km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Megyei I. osztály: két mesterhármas is született a szombati mérkőzéseken

Megyei I. osztály: két mesterhármas is született a szombati mérkőzéseken

A Vép és a Körmend is magabiztosan nyert, a Király SE pedig a Lukácsháza elleni rangadón hagyta el győztesen a pályát. A Celldömölk és a Csepreg találkozójának pontosztozkodás lett a vége, míg a Sárvár hátrányból fordítva tudott nyerni a Bük otthonában.

 

Öt mérkőzést tartogatott a megyei I. osztály küzdelmeinek szombati játéknapja. A Király SE a Lukácsházával játszott rangadót, míg a Szarvaskendre a Körmend otthonában várt szomszédvári összecsapás. A Sárvár Bükre látogatott, a Celldömölk a Csepreget fogadta, a Vép pedig a Szentgotthárd ellen lépett pályára. Utóbbi mérkőzésen Takács Ádám, míg a Körmend színeiben Sály Péter jutott három találatig.

 

CVSE-Vulkán Fürdő - Csepregi Sport Egyesület 1-1 (1-1)  Celldömölk, vezette: Árpád

CVSE: Osvald - MARSAI, Enyingi, Göntér, Szuh, Dobson (Döbrente 81.) , KESZEI TA., Manganelli, Kovács (Tóth 54.) , Keszei R. (Péter 60.), Galovich

Edző: Kelemen Kornél

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Nika M. (Takács 70.) , Pócza, Simon, Nika B., Kossuth, Lukács (Horváth 92.), Steiner C., Németh (Tájmel 87.)

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Marsai 15., ill. Lukács 45.

Kiállítva: Göntér 71. (CVSE)

 

Jól kezdték a hazaiak a találkozót, már a mérkőzés elején sikerült beszorítaniuk a vendég csepregieket. A fölény a 15. percben Marsai révén érett góllá, ezzel szerezte meg a vezetést a CVSE. A folytatásban aztán kissé alábbhagyott a házigazda lendülete, a félidő végén pedig egy celli szempontból szerencsétlen góllal egyenlíteni tudott a vendég gárda. A fordulás után a küzdelem dominált a pályán, a csepregiek kontrákra rendezkedtek be, Kelemen Kornél csapata pedig minden követ megmozgatott a győzelem megszerzése érdekében. Az emberhátrány dacára is rendületlenül mentek előre a hazaiak, de csapatként nagyot küzdő vendégek végül el tudtak vinni egy pontot. 

 

Körmendi Football Club - Lorry GM Kft Szarvaskend 6-0 (3-0)  Szentgotthárd, vezette: Papp

Körmend: Takács (Czeglédi 46.) - Sipos G., Buti (Varga 46.) , Németh (Köntés 54.) , Sály (Simon 81.) , Majtényi, Horváth (Tompa 46.) , Sipos B., Tóth, Péter, Balogh

Edző: Kurucz Ádám

Szarvaskend: Gáspár - Velekei, Nagy Á. (Nagy Á. 52.) , Tóth G., Tóth A., Jóna, Németh, Földes, Smolczer, Görcsi (Wolf 57.), Kopfer

Technikai vezető: Tompa Róbert

Gólszerzők: Sály 3 (6., 25., 38.), Sipos B. 2 (52., 74.), Sipos G. 93.

Kiállítva: Németh 68., Tóth G. 90. (mindkettő Szarvaskend) 

 

A tavalyi fiaskó után revans hangulatban fogadta a Körmendi FC a Szarvaskend gárdáját. Az egész mérkőzésen mezőnyfölényben futballozó hazai csapat magabiztos, nagy arányú győzelmet aratott, kicsit visszavágva ezzel a tavalyi csúfos vereségért. A mérkőzés végén a vendégek részéről csúnya sérülést szenvedő Tóth Andrásnak ezúton is jobbulást kíván a Körmendi FC.

