km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Legyőzte a Dorogot, és már második a tabellán a Haladás

Legyőzte a Dorogot, és már második a tabellán a Haladás

Németh Szabolcs korábbi csapata ellen vezette győzelemre a zöld-fehéreket.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 7. FORDULÓ

DOROGI FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-2 (0-1)

Dorogi FC: Belányi – Kárász, Berkó (Pálinkás, 83.), Izing – Nyíri (Oldal, 69.), Nagyházi (Csillag 46.), Lénárt (Lőrincz, 69.), Hajdú (Szabó L., 69.), Papp M. – Girsik, Szerencsi. 

Vezetőedző: Fenyvesi László

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Csilus (Romic, 92.), Holdampf, Kiss B. (Monori, 66.), Szekér (Guzmics, 86.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 66.), Tóth M. L. (Horváth R. G., 66.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth M. L. (10.), Monori (91.)

 

A tabella állása alapján igazi rangadóval folytatódott a válogatott szünet után vasárnap délután a Merkantil Bank Liga. A Szombathelyi Haladás a mérkőzés előtt vele azonos  pontszámmal rendelkező Dorogi FC-vel mérkőzött meg, a találkozót Tatabányán rendezték. Németh Szabolcs vezetőedző számára különös jelentőséggel bírt a találkozó, hiszen éppen a dorogiaktól "tért haza", de Délczeg Gergely is korábbi klubja ellen készülhetett. 

 

Jó iramban kezdtek a csapatok, ennek ellenére azonban főként mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Nem úgy a mérkőzés 10. percében, amikor egy sarokrúgást követően Tóth Milán volt eredményes, a fiatal támadó révén tehát megszerezte a vezetést a szombathelyi együttes (0-1). A gól után is inkább a vendégek akarata érvényesült, jól játszottak Németh Szabolcs tanítványai. Lehetőségek a főként a védekezésre koncentráló dorogiak előtt is adódtak azért, a legnagyobb Hajdú nevéhez fűződött, aki azonban közvetlen közelről nem találta el a kaput. Néhány perccel később Kiss Bence léphetett ki, el is vitte a Belányi kapus mellett a labdát, a védők viszont utolérték, így nem duplázódott meg a vasi előny. A lüktető mérkőzésen mindkét hálóőrnek volt dolga, egymást követték a helyzetek, az eredmény azonban nem változott.

 

A fordulást követően öt percet kellett várni az első komoly lehetőségre. A korosztályos válogatott csatár, Tóth-Gábor Kristóf fejelhetett tiszta helyzetben, próbálkozása azonban a kapu fölé szállt. A másik oldalon is hasonló szituáció maradt ki, a Dorog éledezett, és egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítő találat megszerzéséért. A vasiak trénere érzékelte is, hogy változtatásra, frissítésre van szükség, a sérüléséből visszatérő Délczeg Gergely, Monori Norbert, valamint Horváth Rajmund is érkezett a támadószekcióba. Utóbbi, aki néhány fordulóval ezelőtt a Békéscsaba ellen megszerezte első találatát tétmérkőzésen, akár első labdaérintéséből betalálhatott volna, Belányi azonban nagyot védett. Egy perc elteltével a hazaiak is hármas cserét hajtottak végre, vészesen fogyott az idő az ő szempontjukból. Viszonylag csendesebb percek után érkeztünk el a mérkőzés hajrájához, mindkét oldalon apróbb helyzeteket lehetett csupán feljegyezni. A három pont sorsa a 91. percben dőlt el, a Haladás második találatát két cserejátékos hozta össze: Horváth Rajmund iramodott meg a bal oldalon, majd centerezett, amire Monori Norbert mintaszerűen érkezett. A hosszabbítás hátralévő részében említésre méltó esemény már nem történt, a szombathelyiek legyőzték a Dorogot, ezzel továbbra is őrzik veretlenségüket, emellett pedig a tabella második helyét foglalják el hét fordulót követően.

 

A pontvadászat hétközi fordulóval folytatódik, a zöld-fehérek a Tiszakécske együttesét látják vendégül szerdán 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki CIntia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.