Gólszerzők: Pulai 2 (72., 88.), ill. Gampel Do. 2 (32., 80.), Varga Á. 41., Varga R. 44., Pados 70.

 

Az első harminc percben óvatos, tapogatózó játékot mutattak a csapatok, ekkor azonban az Alsóújlak kihasználta a Spari védelmi megingását és megszerezte a vezetést. Ezt a szünet előtt újabb két vendég gól követte, így a szünetben háromgólos volt az alsóújlaki előny. A fordulás után a hazaiak mindent megtettek, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, a hátrányt azonban nem sikerült ledolgozni. Az első játékrész végi rövidzárlat megpecsételte a házigazda sorsát, az Alsóújlak megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Kemenesalja Futball Club 2-2 (0-1)   Gérce, vezette: Polgár

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé, Major, Pethő, Mórocz, Hompok, Nunkovics, Kovács (Lerik 60.) , Csonka, Kövesdi

Kemenesalja: Bakos - Kolompár (Veszprémi 63.) , Belegrai, Őri, Dobson (Bodor 68.) , Szakál, Czöndör, Iván, Pethő, Ölbei, Varga

Gólszerzők: Kovács 51., Máthé 85., ill. Iván 20., Czöndör 73.

Kiállítva: Major 41. (Gérce-Vásárosmiske), valamint Belegrai 68. (Kemenesalja)

 

A Kemenesalja két alkalommal is vezetni tudott a gérceiek ellen, akik azonban 0-1, valamint 1-2 után is egyenlíteni tudtak és a 85. percben szerzett találtuk végül azt eredményezte, hogy a házigazda egy pontot otthon tudott tartani. 

 

Söpte Sport Egyesület - Sitke KKSE 3-1 (0-1)   Söpte, vezette: Monostori

Söpte: Márffi - Németh, Kovács, Pusker, Marton (Molnár 85.) , Mester (Kálmán 81.) , Sulyok (Udvardi 59.) , Vámos, Varga, Koronczai, Pereszteghy (Orbán 68.)

Sitke: Viczmándi - Bagoly G. (Bagoly A. 79.) , Imre Gá., Gyürü (Lakatos 53.) , Papp (Hantó 53.) , Poós, Imre Ge., Sulyok, Kelemen, Németh, Horváth

Gólszerzők: Vámos 49., Marton 62., Mester 78., ill. Poós 21.

Kiállítva: Németh 36. (Söpte), valamint Imre Ge. 75. (Sitke)

 

Hazai helyzetekkel indult a találkozó, a félidő közepén mégis a vendégek kerültek előnybe Poós révén egy védelmi megingást kihasználva. A bajt még tetézte, hogy pár perc múlva egy reklamálásért kapott második sárga lap után tíz emberre fogyatkozott a söptei gárda. Ettől függetlenül a sitkei térfélen pattogott a labda, a szünetig azonban nem sikerült betalálni a remekül védő Viczmándi kapujába. A második félidőben gólokká érett a fölény, Vámos Márk egy távoli bombával egalizált, Marton egy kezezésért megítélt büntetőt váltott gólra, míg Mester egy mintaszerű támadás végére tette fel a koronát. A látottak alapján a hazai győzelemhez nem férhet kétség a sportszerű, szimpatikus sitkei gárda ellen.

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.