km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Legyőzte a Dorogot, és már második a tabellán a Haladás

Legyőzte a Dorogot, és már második a tabellán a Haladás

Németh Szabolcs korábbi csapata ellen vezette győzelemre a zöld-fehéreket.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 7. FORDULÓ

DOROGI FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-2 (0-1)

Dorogi FC: Belányi – Kárász, Berkó (Pálinkás, 83.), Izing – Nyíri (Oldal, 69.), Nagyházi (Csillag 46.), Lénárt (Lőrincz, 69.), Hajdú (Szabó L., 69.), Papp M. – Girsik, Szerencsi. 

Vezetőedző: Fenyvesi László

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Csilus (Romic, 92.), Holdampf, Kiss B. (Monori, 66.), Szekér (Guzmics, 86.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 66.), Tóth M. L. (Horváth R. G., 66.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth M. L. (10.), Monori (91.)

 

A tabella állása alapján igazi rangadóval folytatódott a válogatott szünet után vasárnap délután a Merkantil Bank Liga. A Szombathelyi Haladás a mérkőzés előtt vele azonos  pontszámmal rendelkező Dorogi FC-vel mérkőzött meg, a találkozót Tatabányán rendezték. Németh Szabolcs vezetőedző számára különös jelentőséggel bírt a találkozó, hiszen éppen a dorogiaktól "tért haza", de Délczeg Gergely is korábbi klubja ellen készülhetett. 

 

Jó iramban kezdtek a csapatok, ennek ellenére azonban főként mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Nem úgy a mérkőzés 10. percében, amikor egy sarokrúgást követően Tóth Milán volt eredményes, a fiatal támadó révén tehát megszerezte a vezetést a szombathelyi együttes (0-1). A gól után is inkább a vendégek akarata érvényesült, jól játszottak Németh Szabolcs tanítványai. Lehetőségek a főként a védekezésre koncentráló dorogiak előtt is adódtak azért, a legnagyobb Hajdú nevéhez fűződött, aki azonban közvetlen közelről nem találta el a kaput. Néhány perccel később Kiss Bence léphetett ki, el is vitte a Belányi kapus mellett a labdát, a védők viszont utolérték, így nem duplázódott meg a vasi előny. A lüktető mérkőzésen mindkét hálóőrnek volt dolga, egymást követték a helyzetek, az eredmény azonban nem változott.

 

A fordulást követően öt percet kellett várni az első komoly lehetőségre. A korosztályos válogatott csatár, Tóth-Gábor Kristóf fejelhetett tiszta helyzetben, próbálkozása azonban a kapu fölé szállt. A másik oldalon is hasonló szituáció maradt ki, a Dorog éledezett, és egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítő találat megszerzéséért. A vasiak trénere érzékelte is, hogy változtatásra, frissítésre van szükség, a sérüléséből visszatérő Délczeg Gergely, Monori Norbert, valamint Horváth Rajmund is érkezett a támadószekcióba. Utóbbi, aki néhány fordulóval ezelőtt a Békéscsaba ellen megszerezte első találatát tétmérkőzésen, akár első labdaérintéséből betalálhatott volna, Belányi azonban nagyot védett. Egy perc elteltével a hazaiak is hármas cserét hajtottak végre, vészesen fogyott az idő az ő szempontjukból. Viszonylag csendesebb percek után érkeztünk el a mérkőzés hajrájához, mindkét oldalon apróbb helyzeteket lehetett csupán feljegyezni. A három pont sorsa a 91. percben dőlt el, a Haladás második találatát két cserejátékos hozta össze: Horváth Rajmund iramodott meg a bal oldalon, majd centerezett, amire Monori Norbert mintaszerűen érkezett. A hosszabbítás hátralévő részében említésre méltó esemény már nem történt, a szombathelyiek legyőzték a Dorogot, ezzel továbbra is őrzik veretlenségüket, emellett pedig a tabella második helyét foglalják el hét fordulót követően.

 

A pontvadászat hétközi fordulóval folytatódik, a zöld-fehérek a Tiszakécske együttesét látják vendégül szerdán 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki CIntia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.