km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Magabiztos Haladás-győzelem a Szentlőrinc ellen

Magabiztos Haladás-győzelem a Szentlőrinc ellen

A szombathelyieknél Medgyes duplázott, rajta kívül Rácz és Tóth Barna volt még eredményes.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 16. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - SZENTLŐRINC SE 4-0 (2-0)

Haladás: Verpecz – Mocsi, Németh Milán, Debreceni – Kiss B., Holdampf, Németh Márió (Tóth 71.), Schuszter (Doktorics 46.), Kállai – Medgyes, Rácz (Horváth 78.)

Vezetőedző: Mátyus János.

Szentlőrinc: Slakta - Havas, Dulló, Forgács (Molnár 46.) - Sili (Kovács 58.), Lehoczky, Nagy B., Harsányi (Kapronczai 46.), Torvund (Vajda 81.) - Frőhlich, Cenaj (Törőcsik 71.)

Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Medgyes 2 (17., 87.), Rácz 45., Tóth B. 74.

 

A hétközi, Csákvár elleni fájó vereséget követően hazai pályán, a Szentlőrinc együttese ellen javíthatott a Szombathelyi Haladás. A vendégek a mérkőzést megelőzően a 18. helyet foglalták el a tabellán, ráadásul az előző fordulóban vereséget szenvedtek a kiesési rangadón a DEAC együttesétől. A Szentlőrincet egyébként az a Marian Sluka irányítja, aki a 2011-2012-es szezonban a zöld-fehéreket erősítette, huszonnégy mérkőzésen egy találat fűződik a nevéhez szombathelyi színekben. 

 

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, már rögtön a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést. A vendégek beszorultak, a vasiak pedig több szögletet is elvégezhettek már az első percekben. A 13. percben egy jó indítással Medgyes iramodhatott meg, de nem tudta jól megszelidíteni a labdát, ezért Ráczhoz passzolt, akit azonban szerelni tudtak a védők. A 17. percben aztán góllá érett a szombathelyiek fölénye. A házi gólkirály, Medgyes egy szép szóló után volt eredményes és szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A gól után is a Haladás játszott fölényben, Mátyus János tanítványai több alkalommal is már az ellenfél térfelén labdát szereztek, ezzel megakadályozták, hogy a Szentlőrinc kibontakozhasson. Nem sokkal találata után Medgyes duplázhatott volna, a kapuval szemben azonban nem találta el jól a labdát. A félidő hajrájához közeledve aztán erősített a vendég együttes, a játék áttevődött a Haladás térfelére. Marian Sluka együttese azonban hiába rohamozott az egyenlítő találat megszerzéséért, a szombathelyi védelem Mocsi vezetésével jól állt a lábán, így csak egy nem túl veszélyes Harsányi lövést lehetett feljegyezni. A félidő utolsó percében aztán egyenlítés helyett kétgólos hátrányba került a Szentlőrinc: egy tetszetős támadás végén Németh tálalt Rácz elé, aki közelről a kapuba továbbította a labdát és 2-0-ra alakította a végeredményt. Az akciót elindító Debrecenit is mindenképpen meg kell dícsérni, aki gyöngyörű megmozdulások után indította Némethet. 

 

A fordulás után a kétgólos hátrány ellenére nem tört meg és nem játszott alárendelt szerepet a Szentlőrinc, a vendégek nagy erőket mozgósítottak, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Az 52. percben Frőhlich végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, kísérlete azonban elkerülte a kaput. Ezt követően a Haladás második góljának szerzője, Rácz kétszer is veszélyeztetett, azonban mindkét alkalommal célt tévesztett, így maradt a 2-0-s állás. A folytatásban meglehetősen csendes, eseménytelen percek következtek, nem ez volt a mérkőzés legszebb periódusa. A szép játék helyett a küzdelem dominált, a Szentlőrinc játékában nem volt átütőerő, a Haladás pedig őrizte az előnyt. A 74. percben aztán újabb gólnak örülhettek a Haladás-szurkolók: Rácz lövésénél Slakta még bravúrral védeni tudott, a kipattanó azonban a csereként beállt Tóth Barna elé került, aki nem hibázott fejjel. A hajrában ugyan ment előre a vendég együttes, hogy legalább a becsületgól meglegyen, az újabb találatot mégis a Haladás szerezte, méghozzá Medgyes remek egyéni alakítása után. A mérkőzés hátralévő részében az eredmény már nem változott, a Haladás rendkívül magabiztosan, 4-0-ra megnyerte a találkozót.

 

Ahogy az OTP Bank Ligában, úgy a Merkantil Bank Ligában is szünet következik a válogatott sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezője, valamint Nemzetek Ligája mérkőzései miatt. A Haladás legközelebb november 22-én a sereghajtó DEAC otthonában lép pályára.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.