km/óra
  2021.09.23., csütörtök  •  Tekla napja
Fellépnek az agresszív koldulás és az illegális szemétlerakók ellen

Fellépnek az agresszív koldulás és az illegális szemétlerakók ellen

Az utóbbi időben vált jellemzővé az agresszív koldulás a belvárosban és a nagyobb bevásárlóközpontok környékén, ami sokakban riadalmat kelt. A koldulás szabálysértés, a rendőrök eddig 90 esetben intézkedtek, és a jövőben is erélyesen lépnek fel ellene. A Szombathely közbiztonságát érintő akut problémákra keres megoldást a városvezetés - erről tartott sajtótájékoztatót a polgármester és a Bűnmegelőzési Bizottság elnöke.

 

Megtiltanák a belvárosi tereken és parkokban az italozást, valamint fokozottan figyelnek a tudatmódosító szerek hatása alatt álló személyekre a közterületeken. Ennek érdekében a belvárosi rendőrőrsről egy járőrpár 0-24 órában teljesít majd szolgálatot. Mindez nemcsak rendészeti, hanem szociális kérdés is.


Dr. Nemény András polgármester elmondta, hogy változtatni szeretnének a hajléktalanellátás szakmai vonalán, nagyobb odafigyeléssel, egy szakmai programmal jelentkeznek a nyár végére. Hozzátette, reméli, annak a következménye az lesz, hogy kevesebb esetben kell rendészetileg közreműködni.


Zéró toleranciát hirdettek a parkerdei illegális hulladéklerakás ellen. Az Erdészet által kihelyezett térfigyelő kamerákat bekötötték a Közterület-felügyelet központjába, és az elmúlt héten egy mobil kamerát is kihelyeztek. Azóta már öt alkalommal történt tettenérés, aminek szabálysértési bírság, illetve feljelentés lett a vége. A kamerarendszert tovább bővítik, de hogy pontosan hol, azt nem árulják el.


Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési Bizottság elnöke kiemelte, hogy a Jégpince utcától az Erdei iskola utcáig, egészen a Parkerdő, Szombathely közigazgatási területének végéig megjelölték a helyszínt, ezen belül a mobil térfigyelő kamerák bárhol elhelyezhetők.


Táblákat is kihelyeznek, amelyen feltüntetik az illegális hulladékelhelyezés büntetési tételeit. A szemétlerakókat GPS-koordináták megjelölésével e-mailben, a koztisztasag@szombathely.hu címre lehet bejelenteni.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
Megyei labdarúgás: gólgazdag mérkőzések a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 3. fordulójában
Ebben a fordulóban is voltak első osztályú búcsúzók, a Torony KSK pedig egyedüli harmadosztályú csapatként lesz ott a negyedik körben.
legfrissebbek
Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben
Egyre népszerűbb az e-kárbejelentő, már 381 ezer alkalommal töltötték le az alkalmazást.
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat
Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.
Megtalálták a radarernyőkről eltűnt repülő roncsait az orosz Távol-Keleten 
A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták.
Egész estés dokumentumfilm készül Kemény Dénes vízilabda-válogatottjáról
A film az 1997 és 2008 közötti időszakot mutatja majd be. Ebben a periódusban a magyar férfi vízilabda-válogatott 329 mérkőzést játszott, amiből 273-at megnyert, 16 döntetlen mellett 40-szer kapott ki, és kizárólag a 2001-es fukuokai világbajnokságon maradt le a dobogóról.
Előbbre hozták a Legendás állatok és megfigyelésük 3. epizódjának bemutatóját
A forgatókönyvet megírásában a varázslóvilág megalkotóját, J. K. Rowlingot Steve Kloves segítette, Rowling a producerek között is szerepel.