km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Legkésőbb május elejéig megújulnak a körforgalmak

Legkésőbb május elejéig megújulnak a körforgalmak

A Pláza-körforgalom és a Szent Gellért utcai körforgalmak várható aszfaltozási munkáinak befejezése 2023 május 5-e, de ha az időjárás kegyes lesz, akár előbb is végeznek a beruházással, tudtuk meg a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

Tóth Kálmán, a városstratégiai bizottság elnöke elmondta: a két körforgalom esetében mindegyiknél 2 napos teljes zárás lesz minden irányból. A munkafolyamat a következő: az első napon marás, a második napon pedig aszfaltozási munkákat végzik el. A körforgalmak nem egyszerre lesznek zárva, hanem amikor az egyik elkészül, utána folytatódik a másiknál a munka.

- Városunkban nagyszabású útfelújítási program fejeződött be, most pedig két, igencsak forgalmas körforgalmat teszünk rendbe. Ez a „fekete-levese” a munkafolyamatnak, valamennyi közlekedőtől türelmet kérünk – hangsúlyozta Tóth Kálmán.

- Szombathelyt rendre a legboldogabb városnak választják, ám, ha a helyieket megkérdezzük, hogy mi a leginkább problémát terület a mindennapjainkban, akkor biztosan a közlekedést említenék. Nekünk pedig fontos a szombathelyiek véleménye, éppen ezért is álltunk neki a nagy forgalmú, rossz állapotban lévő kereszteződések rendbetételének - fogalmazott Németh Ákos, a körzet képviselője, aki kiemelte: természetesen igyekeznek a lehető legkisebb fennakadást okozni majd a közlekedőnek. Ugyancsak aláhúzta, hogy a beavatkozásokat a közműkiváltásokkal párhuzamosan végzik, hisz ennek csak így van értelme.

- Itt, a Pláza előtti kereszteződés a leginkább neuralgikus pontja a szombathelyi közlekedésnek, ezért is kezdjük meg a munkálatokat – zárta szavait a képviselő.

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.