 

Király SE - Schott Lukácsháza SE 2-1 (2-0)  Szombathely, vezette: Sebesi

Király SE: Király - Szalay, Takács (Hujber 80.) , Subicz, Kalmár (Marton 73.) , Kudron (Kondákor 80.) , Reseterits (Hegedűs 62.) , Kiss, Devecseri, Kovács (Németh 30.) , Halmosi

Edző: Hegyi László

Lukácsháza: Horváth - Szentkúti, Vörös, Gombás (Németh Cs. 73.) , Szalai (Bolfán 82.) , Osztrosits, Gugcsó, Bősze, Németh N. (Varga 46.) , Dan (Keresztényi 46.) , Horváth (Dr. László 46.)

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Kudron 6., Halmosi 12., ill. Keresztényi 88.

 

A hazai csapat sokat tett a győzelemért, 70 percig rendkívül magabiztosan is játszottak. A Lukácsháza nagy erőket mozgósított, hogy kétgólos hátrányból visszajöjjön a mérkőzésbe, a találkozó utolsó szakasza pedig ádáz küzdelmet hozott. A vendégeknek végül sikerült szépíteniük, de a szerencsének is köszönhetően a Király SE örülhetett a végén a győzelemnek. 

 

Vép VSE - Szentgotthárdi VSE 3-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Harcsár

Vép: Bezdi B. - KOVÁCS, Görög, Szalai R. (Szalai M. 83.) , BEZDI SZ., Beke (Illés 66.), BALIKÓ D., Nagy, TAKÁCS Á. (Török 86.) , Takács M., Balikó M. (Varga 80.)

Edző: Török Richárd

Szentgotthárd: Polly (Papp 66.)  - Báger (Majczán 83.) , Gerebics, Kovács, Latyák, Dancsecz, Gécsek, Sulics (Nyári 58.) , Andrejek (Nagy 58.) , Kapui, Gyécsek (Osvald 75.)

Technikai vezető: Ctnko Bogdan

Gólszerzők: Takács Á. 3 (29., 55., 80.)

 

Szimpatikus, jól felkészített csapat ellen értékes három pontot szerzett a Vép. A sikerhez nagyon jó egyéni teljesítmények kellettek, mindenképpen kiemelendő, hogy két meccs után még kapott gól nélkül áll a csapat, ami egyértelműen a védelmet dicséri. Takács Ádám először pontrúgásból, majd tizenegyesből, végül egy gyönyörű akció után volt eredményes, amivel oroszlánrészt vállalt a sikerből. 

 

 

Büki TK - Sárvár FC 1-3 (1-3)  Bük, vezette: Bedi

Bük: Kamondi - Németh, Boldizsár (Csonka 46.) , Wágner, Kovács (Savanyó 63.) , Orbán (Koronczai 76.) , Tóth (Czirók 61.) , Resch, Schimmer, Komálovics, Czingráber (Plenár 46.)

Edző: Marton Róbert

Sárvár: Viganó - Kovács Bá. (Kovács Be. 46.), Szabó R., Horváth (Pap 46.) , Nagy, Potyi, Tóth (Marsai 46.) , Fider, Csákvári, Szabó B., Harkai

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Kovács 11., ill. Csákvári 2 (35., 43.), Pap 76.

 

A hazaiak a mérkőzés elején egy szép támadás után vezetést szereztek. A vendégek többet birtokolták a labdát de a bükiek teljesen egyenrangú partnernek bizonyultak. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek,ami után egy lepattanó labdát követően kiegyenlített a listavezető, majd a szünet előtt büntetőből megfordították az eredményt. A második félidőben is folytatódott a remek iramú mérkőzés. A sárváriakat a kapufa és egy kapusbravúr mentette meg a góltól, majd ahogy lenni szokott, egy ellentámadás után a harmadik találattal eldőlt a találkozó. A hazaiak mindent megtettek a kulturáltan játszó,remek sárváriak ellen,de a kapufa és a szerencse sem volt a nagyot küzdő bükiekkel. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.