km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott

Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott

A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.


Újabb izgalmas mérkőzésekkel folytatódtak a megyei I. osztály küzdelmei. A szombati játéknapon tabella első három helyezettje egyaránt pályára lépett, rajtuk kívül pedig a Celldömölk és a Körmend is lejátszotta aktuális mérkőzését. 

 

CVSE-Vulkán Fürdő - Vép VSE 0-1 (0-0)   Celldömölk, vezette: Mónos

CVSE: Osvald - Marsai (Szabó 83.) , Galovich, Enyingi, Göntér, Tóth, Dobson, Kovács, Gorácz, Kovács, Gorácz, Keszei, Gábor

Edző: Kelemen Kornél

Vép: Bezdi B. - Kovács, Nagy, Szalai R., Bezdi Sz. (Szalai M. 76.) , Illés (Beke 70.) , Varga, Takács Á., Balikó D. (Takács M. 50.) , Dala (Görög 70.) , Balikó M.

Edző: Török Richárd

Gólszerző: Szalai M. 88.

Kiállítva: Dobson 80. (Celldömölk)

 

Az első játékrészben inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk egyszer-egyszer forogtak veszélyben. A fordulás után a hazaiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, több lehetőséget is kialakítottak, ezek viszont kimaradtak. A folytatásban a Vép percei következtek, nekik is voltak helyzeteik, de ők sem tudták ezeket kihasználni. Tíz perccel a mérkőzés a vége előtt megfogyatkozott a Celldömölk, majd néhány perccel később egy előrerúgott labdát sikerült lefejelniük a vépieknek, amiből be is tudtak találni. A tipikus egygólos mérkőzésen így végül a vendégek tudták begyűjteni mind a három pontot. 

 

Schott Lukácsháza SE - Sárvár VSE 1-4 (0-0)   Lukácsháza, vezette: Szabó I.

Lukácsháza: Kiss - Szentkúti, Vörös, Gombás (Horváth 34.) , Szalai, Németh Cs., Osztrosits, Gugcsó (Bolfán 72.) , Németh N. (Németh R. 62.) , Dan (Lévai 68.) , Bősze (Lengyel 81.)

Edző: Sántha Szilárd

Sárvár: Viganó - Szabó R., Potyi, Tóth (Harkai 72.) , Fider, Pap (Joó 78.) , Csákvári (Horváth K. 68.) , Horváth A., Szabó B. (Kovács Bá. 73.) , Kovács Be., Marsai (Nagy 74.) 

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Németh Cs. 80., ill. Szabó R. 2 (50., 84.), Pap 63., Csákvári 65.

 

Az első félidőben a vendég csapat dominált, a legnagyobb helyzet azonban a vendégek előtt adódott, ezt viszont nem sikerült értékesíteniük. A második játékrészben is inkább a sárváriak akarata érvényesült, akik végül ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a találkozót. 

 

Király SE - Szarvaskend SE 11-0 (3-0)  Szombathely, vezette: Talabér

Király SE: Király - Szalay (Fábián 54.) , Marton, Takács, Subicz (Devecseri 63.) , Kalmár (Kudron 63.) , Tamás, Kiss K., Halmosi, Németh (Kiss Á. 54.) , Hegedűs (Lakosi 54.)

Edző: Hegyi László

Szarvaskend: Gáspár - Velekei, Csillag, Jóna (Nagy 83.) , Németh (Orsós 60.) , Kovács (Dobos 63.) , Vaspöri, Somogyi, Smolczer, Kopfer, Wolf

Edző: Tóth Gábor

Gólszerzők: Marton 4 (31., 49., 53., 63.), Tamás 35., Németh 45., Kalmár 47., Fábián 59., Halmosi 70., Devecseri 83., Kudron 89.

 

A vendég csapat a 20. percig nagyon fegyelmezetten és tudatosan védekezett, a hatalmas nyomást viszont nem tudták átvészelni. Az első gól után már óriási fölény alakult ki a pályán a hazai csapat számára.

 

Büki TK - Jánosháza VSE 1-3 (0-0)  Bük, vezette: Marácz

Bük: Kamondi - Németh, Boldizsár (Csonka 46.) , Kovács (Plenár 65.) , Orbán, Tóth (Horváth 61.) , Resch, Schimmer, Czingráber, Taródi (Wágner 72.) , Tar (Stieber 72.) 

Edző: Marton Róbert

Jánosháza: Pethő - Szabó, Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Manganelli (Vágusz 89.) , Büki, Nagy, Balázsi (Székács 76.) , Niksz

Edző: Molnár Károly

Gólszerzők: Orbán 78., ill. Balázsi 56., Szabó 68., Niksz 71.

 

A hazai csapat ezen a napon a szezon egyik leghaloványabb teljesítményét nyújtotta és gratulál a Jánosházának a győzelemhez. Ennek ellenére úgy gondolják a bükiek, hogy nincs szükség arra, hogy egy elfogulatlansággal aligha vádolható, a jánosháziakkal jó viszonyt ápoló asszisztens belenyúljon a mérkőzésbe azzal, hogy egy meglehetősen véleményes szituációt követően meggyőzze a játékvezetőt, hogy büntetőt ítéljen. Ez a második gól meglehetősen megtörte a házigazdát, amely így hét mérkőzést követően szenvedett vereséget ismét. 

 

Körmendi Football Club - Csepregi Sport Egyesület 1-0 (0-0)  Csepreg, vezette: Polgár

Körmend: Balogh - Takács, Köntés, Péter, Németh M. (Simon 81.) , Majtényi, Bajnok (Czeglédi 51.) , Sipos G., Sipos B. (Németh B. 75.) , Tóth (Krajczár 58.) , Török

Edző: Kurucz Ádám

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Tájmel (Németh 62.) , Kossuth, Nika M. (Lukács 55.) , Pócza (Horváth P. 87.) , Simon, Nika B. (Horváth E. 87.) , Merk (Takács 62.) , Steiner C.

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerző: Sipos B. 50.

 

Az egész mérkőzésen mezőnyfölényben futballozó hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot a nagyot küzdő csepregi csapat ellen.  

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
OKF: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait!
A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit. Többfelé 100 kilométer/órás szél is lehet.
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.
Oklevéllel köszönték meg a civil szervezetek munkáját
Oklevéllel köszönte meg a város azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, akik elsőként csatlakoztak a „Fogadj örökbe egy parkot” programhoz. A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! Akció keretében ez a szemléletformáló kezdeményezés egyre népszerűbb, hiszen már több mint 30 közösség jelezte részvételi szándékát. A város Civil Fórumának negyedévente esedékes ülését az online tér után most újra személyesen tarthatták.