km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Komárom lesz az ellenfél a kupában is

Komárom lesz az ellenfél a kupában is

Az SZKKA készül a bajnokságra, a Dunaszerdahely együttesét legyőzték Pődör Zoltán tanítványai.

Amint azt a klub hivatalos honlapja közölte: "A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a 2022/23-as szezon női Magyar Kupa első fordulójának párosításait. A Szombathelyi KKA a kupa első körében a szintén NB I/B-ben szereplő Komárom VSE együttesével találkozik idegenben. Érdekesség, hogy így rövid időn belül kétszer is összecsapunk a komáromiakkal, hiszen a bajnokság nyitófordulójában is Komáromba utazunk. A Magyar Kupa első fordulójának hivatalos játéknapja: 2022.szeptember 14."
Ugyancsak a csapattal kapcsolatos információ, hogy Balogék a múlt héten az Aréna Savariában legyőzték felkészülési mérkőzésen a Dunaszerdahely együttesét.

A végeredmény: Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 24-23 (13-12)
SZKKA: Balog – Kiskartali 1, Livrinic 1, Szmolek 2, Pődör R. 11, Kulcsár 1, Horváth A. 3 Csere: Szendrei 1, Raicevic, Tanaskovics 1, Varga N., Győri 1, Balogh P. 2, Biró, Christe (K), Fritz (K).


(Fotó: szombathelyikezilabda.hu)

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.
Elgurult a Kerek Kerék Mesejárat
Mesés buszjáratok is indultak ma a menetrend szerintiek mellett a szombathelyi vasútállomásról. A népmese napjának alkalmából a buszokon közismert helyi személyiségek olvastak mesét a gyermekeknek. A program a Blaguss és az Agora szervezésében valósult meg.