km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Fellépnek az agresszív koldulás és az illegális szemétlerakók ellen

Fellépnek az agresszív koldulás és az illegális szemétlerakók ellen

Az utóbbi időben vált jellemzővé az agresszív koldulás a belvárosban és a nagyobb bevásárlóközpontok környékén, ami sokakban riadalmat kelt. A koldulás szabálysértés, a rendőrök eddig 90 esetben intézkedtek, és a jövőben is erélyesen lépnek fel ellene. A Szombathely közbiztonságát érintő akut problémákra keres megoldást a városvezetés - erről tartott sajtótájékoztatót a polgármester és a Bűnmegelőzési Bizottság elnöke.

 

Megtiltanák a belvárosi tereken és parkokban az italozást, valamint fokozottan figyelnek a tudatmódosító szerek hatása alatt álló személyekre a közterületeken. Ennek érdekében a belvárosi rendőrőrsről egy járőrpár 0-24 órában teljesít majd szolgálatot. Mindez nemcsak rendészeti, hanem szociális kérdés is.


Dr. Nemény András polgármester elmondta, hogy változtatni szeretnének a hajléktalanellátás szakmai vonalán, nagyobb odafigyeléssel, egy szakmai programmal jelentkeznek a nyár végére. Hozzátette, reméli, annak a következménye az lesz, hogy kevesebb esetben kell rendészetileg közreműködni.


Zéró toleranciát hirdettek a parkerdei illegális hulladéklerakás ellen. Az Erdészet által kihelyezett térfigyelő kamerákat bekötötték a Közterület-felügyelet központjába, és az elmúlt héten egy mobil kamerát is kihelyeztek. Azóta már öt alkalommal történt tettenérés, aminek szabálysértési bírság, illetve feljelentés lett a vége. A kamerarendszert tovább bővítik, de hogy pontosan hol, azt nem árulják el.


Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési Bizottság elnöke kiemelte, hogy a Jégpince utcától az Erdei iskola utcáig, egészen a Parkerdő, Szombathely közigazgatási területének végéig megjelölték a helyszínt, ezen belül a mobil térfigyelő kamerák bárhol elhelyezhetők.


Táblákat is kihelyeznek, amelyen feltüntetik az illegális hulladékelhelyezés büntetési tételeit. A szemétlerakókat GPS-koordináták megjelölésével e-mailben, a koztisztasag@szombathely.hu címre lehet bejelenteni.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
Jövő héten ismét bajnoki mérkőzést játszik a Falco
Több mint egy hónap után lépnek újra pályára a sárga-feketék.
Már a karácsonyra készülnek a Mesebolt Bábszínházban
Az online térbe hívja óvodás nézőit a Mesebolt Bábszínház. A járványhelyzet miatt a társulat valamennyi előadása elmarad december 10-ig, de a műhelymunka nem állt meg. A Téli képek című sorozat első darabja már elkészült, ezt videóra rögzítették, és egy zárt linken eljuttatják a bérletet vásárolt intézményekhez, így a gyerekek az óvodában vagy akár otthon is megnézhetik.